5000 TL bütçeyle R3 3200G sistem yükseltme

RoseMan

Femtopat
Katılım
27 Eylül 2020
Mesajlar
13
Merhaba arkadaşlar, halihazırda oyun videosu çekip YouTube üzerinden paylaşıyorum. Video kayıt ve edit için OBS & Camtasia programlarını kullanıyorum. Sahip olduğum donanım oyun içi video kaydederken, rander alırken, kurgu yaparken "kasma" sorunları oluşturuyor. 5 bin TL bütçem var. Alta sahip olduğum donanımı yazıyorum. Sizlerden ricam bu bütçe ile nasıl bir yükseltme yapabilirim.
D. N. 1: İlerleyen zamanlarda YouTube ve Twitch üzerinden canlı yayın yapmak istiyorum.
D. N. 2: Donanım parçalarının ne işe yaradığı ve genel olarak PC donanımı hakkında az da olsa bilgi sahibiyim. Fakat iş "bu anakarta bu RAM olur mu?", "Ekran kartı ve işlemci birlikteliği/uyumluluğu(sağlayacağı performans olarak) nedir?" Gibi sorulara gelince cevabım yok :)

Gigabyte GA-A320M-S2H AMD A320M socket AM4 Ryzen DDR4 3200+(OC)MHz anakart.
AMD Ryzen 3 2200G socket AM4 3.7 GHz 6MB önbellek 65W işlemci.
Samsung 250 GB 860 Evo SATA 3.0 SSD.
Crucial 8 GB Ballistix Sport LT gray V3 DDR4 2400MHz clı6 1.2v RAM.
420W güç kaynağı.
 
SSD saklayin kalan sistemi satin tekrar guzel bir sistem alin anakart B450 olsa belki bir de Power Supply zaten 420W RAM'in MHz dusuk bence satip tekrar yeni sistem toplayin.
 
SSD hariç tüm parçaları satın.
Ardından toplam bütçenizi belirterek bir konu açın.
Sizin için belirttiğiniz şartlara uyan bir sistem toplayalım.
 
Hocam ileride yükseltirim mantığıyla APU toplamışsınız fakat anakart, RAM ve PSU'yu yüksek tutmamışsınız :( İki arkadaşın da dediği şeye katılıyorum.
 
Aslında ileride toplarım mantığıyla almamıştım. Sadece online derslerim için topladım, virüsten dolayı eve kapanınca oyunlara daldım. Hal böyleyken yetersiz kaldı :). Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, dikkate alıp ona göre hareket edeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı