5000 TL ile bilgisayar toplama

RAM 8GB, Monitör 75Hz akıcı bir monitör lakin.

5400TL civarında oluyor istediğim şekildeki sistemin taksitli fiyatı.

Fiyat kısmak için.
120TL düşer.

HDD ile değiştirirsen eğer SSD'yi 140-150TL de oradan fiyat inecektir.

En sağlıklı bu şekilde istediğin fiyatlara iner.

Onun dışında sistemi peşin alıp montiör'ü taksitli alırsanız.(Sanırım ITOPYA da Ziraat'e taksit imkanı yok.)

Hem 8GB RAM ekleme şansınız olur artan parayla. (Teknolojipazar gibi uygun fiyatlı olup bankkart'a özel peşin fiyatına taksit yapan bir siteden satın alabilirsiniz.)
Hem de 144Hz Display port girişli dahili hoparlör'ü de olan VA panel bir monitör sahibi olabilirsiniz. İleri de NVDIA bir ekran kartıyla değişikliğe giderseniz display port girişi sayesinde o FreeSync te G-Sync olarak kullanılabilecek.

Sistem müthiş bir F/P ürünü ama Bankkart taksit imkanı olmaması ve ekran kartı yerine kaliteye yatırım yapması işinize gelmezse sunduğum öneriler üzerinde düşünün monitöre çok takılmayın.

Ryzen 5 2600 tercih edip B450 S2H tercih edilip yine SSD yerine HDD takıldığı taktirde aynı GPU ile 5000TL fiyatlarına çekilebilir. Bence 150-200TL fazla verip B360 chipsetli anakart İ5-9400F daha mantıklı ve o fiyattaki SSD'ler de aşağı yukarı 2-2.5 kat daha hızlı oluyor HDD'den. Bunun yerine bir zaman sonra Nvme SSD alırsınız ve gerçek hızı görürsünüz.
Şu an için de 8GB RAM yeterli ve bir süre de öyle olacak gibi duruyor. İleri de 12GB RAM şart koşan oyunlar çıkarsa ekleme yaparsınız.
Bu istediklerinizin hepsi olur bu fiyata ama GPU kötü olduktan sonra bir anlamı yok artık öldü RX570'ler RX580'ler. GTX 1070'i gömen bir GTX 1660TI güncel oyunlar için de fazlasıyla yeterli olacaktır.

RAM 8GB, Monitör 75Hz akıcı bir monitör lakin.

5400TL civarında oluyor istediğim şekildeki sistemin taksitli fiyatı.

Fiyat kısmak için.
120TL düşer.

HDD ile değiştirirsen eğer SSD'yi 140-150TL de oradan fiyat inecektir.

En sağlıklı bu şekilde istediğin fiyatlara iner.

Onun dışında sistemi peşin alıp montiör'ü taksitli alırsanız.(Sanırım ITOPYA da Ziraat'e taksit imkanı yok.)

Hem 8GB RAM ekleme şansınız olur artan parayla. (Teknolojipazar gibi uygun fiyatlı olup bankkart'a özel peşin fiyatına taksit yapan bir siteden satın alabilirsiniz.)
Hem de 144Hz Display port girişli dahili hoparlör'ü de olan VA panel bir monitör sahibi olabilirsiniz. İleri de NVDIA bir ekran kartıyla değişikliğe giderseniz display port girişi sayesinde o FreeSync te G-Sync olarak kullanılabilecek.

Sistem müthiş bir F/P ürünü ama Bankkart taksit imkanı olmaması ve ekran kartı yerine kaliteye yatırım yapması işinize gelmezse sunduğum öneriler üzerinde düşünün monitöre çok takılmayın.

Ryzen 5 2600 tercih edip B450 S2H tercih edilip yine SSD yerine HDD takıldığı taktirde aynı GPU ile 5000TL fiyatlarına çekilebilir. Bence 150-200TL fazla verip B360 chipsetli anakart İ5-9400F daha mantıklı ve o fiyattaki SSD'ler de aşağı yukarı 2-2.5 kat daha hızlı oluyor HDD'den. Bunun yerine bir zaman sonra Nvme SSD alırsınız ve gerçek hızı görürsünüz.
Şu an için de 8GB RAM yeterli ve bir süre de öyle olacak gibi duruyor. İleri de 12GB RAM şart koşan oyunlar çıkarsa ekleme yaparsınız.
Bu istediklerinizin hepsi olur bu fiyata ama GPU kötü olduktan sonra bir anlamı yok artık öldü RX570'ler RX580'ler. GTX 1070'i gömen bir GTX 1660TI güncel oyunlar için de fazlasıyla yeterli olacaktır.
Ugrasip oneri sundugun icin cok tesekkur ederim hocam. Ben bunu bi dusuneyim. Ayrica sunu belirtmek istiyorum ogrendim ki 31 marta kadar kredi kartindan yapilan butun alisverislerde mobil uygulamayla 12 aya kadar taksit mumkunmus. O yuzden her siteden alabilirim hem de pesin fiyatina taksitlendirecegim.

Ugrasip oneri sundugun icin cok tesekkur ederim hocam. Ben bunu bi dusuneyim. Ayrica sunu belirtmek istiyorum ogrendim ki 31 marta kadar kredi kartindan yapilan butun alisverislerde mobil uygulamayla 12 aya kadar taksit mumkunmus. O yuzden her siteden alabilirim hem de pesin fiyatina taksitlendirecegim.
Rica ederim.
Güzel bir haber. Yine de verdiğim siteler peşin içinde en uygun fiyatlı olanlar.
"webdenal" tarzı sitelerde birazcık daha uygun fiyatlı var ama güvenilirlik konusunu bilmediğimden size tavsiye edemem.

INNO3D markası ile ilgili pek bi fikrim yok. Ne kadar güvenilirdir, iyi midir kötü müdür bilemem. O konuda karar tercih senin.

@My0neSS önerdiğin sistem hatalıdır. Seçtiğin anakarta 3000Mhz RAM takılamaz. Max. 2666 Mhz kullanılabilir. Fİyat olarak da MediaMarkt sitesinde seçtiğin anakart 499TL.

Bu RAM anakartın desteklenen RAM'ler listesinde yok. Temkinli olmak gerek. Tabi listede yok diye çalışmayacak anlamına da gelmiyor. Üzerine biraz araştırma yapacağım detaylı bilgi veririm.

INNO3D markası ile ilgili pek bi fikrim yok. Ne kadar güvenilirdir, iyi midir kötü müdür bilemem. O konuda karar tercih senin.

@My0neSS önerdiğin sistem hatalıdır. Seçtiğin anakarta 3000Mhz RAM takılamaz. Max. 2666 Mhz kullanılabilir. Fİyat olarak da MediaMarkt sitesinde seçtiğin anakart 499TL.

Bu RAM anakartın desteklenen RAM'ler listesinde yok. Temkinli olmak gerek. Tabi listede yok diye çalışmayacak anlamına da gelmiyor. Üzerine biraz araştırma yapacağım detaylı bilgi veririm.
Inno3d markasini arastirdim baya 1994 yilinda kurulmus baya koklu firma. Zotac ve inno3d markalari kardesmis play protect sirketinin adi altinda. Tekrardan türkiye pazarina girmisler vs. Ram icin marka olmasini düşündüm sonuc elde edersen ona gore ram tercihi yapabilirim

Seçtiğim RAM hatalı değildir. Takılabilir sadece 2666MHz de çalışacaktır anakartın da 2666MHz'e kadar desteklemesinin sebebi intel işlemcilerin maksimum 2666MHz RAM de çalıştırması.
Ayrıca MediaMarkt'ı gördüm orada zaten yorum yazınca 10TL düşüyor 6TL kargo parası yani 496TL'ye geliyor ama taksit konusunda bir şey yazmadıklarından riske atmak istemedim.
Inno3d markasini arastirdim baya 1994 yilinda kurulmus baya koklu firma. Zotac ve inno3d markalari kardesmis play protect sirketinin adi altinda. Tekrardan türkiye pazarina girmisler vs. Ram icin marka olmasini düşündüm sonuc elde edersen ona gore ram tercihi yapabilirim
Bilgilerin doğrudur. INNO3D ekran kartlarını MSI Ventus ekran kartlarıyla karşılaştırınca kalite açısından Ventus arka plakası plastik. INNO3D arka plakası çelik ve kaliteli bakır ısı borularıyla kurulmuş bir soğutma sistemi var.
Performansta hiç bir eksisi yok uzun vadede gayet başarılı diyebilirim zaten GPU hepsinde oluyor önemli olan malzeme kalitesi. Frekans değerleriyle bizde oynayabiliriz zaten OC'li olmuş olmamış önemli değil. İyi soğuttuktan sonra VRM tarafı da iyi olduktan sonra OC işlemiyle sınırları zorlayabiliriz ve Rog Strix'i falan rahatlıkla geçer fabrika çıkışı frekans değerlerini, tabi Rog Strix kadar da iyi soğutmuyor çünkü 2 fanlı bir model. Sınırları zorlarsak hepsinde 1 Rog Strix olacaktır tüm modeller arasında. Ama Ventustan daha yüksek frekanslar da daha az ısı ile stabil çalışacağına garanti verebilirim INNO3D'nin.

Son düzenleme:

Bu siteye göre HyperX 3200Mhz RAM destekleniyor. Sorun yok. Önerdiğim sisteme dair soru işaretim kalmadı. İyi geceler.
Seçtiğim RAM hatalı değildir. Takılabilir sadece 2666MHz de çalışacaktır anakartın da 2666MHz'e kadar desteklemesinin sebebi intel işlemcilerin maksimum 2666MHz RAM de çalıştırması.
Ne anlamı var o zaman 3000Mhz RAM için fazla para vermeye. Ayrıca Intel işlemci uyumlu anakartlar 2666 Mhz ile sınırlı değildir. 3000 ya da 3200 Mhz RAM uyumlu anakartların fiyatları daha yüksek. Monitör dahil 5000 - 5500 TL bütçeli sistem önerinizde, 2666Mhz RAM'li anakart öneriyorsunuz, PSU bulunmayan kasa öneriyorsunuz, PSU yok ortada. Tam bir kaos yarattın kardeşim farkında değilsin. Sistem toplamada yeni olabilirsin ama önerdiğin sistemler tutarsız, eksik ya da yer yer hatalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı