5000-5500TL Monitörlü Sistem Tavsiyesi

Tavsiyeniz için teşekkürler bu sistemdeki RAMleri 8GB 3000 veya 3200Mhz tercih edip, HDD'yi çıkartıp kasayı Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB anakartı ise Gigabyte AB350 Gaming 3 tercih edebilirim. Monitör Tavsiyesi için de teşekkür ederim, kalan 200TL ile monitöre ya da ekran kartına takviye yapabilirim. :)
O zaman bütçeyi aşmıyor mu?

İstediğin gibi yapınca 5.900-6.000 lira oluyor. İndirim kovalanır ise en az 5.750 olur.

Temsili 5.890 TL

Son düzenleme:
Ekran kartı AMD olduğu için tavsiye ettiğiniz FreeSync monitörle iyi olabilir, qncak gerçekten takıntılı bir insanım ben de aylardır çok fazla sistem topladım bu bütçeye 5000 ile başladım 5500e kadar çıkabildim galiba istediğim gibi bir PC için bütçeyi 6000'e zorlamam gerekiyor. Bu Gamepower marka monitörün 27" modeline bakmıştım 280cd şuanki monitörler birazcık az kalsa da renklerin canlılığı konusunda çok da sorun yaratacağını sanmıyorum. Bu Gamepower markası hakkında küçük de olsa yorum yapabilir misiniz? Forumlarda araştırmıştım sonradan vazgeçmiştim.
Ayrıca yaptığınız tavsiyeler ve ayırdığınız zaman için gerçekten teşekkür ederim. :)

Şuan Hepsiburada'da KDV indirimi var. Bu dolar kurları bilgisayar toplamak zor tabii indirim kovalayacağız anca. :D
Maalesef çok sorun yaratırlar, 6-bit TN panelden bir şey bekleme.
TN panel mi karıştırıyorsunuz galiba 27" modelinin paneli VA panel. Montiör seçiminde VA panel tercihinde bulunacağım zaten TN panelin renk canlılığı ne kadar ucuz olursa olsun kötü geliyor bana.

TN panel mi karıştırıyorsunuz galiba 27" modelinin paneli VA panel.
Gamepower 23,5" ve 27" modellerinde Samsung üretimi 8-bit VA panel kullanılıyor. Ben diğer monitörlerden bahsettim. QLED'ler de VA panel oluyor bu arada. Örnek 6-bit TN panel: Asus 27" Vg278hv 1ms Full Hd 144 Hz Hdmi Gaming Led Monitör GittiGidiyor'da 348432936

6-bit = 256 bin renk.
8-bit = 16,7 milyon renk.
10-bit = 1,07 milyar renk.

Yani 6-bit olması ayrı dert, TN olması ayrı dert. :) Görüntüye önem veren birinin TN panel alması komik olur.
Monitörde bit nedir? FRC nedir?

Son düzenleme:
6-bit = 256 bin renk.
8-bit = 16.7 milyon renk.

Yani 6-bit olması ayrı dert, TN olması ayrı dert.
Ben Gamepowerdan bahsettiğinizi sanmıştım.
Az önce yazdığınız tavsiye gerçekten güzel dün kendim topladığım sistemle neredeyse aynı monitör ve farklı sadece. 1 ay kadar önce Gamepower monitöre bakmıştım ancak monitör doğrudan göz sağlığını etkilediği için almayı hiç düşünmedim bir de Donanım Arşivi gibi kanallar ballandıra ballandıra sponsorlu şekilde anlatınca insanın hiç alası gelmiyor. Monitör seçimiyle ilgili farklı bir konu açmayı düşünüyorum şuan, zaman ayırdığınız ve ilgi gösterdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. :)

Eğer açarsan millet sana 1ms TN panel monitörlerin süper olduğunu dayatır. Aç ve dandik monitör önerilerine boğul bari. :D
Merak etmeyin :D yeterince bilgiliyim bu konularda, sadece bir çok kişinin görüşünü alarak ilerlemek istiyorum en iyisini böyle bulabileceğimi düşünüyorum.
Ne demişler bin şey bilsen de bir bilene danış. :)
Gidip de TN panel 60Hz 5ms monitörü ucuz diye önermezler heralde. (Öyle umuyorum en azından) :D

Ben uyarı amacıyla dedim. Sonra TN panelin harika bir şey olduğuna ikna edilirsin falan amanın. Gerçi İlk kez TN kullanıp başka bir şey kullanmayan için fark anlaşılmıyor. Eğer kaliteli panel tecrüben yoksa rahatsız olmazsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı