5000 TL i5 4460 sistemi yükseltme

Bence Intel ve 1080 için fazla zorluyorsun. Ben 8GB kullanıyorum ve JustCause3 bana RAM'in yetmediğini söylüyor. Arka planda RAM yiyen uygulama yok iken. Bir de 2k'da tavizsiz, 4k'da biraz düşük ayarda oyun oynatabilen bir kartın ve oldukça güçlü bir işlemcinin isteyeceği RAM'i düşünelim.
Ayrıca bir sisteme o kadar para veriyorsan SSD şarttır. Bunu forumda defalarca konuştuk.

Back up zamanı galiba. @Nazım Paşa @Jira

Murat Bey bence siz teknik konularda devam edin çünkü ekran kartını yüksek koymak için her şeyden kısmışsınız.
SSD gerekli bir şey, lüks değil. Bunu neredeyse herkese söylüyoruz. Technopat da artık SSD'siz sistemi kabul etmiyor.
Yeni nesil oyunlar mesela GTA V ve BF 1 artık 10 GB'a varan RAM kullanımına sahipler. Ki bu 1080p için. GTX 1080 daha üst çözünürlüklerde kullanılacağı için 16 GB RAM kullanılmalı.
O.C. yapılmayacaksa niye Z serisi bir anakart ve K ibareli işlemci alınıyor?
K serisi işlemcilerden stok soğutucu çıkmıyor. Şu ankini kullansa bile 7700K zaten ani ısı sıçramalarıyla ısınma problemli bir işlemci. Intel bile buna cevap verdi. Bakın: Intel Responds to Core i7-7700K Overheating Issue, Cluelessly Suggests We Stop Overclocking - ExtremeTech
Bu işlemci stok soğutucuyla kullanılmamalı.

SSD ayrıcalık değil artık. Alınması gereken ve bu gibi yüksek bütçelerde kesinlikle bulunması gereken bir parça. Arkadaşa daha dengeli bir sistem dizilebilir. 1080 gibi bir kart alıp 8 GB RAM kullanmak yakışmaz. Bu bütçede 16'dan aşağı alınmaz. Ben beğenmedim sistemi. @My Man! arkadaşımızın dizdiği iyi. Onu alabilirsin.

Bunu forumda defalarca konuştuk.
O öncedendi. Konuyu başlatan da bendim. Yani tereciye tere satmaya benziyor dediğiniz :)
Bence Intel ve 1080 için fazla zorluyorsun.
Yoo zorlanan bir durum yok.
Murat Bey bence siz teknik konularda devam edin çünkü ekran kartını yüksek koymak için her şeyden kısmışsınız.
Kısılan hiçbir şey yok.
O.C. yapılmayacaksa niye Z serisi bir anakart ve K ibareli işlemci alınıyor?
Nedeni ileride yapma ihtimali. Senin aklınla gidersek ileride tekrar anakarta para vermek zorunda.
K serisi işlemcilerden stok soğutucu çıkmıyor. Şu ankini kullansa bile 7700K zaten ani ısı sıçramalarıyla ısınma problemli bir işlemci.
Isınma yaşanmaz. Alıntı yaptığın link OC ile ilgili.

Burada belirteyim Hyper 212 Evo'yu AM4 soketli anakarta takmak için şu gerek: AMD AM4 UPGRADE KIT | ITOPYA
Siz dediniz O.C. yapılmayacak diye. O yüzden soğutucu koymadım dediniz. O ısınma sorunu sadece O.C. yapılan işlemcide olmuyor, Intel'in bulduğu çözüm bu. Onlara cevap yazmadığınıza göre RAM ve SSD konusundaki şeyleri kabul ediyorsunuz. Hatta o işlemcinin ısınma sorununu @Asım Demir ve @SypeR'a sorabilirsiniz.

SSD hakkında sadece bir konu olsaydı, o da sadece sizin olsaydı neyse. Madem konusunu açtınız, 5.100 lira gibi bütçeye HDD, PSU ve kasa da koymadığımız hem de neden SSD eklemediniz? SSD günümüzde opsiyon değil, şart. Bir bilgisayarı 2017 yılının yapan bir parça. Eklediğinde günlük kullanımda en çok fark yaratan parça.

Kısılan hiçbir şey yok.
Bir bakalım, 8Gb RAM ve SSD'siz sistem. İşlemci soğutucu da bulunmamakta. Hmm, kesinlikle kısılan bir şey yok. Evet.

My man yazılanları okumadığınız için çok şey kaçırıyorsunuz. Yanlış bilgilendirme yapmaktan ceza almayın sonra :) Ben yazdıklarımın arkasındayım bilgi eksikliğiniz var. Sonra duvara sert çarpacaksınız iyice okuyun yazılanları.

Burada yanlış bilgi veren yok. Ama o sistem olmamış. Hala SSD'yi lüks 16 GB RAM'i gereksiz görüyorsunuz. Technopat artık her sisteme SSD koyuyor, giriş seviye oyun sistemine bile 16 GB RAM koyuyor. Siz modern bir sistem toplamıyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı