5000 TL Bilgisayar Toplamak

Ew1rhan

Hectopat
Kendimce bir oyun bilgisayarı topladım ama bu işlerin ustası olmadığım için uyumsuzluk olur mu? Seçtiğim parçalar kaliteli mi, darboğaz yapar mı? Alttaki parçalarda bu sorunlar olur mu veya bu sorunlar dışında sorunlar olur mu? Bir de oyuncu bilgisayarı için gerekli özellikleri taşıyor mu. Altta parçalar var. Sorularım bu kadar fakat bir de konu dışında bir sorum var. Benim internetten satın alma gibi bir ihtimalim yok ve zaten seçtiğim bütün parçalar da vatan'da var. Bize şu anda en yakın vatan şubesi neomarin'de olduğu için oraya gidip parçaları alacağım fakat parçaların bazıları orada yok. İstanbul içinde olan başka şubelerden parça çağırttırma gibi bir olay söz konusu mu bilgi verirseniz sevinirim!

(Eğer daha kaliteli ama 4500-5000 TL'yi geçmeyecek bir sistem biliyorsanız cevap olarak yazın.)

Parçalar:

Anakart = Gigabyte ga-AX370M GAMING 3 AMD X370 socket AM4 Ryzen DDR4 3200(O.C. )MHz anakart
İşlemci = AMD Ryzen™5 3600 soket AM4 + Wraith stealth 3.6GHz - 4.2GHz 35MB 65W 7nm işlemci
Ekran kartı = Sapphire RX590 Nitro 8 GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 RGB ekran kartı
SSD = Corsair 480GB force serisi MP510 NVMe M.2 SSD (3480 MB Okuma/2000MB yazma)
HDD = Seagate Barracuda 3.5" 1TB SATA 3.0 64MB cache 7200RPM harddisk
RAM = Corsair 16 GB (1X16 GB) Vengeance siyah DDR4 3000MHZ CL16 single RAM
Kasa = Corsair Carbide serisi Spec-delta RGB fanlı midt ATX siyah oyuncu kasası
Güç kaynağı = Corsair vs serisi (2018 versiyon) 650W 80Plus güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:

Gözün kapalı al kaçırma sakın bu fırsatı paran cebine kalır illa 5000 e tamamlıcam dersen sihirbazdan özelliklerini yükseltebilirsin hadi kolay gelsin.
İşlemcisini r5 3600 ekran kartını rx590 anakartı asus marka ile değişirsiniz kasayı n10 pro seçersiniz 8x2 ram takarsınız bir de 1tb hdd eklersiniz mis gibi olur.
Anakartı değiştirme imkanınız varsa değiştirin. HDD 7200 RPM 256 cache ön bellek ile alın ve gtx 1660 rx 590'dan daha performanslıdır. Ramlar 8x2 olmalıdır.

RX590 1660dan daha performanslıdır. 1660ti alınmayacaksa rx590 hem fiyat hem performans olarak 1660 dan iyidir.

Sizin önerdiklerinize baktım iyi , güzel fakat internetten alma şansım yok mesela ben vatan'dan toplamayı düşünüyorum. Vatan'da olan parçaları önerirseniz daha iyi olur. Şöyle bir ihtimal daha vardı ; o önerdiğiniz bilgisayarın parçalarını teker teker alabilirdim fakat vatan'da yok işte.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı