Kasa'da dandik markaların kasası olup 3 fanı olacağına MSİ'ın olup 1 fanı olmasını tercih ederim.kardeşim bi de bu msi kasasında 1 adet fan var ya soğutma da sıkıntı olmaz demi
Kasa'da dandik markaların kasası olup 3 fanı olacağına MSİ'ın olup 1 fanı olmasını tercih ederim.kardeşim bi de bu msi kasasında 1 adet fan var ya soğutma da sıkıntı olmaz demi
Haklısın da benim aklım almıyor mesela 011-010m den nasıl ucuz 011 i ucuz yapana kadar 010 u yapın daha güzel üstelik 1660 ti modeline de uygun fiyat getirsinler daha sonra r5 2600 serisi neden yok çok az özelleştirebiliyoruz Recep ve Ali ikilisi bunlara dikkat etseKasa'da dandik markaların kasası olup 3 fanı olacağına MSİ'ın olup 1 fanı olmasını tercih ederim.
Dandik marka dediğiniz nedir? örnek verebilirmisiniz?1660 SUPER zaten 1660Ti ile eş performanstaki kartlar. Sistemin incelemesi Tecnopat kanalinda mevcut.
Piyasada dandik bilesenlerle toplanmis ucuz sistemleri görünce buna pahali demeniz normal, bilesenleri teker teker hesaplayin bakalim pahali miymis?
msi b450m anakartlar mı kötü? kingston 3000mhz ramler mi kötü? msi rx 5700 ekran kartı mı kötü? kingston 480 gb ssd mi kötü? sharkoon 650w+80 psu mu kötü? çok gülünç ve boş bir yorum atmışsınız.1660 SUPER zaten 1660Ti ile eş performanstaki kartlar. Sistemin incelemesi Tecnopat kanalinda mevcut.
Piyasada dandik bilesenlerle toplanmis ucuz sistemleri görünce buna pahali demeniz normal, bilesenleri teker teker hesaplayin bakalim pahali miymis?
Yukarıda yazdığım sisteme sahibim ve yük altında Ekran Kartı 65, İşlemci 55-60 dereceyi geçmedi henüz. Ranker markalı bir kasaya sahibim ve gayette yeterli kasa içi hava sirkülasyonuna sahip. Ön tarafı cam değil delikli bir yapıya sahip. Bu arada parçaları teker teker topla demişsin, zaten hazır bilgisayarların olayı bu. Teker teker toplarsan fiyatın fazla çıkması gayet normal.@Yusuf178 Bircok PC'de Soğutma performansi cok iyi olmayan ekran kartlari var, kasalar genelde PowerBoost ve bu tarz ürünler vb. Hep bir yerden kısılmış oluyorlar.
Bu toplanan sistemdeki parcalari teker teker hesapla ve bos yorumu gör. Bak bakalim hesaplayinca fazla mi çıkıyor? Kaliteli ürünle ucuz ürünü bir tutuyorsun sonra gelip pahali diyorsun. Gaming X ve Zotac bir mi sence?
RX5700 kötü demedim zaten, gayet iyi ekran kartı. Sapphire zaten AMD'nin ana üreticisi, Nvidia kart üretmiyor. Pulse modelinin soğutması bile başarılı. Ranker Sinerji'ye ait bir marka diye biliyorum, kendi ürünleri fena değil kasaları. Bak demek istediğim şu, örnek olsun diye söylüyorum, Donanım Arşivi kanalı PC topluyor ve kampanyalı fiyattan sunuyor ve alınsın diye övüyor da övüyor. Evet F/P bilgisayarı çok yaptı ve gerçekten de iyi bilgisayarlardı, ama fiyat ucuzlasın diye kullanılan bileşenler daha ucuz bileşenler kullanılıyor. Mesela ekran kartı Gaming X yerine Zotac kullanılıyor gibi. Tecnopat sistemlerinde o olay yok, pazarlama amacı gütmüyorlar, neyse o. Evet teker teker topladığında o söylediğin hazır PC'lerden pahalıya geliyor olabilir ama her parçanı kendin seçiyorsun ve içine sinerek alıyorsun. Hazır PC'lerde ya Toshiba ya da Adata SU630 SSD'ler var, çok kaliteli olduğu söylenemez. Hatta sorunlu oldukları söyleniyor.Yukarıda yazdığım sisteme sahibim ve yük altında Ekran Kartı 65, İşlemci 55-60 dereceyi geçmedi henüz. Ranker markalı bir kasaya sahibim ve gayette yeterli kasa içi hava sirkülasyonuna sahip. Ön tarafı cam değil delikli bir yapıya sahip. Bu arada parçaları teker teker topla demişsin, zaten hazır bilgisayarların olayı bu. Teker teker toplarsan fiyatın fazla çıkması gayet normal.
Edit: Bilgisayarı sinerji üzerinden 4800 TL ye satın aldım ve şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Abartma sende GTX 1660 SUPER bulunan bir bilgisayara 5 bin lira versem ağlardım sanırım bu arada kasa MSİ falan demişsinizde bence gayet çirkin koskocaman AMD Ryzen yazmışlar depolama alanı az sadece 2 dakikalık bir araştırmayla bile HERMES-G2660/AMD Ryzen 5 2600/GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA buldum kasayı CORSAİR markasının herhangi bir kasasıyla değişince bence QP SuperV2 sisteminden daha hoş oluyor.1660 SUPER zaten 1660Ti ile eş performanstaki kartlar. Sistemin incelemesi Tecnopat kanalinda mevcut.
Bu arada 2. attığınız Neon alınır benim lafım QP Supere.RX5700 kötü demedim zaten, gayet iyi ekran kartı. Sapphire zaten AMD'nin ana üreticisi, Nvidia kart üretmiyor. Pulse modelinin soğutması bile başarılı. Ranker Sinerji'ye ait bir marka diye biliyorum, kendi ürünleri fena değil kasaları. Bak demek istediğim şu, örnek olsun diye söylüyorum, Donanım Arşivi kanalı PC topluyor ve kampanyalı fiyattan sunuyor ve alınsın diye övüyor da övüyor. Evet F/P bilgisayarı çok yaptı ve gerçekten de iyi bilgisayarlardı, ama fiyat ucuzlasın diye kullanılan bileşenler daha ucuz bileşenler kullanılıyor. Mesela ekran kartı Gaming X yerine Zotac kullanılıyor gibi. Tecnopat sistemlerinde o olay yok, pazarlama amacı gütmüyorlar, neyse o. Evet teker teker topladığında o söylediğin hazır PC'lerden pahalıya geliyor olabilir ama her parçanı kendin seçiyorsun ve içine sinerek alıyorsun. Hazır PC'lerde ya Toshiba ya da Adata SU630 SSD'ler var, çok kaliteli olduğu söylenemez. Hatta sorunlu oldukları söyleniyor.
Bu yukarıdaki Tecnopatın sistemindeki kullanılan bileşenlerin fiyatlarını tek tek hesapladığında yine 4800 TL civarında fiyat çıkacaktır. Mesela bak bir hazır PC göstereyim sana bileşenleri gayet kaliteli: Sinerji Neon B45-1660S Ryzen 5 2600 8 GB 240GB SSD GTX1660S
Ekran kartı 137 TL farkla Gaming X seçilir, SSD Kingston A400 seçilir mis gibi PC olur. İstersen RAM upgrade'i yapılır falan.
R5 2600X yap, kasayı da Corsair Spec Delta yap 5200 TL civarında tutuyor, çıkart 2060'ı 1660 SUPER koy fiyat 4700 TL'ye iniyor, eee? Yine aynı paraya denk geldi? Karşılaştırırken aynı bileşenlerle karşılaştırma yap. Gidip ona 2060'ı görünce ucuz sanıyorsun, halbuki aynı paraya denk geliyor.Abartma sende GTX 1660 SUPER bulunan bir bilgisayara 5 bin lira versem ağlardım sanırım bu arada kasa MSİ falan demişsinizde bence gayet çirkin koskocaman AMD Ryzen yazmışlar depolama alanı az sadece 2 dakikalık bir araştırmayla bile HERMES-G2660/AMD Ryzen 5 2600/GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA buldum kasayı CORSAİR markasının herhangi bir kasasıyla değişince bence QP SuperV2 sisteminden daha hoş oluyor.
Yazdığım gibi sadece 2 dakikada buldum araştırsam daha ucuza bulurum ayrıca 2060 varken neden 1660 alayım QP Supere 2060 seçeneği eklesinler?R5 2600X yap, kasayı da Corsair Spec Delta yap 5200 TL civarında tutuyor, çıkart 2060'ı 1660 SUPER koy fiyat 4700 TL'ye iniyor, eee? Yine aynı paraya denk geldi? Karşılaştırırken aynı bileşenlerle karşılaştırma yap. Gidip ona 2060'ı görünce ucuz sanıyorsun, halbuki aynı paraya denk geliyor.
Ya arkadaşım, güzel kardeşim anlamıyor musun? QP'nin seçeneklerde 2060 olmayabilir ama fiyatı falan fazla değil. Senin attığın sistemde de aynı değişiklikleri yapınca QP ile aşağı yukarı aynı paraya geliyor, neden anlamak istemiyorsun? Sistem pahalı falan değil. Kullanılan bileşenlere göre normal. Gram hesaplamadan direkt atlıyorsunuz, git bi' aynı bileşenleri koy hesapla sonra gel burada karşı çık. 2DK araştırdım bunu buldum diyorsun da 1 saat araştırma sonucu gelip de bana burada dandik kasalı, PSU'lu ya da sorunlu bileşenli PC'ler sunma.Yazdığım gibi sadece 2 dakikada buldum araştırsam daha ucuza bulurum ayrıca 2060 varken neden 1660 alayım QP Supere 2060 seçeneği eklesinler?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.