5000 TL GTX 1060 Sistem Tavsiyesi

Arada dağlar kadar fark yok. Ryzen'in ekstra 6 threadini çekirdek olarak algılamayın. 12 thread diye 12 çekirdek olmuyor. Örneğin Blender'da i5 8400 bir adım önde, Ryzen 5 1600 ise sıkıştırma ve çok çekirdekli renderda önde.

Ekstra 6 thread, 1.5 çekirdeğe tekabül ediyor diyebiliriz yani. Sentetik testlerdeki ufak bir matematik hesabı ile bu çıkıyor ortaya. Ha her teste inanılır mı, tabii ki hayır.
Oyunda i5 8400 önde, renderda Ryzen 5 1600. Bu kadar basit. Ama dağlar kadar fark var da denilmez.

Ryzen 5 1600 ve 1600X'in rakibi i5 8600K'dır.

Arada dağlar kadar fark yok. Ryzen'in ekstra 6 threadini çekirdek olarak algılamayın. 12 thread diye 12 çekirdek olmuyor. Örneğin Blender'da i5 8400 bir adım önde, Ryzen 5 1600 ise sıkıştırma ve çok çekirdekli renderda önde.

Ekstra 6 thread, 1.5 çekirdeğe tekabül ediyor diyebiliriz yani. Sentetik testlerdeki ufak bir matematik hesabı ile bu çıkıyor ortaya. Ha her teste inanılır mı, tabii ki hayır.
Oyunda i5 8400 önde, renderda Ryzen 5 1600. Bu kadar basit. Ama dağlar kadar fark var da denilmez.

Ryzen 5 1600 ve 1600X'in rakibi i5 8600K'dır.
Öyle şey olur mu? i5 8400 oyun performansında daha iyi olsun illa Ryzen koyacağız sisteme. CPU kullanımına göre seçmeliyiz.

@FantastikTürk Böyleriyle artık muhatap olmuyorum, ne kadar tartışsak yine kafasının dikine dikiyor.

Ryzen 1600X vs i5 8400

Bu konuda bize az çektirmedi onun yüzünden cezayı da biz yedik. @Nazım Paşa ve @Jira iyi hatırlar konuyu bu yüzden bunlarla tartışmayı bıraktım, sizde bırakın.
1600X'in rakibi 8600K. Ryzen önde çıksın diye 8400 ile karşılaştırıyorsunuz.

Uzatmaya gerek yok arkadaşlar, defalarca tartışıldı. Bütçe dahilinde herkes mantıklı öneriler yapabilir.

Ryzen'in işlemci kullanımının düşük olması da şu şekilde oluyor. 12 thread olduğu için, 12'ye göre oranlıyor, bu yüzden 6 thread işlemciye göre daha düşük gözüküyor. Oyun zaten 12 threadin 12'sinden de yararlanmıyor.

@Asım Demir O her konuda fanlık yapmadan durmuyor, CPU kullanımı için dediklerinize katılıyorum.
@astigmat13 Önde çıksın diye 8400 ile karşılaştırdığım yok, o konuda konuya açan kişi iki işlemciyi sormuştu. Daima da diyorum Coffee Lake modelleri 1080P de oyun performansında oyundan oyuna göre %10-15 daha iyi FPS veriyor.

Sorun bu değil her konuda fanlık yapıp bilmediğin konularda atıp tutuyorsun sorun bundan ibaret, uzatmanın anlamı yok. Benle de sakın muhatap olma bir daha.

@Asım Demir O her konuda fanlık yapmadan durmuyor, CPU kullanımı için dediklerinize katılıyorum.
@astigmat13 Önde çıksın diye 8400 ile karşılaştırdığım yok, o konuda konuya açan kişi iki işlemciyi sormuştu. Daima da diyorum Coffee Lake modelleri 1080P de oyun performansında oyundan oyuna göre %10-15 daha iyi FPS veriyor.

Sorun bu değil her konuda fanlık yapıp bilmediğin konularda atıp tutuyorsun sorun bundan ibaret, uzatmanın anlamı yok. Benle de sakın muhatap olma bir daha.
Hocam oyun bilgisayarında İ5 8400 yerine R5 1600 önereni savunuyorsunuz.

@Asım Demir 8400'ün rakibi 1600X değil. Karşılaştırılmaması gerektiğinden öyle dedim.
@astigmat13 Fazla oluyorsun sen, ağzıma ökünüp durma. Birtarafınla okuyup kendine çekiyorsun sonra. Adam da diyor R5 1600X'ün rakibi 8600K. 8400 rakibi olabilecek bir işlemci değil. R5 1600X alınabilirken neden 8400 alınsın ki?

Son düzenleme:
Hiçbir şekilde direkt oyun için Ryzen modellerini önermedim, her zamanda daha ileriye dönük işlemci dedim. Coffee Lake çıkmadan öncede Ryzen daha alınasıydı, şuanda alınası olma özelliğini sürdürüyor. Amacı direkt oyun olan birine asla ve asla Coffee Lake alma Ryzen al demedim, demem de. Laflarımı çarpıtma, senin gibi markaları körü körüne savunmam.

@Asım Demir 8400'ün rakibi 1600 değil. Karşılaştırılmaması gerektiğinden öyle dedim.
@astigmat13 Fazla oluyorsun sen, ağzıma ökünüp durma. Birtarafınla okuyup kendine çekiyorsun sonra. Adam da diyor R5 1600'ün rakibi 8600K. 8400 rakibi olabilecek bir işlemci değil. R5 1600 alınabilirken neden 8400 alınsın ki?
Bu hiçbir şey bilmiyor. Ryzen fanboyluğundan gözün dönmüş senin. 1600'ün rakibi 8600K diyor. Bir gram anlamadığın buradan belli.
Hiçbir şekilde direkt oyun için Ryzen modellerini önermedim, her zamanda daha ileriye dönük işlemci dedim. Coffee Lake çıkmadan öncede Ryzen daha alınasıydı, şuanda alınası olma özelliğini sürdürüyor. Amacı direkt oyun olan birine asla ve asla Coffee Lake alma Ryzen al demedim, demem de. Laflarımı çarpıtma, senin gibi markaları körü körüne savunmam.
1600'ün rakibi 8600K diyen birini savunmak içler acısı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı