5000 TL Intel i5 6600 GTX 1060 Monitör ve Ekipman Dahil Sistem Toplama

Sistem özelliklerine bakmadan önce kişinin isteklerini ve düşüncelerini okusaydınız, neden olduğunu anlardınız...
Hdd niz 5400 rpm ve kötü bir performans almissiniz haliyle. Benim tavsiyem 7200 rpm bir hdd olur. Bir 5400 hdd kullandiniz diye tüm hdd leri kotuleyemezsiniz bence.

500 GB SSD bence iş görür, zaten HDD'ler pahalı değil, hemen 180 TL felan biriktirirse Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM alabilir.
Günümüz oyunlarını göz önüne alırsak aynı anda max 10 oyun yükleyebiliyorsunuz 500 gb bir ssd ye. Hem fps ye etkisi de yok. Bence 240 gb ssd ve 1 tb 7200 rpm daha mâkul olacaktır.

Günümüz oyunlarını göz önüne alırsak aynı anda max 10 oyun yükleyebiliyorsunuz 500 gb bir ssd ye. Hem fps ye etkisi de yok. Bence 240 gb ssd ve 1 tb 7200 rpm daha mâkul olacaktır.
FPS'ye etkisi olmayabilir, ama 1 dakika 30 saniye de açılan oyun belki 20-30 saniye de açılacak. Oyun bölümlerindeki yükleme zamanları önemli ölçüde azalacak.

Eğer o monitörü kesin alacak iseniz uzun yıllar sorun yaratmayacak 3000 liralık kasa önerebilirim. Aynı monitörü GTX 970 ve 6700k ile kullandım. Komple sistemi sattım. Yani ne kadar kötü bir deneyim yaşattı anlayın. Kasa süper monitör leş olduğu zaman heves kalmıyor. Sistem için Upgrade işlemci, ekran kartı, depolama, bellek kolay ve herkes kendi yapabilir. Bu bağlamda öncelik olarak anakart, monitör, kasa ve güç kaynağı iyi seçilmeli diye düşünüyorum. Daha sonra oynanan oyunlar herkesin az çok bellidir. Oyuna göre monitör sonrasında ekran kartı ve işlemci derken gayet stabil ve içinize sinen bir sistem oluşturulur. Yani CS GO, Lol gibi rekabetçi çok oynuyor iseniz 144hz monitör en kötü olarak ilk seçim olmalıdır. Sonrasında arada oynanan GTA V veya çıktığı zaman VI, Battlefield 1 var ise rekabetçi oyunlar için yetecek ekran kartının bir tık üstü tercih edilebilir. İşlemci olarak 4 çekirdek şuan için ideal ama 8 çekirdek ileride her eve lazım olabilir. I5 6500 alıp 1-2 yıl sonra i7 7700 değişebilir. Yani siz Upgrade düşünmüyorsunuz ancak bunu yaptığınız zaman sistem gücünü ve değerini her zaman korur! SSD olarak direk 500GB yerine 250-250GB Raid opsiyonu düşünülebilir. Hard Disk benim için sadece müzik, film ve fotoğraf arşivi için kullanımı ideal. SSD bu bağlamda çok fark ediyor. O yüzden yüksek GB SSD seçmek iyi tercih. Ancak SSD için sadece çok sık kullanılan oyunlar ve HDD'ye arada oynanan oyunlar yüklenebilir. Ekipman olarak rekabetçi oyun yine çok oynuyor iseniz 7.1 Headset, düşük gecikmeli fare ve klavye şart diye düşünüyorum. Ben biraz kasa toplama işini hobi gibi yapıyorum artık. 4. sistemi satıyorum şuan. Deneyimlerime göre fikir vermek istedim sadece, umarım yararı olur.

Bütçenizi 133 TL daha artırabilirseniz bu olur:

İşlemci: İ7 6700
Anakart: ASRock H170 Pro4/Hyper
RAM: Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB 2133 Mhz
SSD: Samsung 750 Evo 500 GB
Kasa: Dark N10
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 600 W
Monitör: AOC G2260VWQ6
Klavye: Logitech G103
Mouse: A4 Tech Bloody A6
Toplam 3458 TL

Teknobiyotik'ten toplandı.

Ekran Kartı: Galax GTX 1070
Toplam 1675 TL

Ebrar Bilgisayar'dan toplandı.

Hepsi toplam 5133 TL ediyor.

Yaptığınız sistem güzel gözüküyor. Ama sistem Vatan'ın mağazasından alınıp orada toplatılacak.

İnternetten alışveriş yapamam kredi kartım banka kartım vs. yok. Bütçemi 50 lira bile artıramam. Hocam kendinize belli bir limit koymazsanız bu işin sonu yok. Her parçanın daha iyisi var sonuçta.

Eğer o monitörü kesin alacak iseniz uzun yıllar sorun yaratmayacak 3000 liralık kasa önerebilirim. Aynı monitörü GTX 970 ve 6700k ile kullandım. Komple sistemi sattım. Yani ne kadar kötü bir deneyim yaşattı anlayın. Kasa süper monitör leş olduğu zaman heves kalmıyor. Sistem için Upgrade işlemci, ekran kartı, depolama, bellek kolay ve herkes kendi yapabilir. Bu bağlamda öncelik olarak anakart, monitör, kasa ve güç kaynağı iyi seçilmeli diye düşünüyorum. Daha sonra oynanan oyunlar herkesin az çok bellidir. Oyuna göre monitör sonrasında ekran kartı ve işlemci derken gayet stabil ve içinize sinen bir sistem oluşturulur. Yani CS GO, Lol gibi rekabetçi çok oynuyor iseniz 144hz monitör en kötü olarak ilk seçim olmalıdır. Sonrasında arada oynanan GTA V veya çıktığı zaman VI, Battlefield 1 var ise rekabetçi oyunlar için yetecek ekran kartının bir tık üstü tercih edilebilir. İşlemci olarak 4 çekirdek şuan için ideal ama 8 çekirdek ileride her eve lazım olabilir. I5 6500 alıp 1-2 yıl sonra i7 7700 değişebilir. Yani siz Upgrade düşünmüyorsunuz ancak bunu yaptığınız zaman sistem gücünü ve değerini her zaman korur! SSD olarak direk 500GB yerine 250-250GB Raid opsiyonu düşünülebilir. Hard Disk benim için sadece müzik, film ve fotoğraf arşivi için kullanımı ideal. SSD bu bağlamda çok fark ediyor. O yüzden yüksek GB SSD seçmek iyi tercih. Ancak SSD için sadece çok sık kullanılan oyunlar ve HDD'ye arada oynanan oyunlar yüklenebilir. Ekipman olarak rekabetçi oyun yine çok oynuyor iseniz 7.1 Headset, düşük gecikmeli fare ve klavye şart diye düşünüyorum. Ben biraz kasa toplama işini hobi gibi yapıyorum artık. 4. sistemi satıyorum şuan. Deneyimlerime göre fikir vermek istedim sadece, umarım yararı olur.
Hocam Vatan'dan 600 TL'ye kadar hoparlörü olan 1 MS başka monitör öneriniz var mı ?
Online oyun oynamıyorum. Headset filan benim için israf olur.

İleride darboğaz yapma ihtimali derken? Sistemi ileride yükseltmeyeceğinizi söylediniz. Yani i5 6600 kullanabilirsiniz. Sonuçta ekran kartını vs. değiştirmeyeceksiniz.
Bu arada isterseniz monitörünüzü 2K(1440p) alabilirsiniz. GTX 1060' ın 2K performansı gayet iyidir. Güncel, yeni nesil oyunlarda 2K Ultra'da 50-70 arası fps verebiliyor.(Oyununa göre değişen değerler)
Fakat 1080p monitör de kullanabilirsiniz.

Sistem iyi şuan değiştirmenize gerek yok. Fakat kasa ve psu hakkında pek bilgim yok. O ürünleri pek tanımıyorum. Naçizane tavsiyem monitörün 2K yapılabileceği yönündedir...
Yani şöyle demek istedim hocam i5 6600 ileride yetersiz gelir.

Şimdi i7 6700 al atıyorum anakarttan kıs gibi gibi. Tabi yine 5000 lirayı geçmeyecek şekilde.

Hocam 2K monitör alamam topladığım sistem kura göre tam 4900-4950 küsür yapıyor. Zaten alsam bile Gtx 1060 1080p kartı 2K'ya yetersiz gelir.

O klavye ve fare 200 liraya bulunur. Geri kalan 4800 liraya sağlam monitör ile i7 6700 ve GTX 1070'li sistem yaparsın.

Hocam sıfırdan siz yapsanız sistemi 5000 Liraya Vatandan olmak kaydıyla monitör dahil i7'li Gtx 1070'li bir sistem olabilir mi ?

Neden 500 gb bir ssd seçtiniz anlamadim. 240 ssd + 1 tb hdd daha iyi olmaz mı ?
Yok hocam ben her zaman 500 GB SSD'yi tercih ederim.

Koleksiyon veya arşiv yapmayacağım sonuçta İşletim sistemi,Office,Chrome filan programlara 50 GB ayırsam kalan 450 GB 6-7 AAA oyun alsa yeter bitirdikçe silerim.

Merhabalar, iyi Sosyal'ler.

Epey bir kararsızlıktan sonra bu sistemi almaya karar verdim. Sisteme ileride hiçbir upgrade yapılmayacak. Yıllardır 5400 RPM HDD'li laptop tecrübemden sonra ilk masaüstü sistemime kesinlikle HDD koymayı düşünmüyorum.

Intel i5 6600'ün ileride darboğaz yapma ihtimaline karşı Intel i7 6700 alırsam nerelerden kısabiliriz? (Anakart, PSU vs.)

Sistem şöyle:
  • İşlemci: Intel i5 6600
  • Anakart: MSI H170 Gaming M3
  • RAM: Kingston 16 GB (2x8) CL 14 2133
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1060 Gaming X 6G
  • SSD: Samsung 850 EVO 500 GB
  • PSU: Corsair VS650 Watt 80 Plus
  • Kasa: Corsair Spec-Alpha
  • Monitör: ASUS VP228H
  • Klavye: Logitech G103
  • Mouse: A4 Tech Bloody V7M71
Şimdiden teşekkürler.
Bu bütçeye GTX 1070 almanız daha doğru olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı