5000 - 6000TL Skylake Sistem

Jazz

Hectopat
Sayın Technopat ahalisi.

Yaklaşık bir aydır güzel bir sistem toplamayı planlıyorum. Sonunda para kaynağı da kesinleşince konuyu sizlere açmak istedim. Birçok arkadaş gibi oyun odaklı bir sistem olacak ama böyle söyleyince yanlış anlaşılmalar doğabiliyor. Çok fazla oyun oynayan biri değilim. Oynadığım oyunları yüksek ayarda, akıcı bir şekilde oynamak istiyorum. Kısaca kafam rahat olsun istiyorum. Oyun dışında yapacağım işleri zaten bir oyun bilgisayarında da rahatlıkla yapabileceğim için belirtme gereği duymuyorum. Araştırdığım ve kafamda belirlediğim sistemin bileşenlerini aşağıya yazacağım. Ayrıca neden seçtiğimi ve hangi bileşenlerde tereddüte düştüğümü de yazacağım. Gösterdiğiniz sabır ve ilgi için şimdiden çok teşekkür ederim.

İşlemci: Intel Core i7 6700K 4.0Ghz
Oyun odaklı bir bilgisayar olduğu için belki de i5 serisinden bir işlemci önereceksiniz ama ben ileriye yönelik bir sistem yapmaya çalıştım, işlemciyi ileride değiştirme ihtiyacı duymak istemiyorum. i5'e kıyasla daha uzun süre performans bakımından memnun eden bir işlemci olacağını düşündüğüm için bunu tercih ettim.
Ekran Kartı: MSI R9 390 8GB GDDR5 8GB 512Bit
Bir yakınımda HD7950 var ve şuanda bile performansından son derece memnun. AMD konusundaki ön yargımı kırmayı o başardı. Normalde NVIDIA'nın GTX970'i seçmiştim fakat VRAM problemi olması biraz canımı sıktı. 1080p'de bu problemi yaşayan çok insan olmasa da o kuşku içime girdi bir kere, bu konuda görüşünüz varsa seve seve dinlerim.
Anakart: MSI Z170A Gaming M7
Bellek (Ram): GSKILL RipjawsV 8GB (2x4) 2400Mhz DDR4 CL15
Harddisk: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200Rpm
Kasa: Cooler Master Mastercase Pro 5
Gelecekte yapacağım geliştirmeleri kasanın sorunsuzca kaldırmasını istiyorum. Bunun yanı sıra biraz küçük ama içerisindeki alan kullanıma açık olsun istiyorum. Soğutma desteği, kablo saklaması da söz konusu olduğunda gayet hoşuma gitti. Kasa hakkındaki görüşlerinizi de bilmek isterim.
Güç Kaynağı: Corsair CX750M +80 Bronze
En çok merak ettiğim konu bu güç kaynağının R9 390'da Crossfire'ı kaldırıp kaldırmayacağıdır. Yurt dışından getirmeyi düşünüyorum. Ordan getirince fiyatı 300TL'nin daha altında geliyor. Zaman gibi bir problemim olmadığı için ordan almayı daha mantıklı buluyorum. Crossfire konusundaki düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Soğutma: Silverstone Tundra TD02-E Sıvı Soğutucu
Technopat'ın topladığı bir sistemde gördüm. O güne kadar marka hakkında en ufak bir bilgim yoktu. Soğutucu hakkında merak ettiğim tek konu aynı veya benzer fiyatlardaki hava soğutmadan daha iyi performans verip vermeyeceğidir. Bu konuda da görüşlerinizi bekliyorum.
Monitör: Asus VX228H 21.5" 1ms LED 1080p

- Neden SSD almıyorum?

Bir süre HDD ile idare edip ileride elime para geçince yüksek kapasiteli bir SSD almayı düşünüyorum. Bu yüzden şuanda elimdeki parayı daha iyi değerlendirmek istedim.

- Bu yukarıdaki sistem ne kadara mâl oluyor?
Yaklaşık 5.700Tl gibi bir miktara alınabiliyor. Tabii daha uygun olması açısından farklı sitelerden toplamak şartıyla.

Belki bu paraya daha yüksek model bir ekran kartı alınabilirdi ama o zaman da diğer bileşenlerden kısmak gerekecekti. Öncesinde de bahsettiğim gibi sistemi geliştirme ihtiyacı hissettiğimde diğer bileşenler ile uğraşmaktansa ekran kartına yüklenmeyi tercih ediyorum. Bu bakımdan böyle bir sistem oluşturdum. Sistem önerisinden ziyade topladığım sistemi değerlendirmenizi istiyorum.

Mobilden yazdığım için ufak tefek hatalar yapmış olabilirim. Ayrıca ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öneri için teşekkürler. Bende zaten dediğim gibi daha uygun olması açısından farklı sitelerden sipariş verip evde kendim kuracağım. SSD için de acele etmiyorum, ileride yüksek kapasiteli bir SSD alırım.

8 GB RAM biraz az değil mi?
Bence şimdilik 1x8 GB RAM al sonradan para biriktirip bir tane daha 8 GB RAM alırsın. Tek tavsiyem bu sistemin güzelmiş iyi günlerde kullan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı