5000 TL kadın mekanik saat önerisi

Bu arada saatleri ömürlük yapacak birkaç şey var, kullanılan mekanizma, malzeme kalitesi ve bunlardan biri de camın safir olması mesela. Safir olmayan camların çizilme ihtimali yüksek oluyor.

Ben Çin'den isimsiz bir markanın saatini almıştım otomatik saat 5 yıl önce falan camı safir (orijinal safir değil ama safir kaplama gibi bir şey diyeyim) incecik bir çizik bile yok şu ana kadar mesela. Ama safir cam dediğinizde de fiyatlar fırlıyor mesela. Eğer siz kardeşinize acilen doğum günü vs için almayacaksanız para biriktirip safir cam bir model alsanız çok daha iyi olur.

Vagary:


Vagary'yi ilk kez duydum ama anlaşılan Citizen'in bir alt markası gibi bir şey sanırım.

Bu da Citizen'in modeli yani evet bu isimde modelde saatler var, sahte ya da uydurma değil görüldüğü kadarıyla:


Artı genelde çakma saatler daha üst seviye markalarda daha çok olur. Kimse çıkıp 100 Dolar'lık saatin mesela çakmasını yapmakla pek uğraşmaz :)

Hocam camına kristal yazmışlar safir değil mi bu Amazon'da da bir şey yazmamışlar.
 
Valla bu fiyat aralığındaki saatlerde hiç safir göremedim hocam kristal bakacağım artık.

Hocam safirlerin de iki türü var bir cidden orijinal safir olanlar var onlar zaten aşırı pahalıdır ve üst seviye saatlerde olur. Bunun dışında safirle güçlendirilmiş saatlerde var onlar daha uygundur Nacar'ın kullandığı da o şekil bir camdır ama mineralden her türlü iyidir. Mineral olanları tırnakla bile çizersiniz o kadar dandik oluyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı