5000 TL Monitörlü Bilgisayar Toplama

Dostum ondan o anlam mı çıkar? Benim sistemin üstüne siz de daha ucuza getirdiniz. Şimdi ben burada "ekran kartını biz yapalım" desem hoş olur mu? Hangi kaliteden bahsediyorsun anlamıyorum. Aerocool 800 çok iyi bir kasadır istediğin ekran kartı sığar 390 mm. O 750 Watt güç kaynağı 12 volt yolundan 58 amper veriyor yani 750 80+ sertifikayla gezen başka güç kaynakları bundaki gücü sağlayamıyor. Emin ol benim seçtiğim kasa daha da kullanıcı dostudur.

Şimdi benim amacım farklı orada, anakart Mikro ATX kasada öyle, yani kasa daha küçük daha kibar oluyor. Ayrıca kasa ses yalıtımlı olduğundan seçtim. Senin seçtiğin kasanın incelemesini izlemiştim, hoşuma gitmedi fiyatına göre güzel ama orası ayrı. İçerisindeki güç kaynağı VX serisi yani pek iyi bir PSU değil, kötüde değil. Sertifika olarak 80+ yetmiyor bana bronze olmasını isterim. Kaliteden bahsederken çok ucuza kaçılmaz, sonuçta 1500 liralık sistem değil. Bu konuda bende hen fikiriz.

Sen yapmamışsın ama çoğu insan şöyle bir şey yapıyor, çok uyuz oluyorum. Ben simetrik sistem yani dengeli sistem seviyorum, öylede olması lazım. Adamların yaptığı şey bir tarafı tepelere göklere çıkartacağım diye, diğer bileşenleri hiçe sayıp hepsinden kısıyorlar. Ben ve seninde yaptığın gibi, hiç bir bileşenden kısmadan sistemi dengeli toplayarak sistem önerisi yapmıyorlar.

Kısaca ben daha iyi ekran kartlı sistem topladım, benim sistemimi seç, beni seç, mesajımı beğen gibi düşünce ile sistem önerisi yapınca, ortaya saçma sapan sistem çıkıyor. Adamlar kendilerine alacakmış gibi toplasalar da önerseler, birde çoğunluk böyle yapınca, öneri bekleyen bilmeyen masum kesim, verdiği paranın tam karşılığını alamıyor.

Şimdi benim amacım farklı orada, anakart Mikro ATX kasada öyle, yani kasa daha küçük daha kibar oluyor. Ayrıca kasa ses yalıtımlı olduğundan seçtim. Senin seçtiğin kasanın incelemesini izlemiştim, hoşuma gitmedi fiyatına göre güzel ama orası ayrı. İçerisindeki güç kaynağı VX serisi yani pek iyi bir PSU değil, kötüde değil. Sertifika olarak 80+ yetmiyor bana bronze olmasını isterim. Kaliteden bahsederken çok ucuza kaçılmaz, sonuçta 1500 liralık sistem değil. Bu konuda bende hen fikiriz.
:D. 80+ bronze 56 amper benim seçtiğim güç kaynağı 58 amper :D. Amacınız ney anlamıyorum. Şart kurnazlığı mı yapıyorsun anlamadım. Daha demin ucuza bir tane yapsak yeterli gelir diyordunuz şimdi de 80+ yetmiyor diyorsunuz. O güç kaynağı 696 watt güç sağlıyor bundan iyisi cooler master o da 410 lira benim seçtiğim kasadan pahalı. Sen beğenmiyorsun diye diğer adam beğenmeyecek mi? Ben gayet güzel buldum kendime alacağım pişman olmam güç kaynağının sadece koruması yok o kadar. Ben zaten kendim toplarmış gibi düşünüp adama diyorum biraz bekle iyi kartlar çıkacak vesaire.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kendine 800 yerine DS modelini al, 100 lira fazla ver ne olacak.

100 lira fazla ver mi? İçerisinden psu çıkmıyor bir de onu hesaplarsak 600 lira ediyor hangi 100 lira farkı? 800 fiyat performans olarak çok iyi kalite olarak sadece disk yuvaları kötü o kadar başka bir sıkıntı görmüyorum.

Kulaklık kullanan birisiyim şu an ki kasada 1300 devirde ses çıkartan fan var ama ses duymuyorum neden? Çünkü şu an müzik dinliyorum :). Önerilerin hoş ama ben fiyat performans seviyorum ayrıca hava sirkülasyonu olarak Aero 800 daha iyi buna da çok önem veriyorum.

Tavsiyen güzel belki öyle bir kombinasyon yaparım kablosuz ağ olarak evde takılırım belki bilmiyorum :D.

Kulaklık kullanıyorsan iş başka o zaman, ben 5.1 kullanıyorum mesela film izlerken arada sessizlik olur, tam o sırada fan sesini duymaya başlarım, kan beynime sıçrar. :D

Reklamı bile içimi ısıtıyor, AMD zen işlemciler çıkınca bu kasa ile sistem toplayacağım inşallah.

DS CUBE

ASUS 23.6" VP247H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör bu monitörü kullanmayı düşünüyorum. 5000 Tl ile neden hd sistem toplanmıyor. 5000 tl ile nasıl bir sistem toplamam lazım?

Sinerjiden bilgisayarı toplarken windows vb seçmessem ne oluyor ? Ve güvenli mi sinerji toplayıp gönderiyorlar değil mi?

ilk sisteme 16 gb ram ve 240 ssd yapıp işlemciyi 6600 k yapıp soğutma alsam kasayla uyumsuzluk olur mu

O ekran kartına BenQ RL2455HM modelini öneririm, ben de 10 güne GTX 980 TI'lı sistem alacağım, seçeceğim monitör bu olacak.
Çoğu kişi bu ekran kartlarının 2k veya 4k'da oynanması gerektiğini düşünüyor ve 144 hz monitör öneriyorlar, ondan HD'de oynama diyorlar.
Ama bana göre yanlış düşünce, birçok tanıdığım var 1080P'de ultrada sabit 60 FPS kaymak gibi oynuyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı