5000-5500TL Monitörlü Sistem Tavsiyesi

Deatheist

Hectopat
Katılım
8 Mayıs 2018
Mesajlar
26
Öncelikle herkese merhabalar.
Yazın gelmesiyle yeni bir sisteme geçiş yapmaya karar verdim, uzun zamandır bu işlerin içindeyim ve fazlasıyla araştırma yapıyorum, sizden de nacizane tavsiyelerinizi almak istedim.
(Sistemi genel olarak oyun odaklı kullanacağım ama az da olsa başka işler için de kullanacağım.)

Sistemimde olmasını istediğim bazı özellikler var, tavsiye edeceğiniz sistemlerde bu özellikler bulunursa çok daha memnun olurum. :)
-İşlemci olarak AMD Ryzen işlemci kullanılması.
-Anakartta Mystic Light, Aura Sync, RGB Fusion gibi bir özelliğin bulunması. (Almak istediğim kasayla senkronize kullanmak istiyorum.)
-Kasa olarak Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB düşünüyorum fiyat olarak ve özellik olarak gayet iyi bir kasa.

Monitör olarak 27", 144Hz ve olursa Curved özelliklerinde uygun fiyatlı bir monitör araştırmaktayım şu an için Samsung 27" 144Hz QLed Monitör'ü ilgimi çekmiş durumda sistem tavsiyelerinizin yanında monitör tavsiyelerinde de bulunabilirseniz benim için hoş olur.

Şimdiden öneride bulunan herkese çok teşekkür ederim herkese iyi forumlar. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece monitör ve boş kasa fiyatı 2.500 lira yaparken, geriye kalan bütçe ile düşük seviye PC toplanabilir. Bu şekilde yapmak yerine "dengeli" olması faydalı olur.

Performans mı? Yoksa izlenecek bir tür oyuncak mı? Ne istiyorsun?
Maalesef farkındayım bana da çok saçma geliyor ama kasa konusunda kararlıyım. Monitör konusuna gelecek olursak ancak monitörden kısabiliriz 27" ve 144Hz istememin sebebi boyut olarak tam geleceğini düşünmem ve FPS oyunu diyebileceğimiz türden oyunlar oynamam. Aylardır monitör araştırmaktayım, en uygun ve en iyi özelliklere sahip olan bu monitörü buldum, dediğim gibi monitörden kısıp 1500TL civarına benzer özelliklerde 24" alınabilir ama onun çok da bir katkısı olacağını sanmam.
Ayrıca eklemeyi unutmuşum elimde 480GB'lık yeni bir SSD bulunmakta o yüzden HDD veya SSD'ye ihtiyacım yok onları fiyata dahil etmenize gerek yok.
 
Dengeli olmadığı zaman performans çok zayıf kalacak. Haliyle düşük FPS alacaksın. Düşük FPS alınca 144Hz monitörün 144Hz yenileme hızından yararlanamazsın. Ancak orta/düşük grafikli oyunlarda ayarları düşürüp belki hatta çok belki alabilirsin. CS:GO falansa o zaman sorun yok tabii ama diğer oyunlarda!

5.625 TL
 
Dengeli olmadığı zaman performans çok zayıf kalacak. Haliyle düşük FPS alacaksın. Düşük FPS alınca 144Hz monitörün 144Hz yenileme hızından yararlanamazsın. Ancak orta/düşük grafikli oyunlarda ayarları düşürüp belki hatta çok belki alabilirsin. CS:GO falansa o zaman sorun yok tabii ama diğer oyunlarda!

5.625 TL
Tasarıma ve görünüşe çok fazla önem veren birisiyim böyle bir sistem almayı muhtemelen düşünmem. Ayrıca parçaları kendim toplayacağım farklı veya indirim olan sitelerden önerebilirsiniz ve SSD'ye ihtiyacım yok zaten elimde Sandisk Ultra II 480GB mevcut.
 
5.580 TL (Benim kafama en çok bu yattı.)
Tasarıma ve görünüşe çok fazla önem veren birisiyim.
Bir yanda tasarım/görünüş ve diğer yanda performans. Yani ikisi bir arada bu bütçeye olmuyor. Çöp performans pahasına güzel görünen PC toplamayı mı düşünüyorsun?
(Anakart gelmeden önce bios dosyasını al. Gelince güncelle.)
Gelince nasıl güncelleyecek? Bilginiz yok fikriniz var ben anlamıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı