5000 liraya sistem

hrzm

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2014
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar 5000 lira limit ile her şey dahil bir sistem topladım. Bir göz atıp şunu alma bu daha iyi diyebileceğiniz bir parça varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

oXhuuGr.png



Ayrıca birde ekran alacağım Dell ultra sharp U2414H
 
Ramlerden ve monitörden anladığım kadarıyla sadece oyun değil tasarım ve render işleri için de kullanacaksınız sistemi. Eğer öyleyse soğutucu ve kasa hariç güzel sistem olmuş.
 
Evet özellikle cuda ile paralel görüntü işleme üzerine çalışmalar yapacağım makinede. Peki bu iki parça için sizin öneriniz ne olur acaba.
 
Ram fiyatlarına bakmamıştım, bunu tercih etmen daha mantıklı olur : Gskill 8Gb (2X4Gb) Trident X Ddr3 2400Mhz Cl10 1.65V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar

Monitör sanırım 723 lira gibi bir şey. Bütçe sınırda şuan. Soğutucu için 400 lira bütçe ayırabilir misin ? Çünkü tadından yenmeyecek bir bilgisayar olur, cpu + gpu overclock ile.

Soğutucu olarak önerim.

1) Corsair Hydro Serisi™ H110 Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar
2) Cooler Master Seidon 240M Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar
3) Cooler Master Hyper 412S İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Yalnız o kasayı hiç araştırmadım. Sıvı soğutma desteği var mı bakmak gerek, eğer sıvı soğutma alcaksan.
 
Teşekkür ederim tavsiyeler için fiyat ile + 1000 esneme yapabilirim soğutucu ile ramleri ekledim. H110 ile uyumlu olan kasa için araştırayım biraz.
 
Son düzenleme:
Eğer öyleyse 780ti al, o fiyat farkının hakkını verir yapacağın işlerde diyeceğim ama o kasaya 240 mm veya 280 mm radyatör takamıyorsun ve güç kaynağı bronze. Şimdi 780ti mi sıkıştıralım ekstra bütçeye yoksa kasayı ve güç kaynağını mı değiştirelim ?

O kadar para vereceksin 780ti sahibi olmanı isterim. :)
 
Tamam 780 Ti ekledim :) 500 lira var arada şu kasada uygun galiba birde msi 780 ti yoksa asus 780 ti mi fiyat olarak çok bir şey yok ama ekran kartı msi uyum olarak o daha mı uygun olur ne dersiniz sitede msi 780 twin froz bitmişti ondan asusa yöneldim bir bakıma :)
Corsair Carbide Serisi™ 400R Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Peki güç kaynağı kaçlık olmalı 750W yetmezmi
 
Hiç farketmez aslında, gpu'nun üzerine yerleştirilen blok olarak Asus'a daha çok güveniyorum. Fan tasarımı olarak MSI patent falan alıp göz dolduruyor. Asusta back plate var ekstradan. Bence Asus tercih edebilirsin saat hızı olarak fabrika çıkışı daha yüksek hem senin için asıl önemli olan bu.

750 Watt yeter tabiki de. En kalitelisi Platinum modeller. Sonra Gold. Corsair Rm Serisi 80Plus Gold 750W Full Modüler Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı