Renk kontrastıymış

. Öyle bir şey yok. Uydurmaya devam.
Sen bilmiyorsun diye ben uyduruyor olmuyorum.
Bak bir bakayım renk kontrastı diye bir şey var mıymış?
Two parts of a visual field can be of equal luminance, but their color (chromaticity) is different. Such a color contrast can be described by a distance in a suitable chromaticity system (e.g. CIE 1976 UCS, CIELAB, CIELUV).
A metric for color contrast often used in the electronic displays field is the color difference ΔE*uv or ΔE*ab.
Türkçesiyle;
Bir görsel alanın iki parçası eşit parlaklığa sahip olabilir, ancak renkleri ( kromatiklik ) farklıdır. Böyle bir renk kontrastı, uygun bir kromatiklik sisteminde (örn. CIE 1976 UCS, CIELAB , CIELUV) bir mesafe ile tanımlanabilir.
Elektronik ekranlar alanında sıklıkla kullanılan bir renk kontrastı ölçüsü, renk farkı ΔE*uv veya ΔE*ab'dir.
Kaynaklar:
en.wikipedia.org
Daha da bir şey kanıtlamama gerek yok hele şu yazdıklarından sonra:
OLED'in renkleri de IPS'ten iyi değil. Sonsuz kontrast oranından dolayı sadece siyah ve beyazlar daha iyi.
Yukarıdaki yazımda renk kontrastını öğrendiğine göre artık bu uydurduğun safsatayı savunmaya devam etmezsin herhalde aklı başında bir insansan.
Ayrıca, sadece kenarlarına LED döşenen panelin kendi ışığını üretebien bir panelden daha iyi renk kalitesitne sahip olabileceğini iddia etmen "Bu bilgisizliğin kaçıncı seviyesi" dedirtti. Siyah ve beyaz derken griyi unutmuşsun. Gri homojenliği hafife alınacak bir şey de değil. Her rengi etkiliyor. Neyse, sen bunu boşver, önce bir kontrastı araştır ve öğren.
Kendin yanlış bilgi verip bana yanlış bilgi veriyor diyebiliyorsun. Acaba bu yüzsüzlüğün hangi seviyesi?
Koskoca sosyalin düştüğü duruma bak. Bundan 2 yıl önce çok daha denetimliydi burası.
Demek ki sen 2 yıl önce buraya gelip bilgiye saygısılık etmeyi bırak dolaşamayacakmışsın bile. Kendine bak acınacak haldesin. Yanlış bilgi veriyorsun dediğin kişinin tapu gibi gerçek ve doğru bilgileri altında ezildin.
Daha da uğraşmama gerek yok. Göz ardı listeme hoş geldin.