DDR 5 anakart Tavsiyesi

taksimdayi0

Decapat
Daha fazla  
Selamlar,
Sistemimi DDR5’e yükseltmeye niyetliyim ama anakart konusunda aklım epey karıştı. Birkaç model arasında gidip geliyorum bunlardan ikisi:
7800X3D ile kullanacağım

Bir de fiyat konusu var:
İtopya’da fiyat PPTAVM’ye göre 500 TL daha ucuz, ama işin garibi Akakçe’de hiç listelenmiyor. İnsanın içi kurtlanmıyor değil.

Siz olsanız hangi siteden alırdınız? Güvenilirlik + iade + garanti süreci önemli. Ve geleceği dönük PCIe 5.0 olsa iyi olur.
Veya “bırak onları, şu modele bak” diyeceğiniz sağlam bir alternatif varsa onu da yazarsanız sevinirim.

(Eklemeyi unuttuğum başka ayrıntılar varsa belirtin.)

Son düzenleme:
Selamlar,
Sistemimi DDR5'e yükseltmeye niyetliyim ama anakart konusunda aklım epey karıştı. Birkaç model arasında gidip geliyorum bunlardan ikisi:
7800x3D ile kullanacağım

Bir de fiyat konusu var:
İtopya'da fiyat PPTAVM'ye göre 500 TL daha ucuz, ama işin garibi Akakçe'de hiç listelenmiyor. İnsanın içi kurtlanmıyor değil.

Siz olsanız hangi siteden alırdınız? Güvenilirlik + iade + garanti süreci önemli. Ve geleceği dönük PCI-e 5.0 olsa iyi olur.
Veya “bırak onları, şu modele bak” diyeceğiniz sağlam bir alternatif varsa onu da yazarsanız sevinirim.

(Eklemeyi unuttuğum başka ayrıntılar varsa belirtin.)

B850M Force güzel kart.

Peki bahsettiğim anakartlar olmaz mı? Daha ucuz ve b850 o yüzden.
B850 diye daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Giriş seviye b850 almak yerine orta , üst segment b650 daha sağlıklı olur. Ayrıca attığım B650 GAMING X sizin baktığınız b850 den daha iyi bir soğutma ve ileriye dönüklük sunuyor.

İtopya herhangi bir fiyat listeme sitesinde görünmüyor maalesef. Ama herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum kargo kaynaklı olmazsa.

B850 diye daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Giriş seviye b850 almak yerine orta , üst segment b650 daha sağlıklı olur. Ayrıca attığım B650 GAMING X sizin baktığınız b850 den daha iyi bir soğutma ve ileriye dönüklük sunuyor.
Hocam baktığımda b650 gaming x'in pcie 4 olduğu yazıyor. Birkaç sene sonra rtx 60xx serisi çıkınca onu da kullanabilmek ve yine anakart değiştirmemek için pcie 5 olması gerektiğini düşünüyorum. Sizce bu yaklaşım mantıklı mıdır?

Hocam baktığımda B650 Gaming X'in PCI-e 4 olduğu yazıyor. Birkaç sene sonra RTX 60xx serisi çıkınca onu da kullanabilmek ve yine anakart değiştirmemek için PCI-e 5 olması gerektiğini düşünüyorum. Sizce bu yaklaşım mantıklı mıdır?

Dikkatli bakın PCI-e 5.0 da mevcut. Olmasa size önermezdim zaten isteklerinizi karşılamadığı için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı