6800 TL Intel i5 6600K GTX 1060 Monitör Dahil Sistem Toplama

Asus Gamer

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2016
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Adsız 1.png

Arkadaşlar bu sistem nasıl, toplayacağım inşallah. Darboğaz falan yapar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem darboğaz yapmaz. Ancak OEM lisansa bu kadar para verilmez. Kinguin'den 85 TL'ye alma imkanınız varken 500 TL ödemek mantıklı değil. Kutulu lisans bile değil, OEM. Windows'tan artan parayı monitöre yatırmanızı tavsiye ederim.
 
İşlemciyi i5 6600K yerine daha düşük bir model seçin ve ekran kartını daha iyi bir kart almaya çalışın. Sonuçta verilen para 7000 TL olmuşken GTX 1060 koymayın o sisteme. Yazıktır.
 
Hocam öncelikle sistem güzel dimi? Birde bende sizin dediğiniz gibi Kinguin'den alacaktım fakat Windows'u tam kuramam diye seçtim. Bios ayarlarını falan tam bilmiyorum o yüzden seçtim. Öneriniz varsa buyurun söyleyin.

Ekran kartı zaten iyi değil mi benim işimi görür bence. İşlemciyi bundan aşağı almam.
 
i7 6700 (olursa 6700K) ekran kartını GTX 1070 yapın. Windows'a kurumsal şirketiniz yoksa para vermeyin. Kasa ve güç kaynağı olarak TT Core v31 650 watt ya da TT Core x31 öneririm. CM MC bence parasını hak etmeyen bir kasa. O paraya özel sıvı soğutmanın babasını destekleyen full tower kasalar alınıyor.
 
SSD abartı değil. Alternatif olarak 850 Evo düşünülebilir. Kasadan belki kısabilirsiniz ama imkanınız varsa ve güzel gözüksün istiyorsanız sıkıntı yok. Aynı fiyata başka bir model de bakılabilir. İleriye yatırım gibi düşünebiliriz. Ancak monitör oldukça sıradan, bu sisteme pek yakışmıyor. İşlemci yükseltebiliyorsanız yükseltin, düşmemesini istemeniz yerinde bir karar.
 
Blu-ray'i gerçekten kullanmayacaksanız normal bir DVD sürücü de alabilirsiniz. SSD'yi ben 120GB kullanıyorum ve tüm işlerimi görüyor. Bana 240GB fazla gelir. Sizin işinize yarayacak durumlar olabilir.
 
Kasayı seçmemin sebebi birkaç arkadaşım da olmasıdır ve memnun oldukları için seçtim. Zaten kasadan pek anlamam o yüzden bu sisteme gidecek bir kasa öneriniz varsa link atabilir misiniz? Monitöre gelecek olursak ondan da anlamam monitör tavsiyeleriniz için de bir link atabilirseniz sevindirirsiniz beni. Blu-ray'a ihtiyacım olcak o yüzden alıyorum

İşlemciyi yükseltecek olursam ana kartı falan da değişmem lazım 1060 ekran kartını zaten değiştireceğim ilerde fiyatları düşsün de alacağım.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı