Eğer o monitörü kesin alacak iseniz uzun yıllar sorun yaratmayacak 3000 liralık kasa önerebilirim. Aynı monitörü GTX 970 ve 6700k ile kullandım. Komple sistemi sattım. Yani ne kadar kötü bir deneyim yaşattı anlayın. Kasa süper monitör leş olduğu zaman heves kalmıyor. Sistem için Upgrade işlemci, ekran kartı, depolama, bellek kolay ve herkes kendi yapabilir. Bu bağlamda öncelik olarak anakart, monitör, kasa ve güç kaynağı iyi seçilmeli diye düşünüyorum. Daha sonra oynanan oyunlar herkesin az çok bellidir. Oyuna göre monitör sonrasında ekran kartı ve işlemci derken gayet stabil ve içinize sinen bir sistem oluşturulur. Yani CS GO, Lol gibi rekabetçi çok oynuyor iseniz 144hz monitör en kötü olarak ilk seçim olmalıdır. Sonrasında arada oynanan GTA V veya çıktığı zaman VI, Battlefield 1 var ise rekabetçi oyunlar için yetecek ekran kartının bir tık üstü tercih edilebilir. İşlemci olarak 4 çekirdek şuan için ideal ama 8 çekirdek ileride her eve lazım olabilir. I5 6500 alıp 1-2 yıl sonra i7 7700 değişebilir. Yani siz Upgrade düşünmüyorsunuz ancak bunu yaptığınız zaman sistem gücünü ve değerini her zaman korur! SSD olarak direk 500GB yerine 250-250GB Raid opsiyonu düşünülebilir. Hard Disk benim için sadece müzik, film ve fotoğraf arşivi için kullanımı ideal. SSD bu bağlamda çok fark ediyor. O yüzden yüksek GB SSD seçmek iyi tercih. Ancak SSD için sadece çok sık kullanılan oyunlar ve HDD'ye arada oynanan oyunlar yüklenebilir. Ekipman olarak rekabetçi oyun yine çok oynuyor iseniz 7.1 Headset, düşük gecikmeli fare ve klavye şart diye düşünüyorum. Ben biraz kasa toplama işini hobi gibi yapıyorum artık. 4. sistemi satıyorum şuan. Deneyimlerime göre fikir vermek istedim sadece, umarım yararı olur.