5000 TL GTX 1060 Sistem Tavsiyesi

@Silinen üye O sistem olmamış.
@astigmat13 Evet R5 1600 alacaksın tabii. Senin hala anlamadığın bir şey var. İ5 8400 R5 1600'ün rakibi olabilecek güçte bir işlemci değil. Arada dağlar kadar fark var. Her şey oyundaki bir kaç "FePeSe"den ibaret değil anla artık. R5 1600 saf güç olarak 8400'ü tokatlayacak bir işlemci. Oyun bilgisayarı diye Ryzen almıyorsan i5 8600K almalısın 8400 değil. I5 8600K R5 1600'den oyun performansı olarak bariz üstün. Kalan kısımda da Ryzen biraz önde. Ama oyun performansından doalyı 8600K seçtiriyoruz. Ama 8400 öyle değil. Artık bırak şu fanboyluğu. Çok sevdiğin arkadaşlarını da etiketleyeyim de biraz onlar anlatsın. Sanki biz yalan söylüyoruz ya, bize inanmayıp ikide bir insanları yanlış yönlendiriyorsun.
Dipnot : Armor serisi kafa ütüleyecek kadar da ses çıkarmıyor. Tamam Gaming X'ten sesli ama çok abartılacak seviyede değil. Abartıyorsunuz sadece.
@Nazım Paşa @BERWAR @Hüseyin Ay @Neko @Alper0705 @35UPGRADER36

@FantastikTürk Böyleriyle artık muhatap olmuyorum, ne kadar tartışsak yine kafasının dikine dikiyor.

Ryzen 1600X vs i5 8400

Bu konuda bize az çektirmedi onun yüzünden cezayı da biz yedik. @Nazım Paşa ve @Jira iyi hatırlar konuyu bu yüzden bunlarla tartışmayı bıraktım, sizde bırakın.

Kardeşim her şey FPS değil anlasana sıkıntı mı var sende. 8. nesil çıkmadan önce de Intel oyun performansında öndeydi. Ama Ryzen alıyorduk niye? Bir düşün bakalım. Her şey FPS değil. Kaçıncı kere söylüyorum? Saf güç olarak veya herhangi bir alanda Ryzen daha üstün. 1080P'de biraz yüksek FPS veriyor diye daha iyi değil. CPU kullanımı yüzdesine bak bakalım Ryzen Intel'den neden daha düşük. Çünkü güç oalrak Ryzen önde. Bu bahsettiğim 8400 için geçerli. Azıcık mantıklı ol. Eğer hala böyle tavsiye verip insanları yanlış yönlendirmeye devam edersen her seferinde sana böyle cevap yazacağım. Uzak dur şu forumdan. 1 video izliyor geliyor buraya.

@FantastikTürk kiminle tartıştığını bilmiyorum, sanırım saçmalıklarından dolayı kendisini engellemişim. @BERWAR haklı. Uğraşmayın.
Ancak 1070'te Armor kafa ütüler. Cidden ütüler. Ben de test ettim, biliyorum. Uçak gibi ses çıkarıyor. 1060 ve altı için güzel ama.

Peki biz niye 8. nesil alıyoruz? Ryzen'in CPU kullanımı daha düşük.

@FantastikTürk kiminle tartıştığını bilmiyorum, sanırım saçmalıklarından dolayı kendisini engellemişim. @BERWAR haklı. Uğraşmayın.
Ancak 1070'te Armor kafa ütüler. Cidden ütüler. Ben de test ettim, biliyorum. Uçak gibi ses çıkarıyor. 1060 ve altı için güzel ama.
Hocam öyle olur mu? Armor önerdiyse o çok sesli çalışmaz.

Hala cahil cahil konuşuyor, RX 1600X modeli Turbo Boost hızı ile 4.0 frekans hızına çıkıyor, hala OC diyor, ayrıca OC edilip edilmediği seni bağlamaz, sonuç olarak 1600X OC destekli bir model, 8400 hız aşırtma yapılmıyor. O konudaki videoda da 1600X modeli OC edilmemişti.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı