5000 TL Monitörsüz Sistem Önerisi

Eveet arkadaşlar :) Siparişlerini verdiğim sistem şu şekilde:
  • Ryzen 5 2600 (Sinerji)
  • ASUS B450M-A Prime (Sinerji)
  • XPG 8 GB 3000 MHz CL16 DDR4 (Sinerji)
  • ASUS DUAL GTX 1060 3 GB (Sahibinden)
  • Samsung 970 EVO 250 GB (Sinerji)
  • Seagate 1 TB 7200 RPM 64 MB Cache (Sinerji)
  • High Power 600W +80 Bronze (Sinerji)
  • Aerocool Aero 300 (Sinerji)
Soracağınız çoğu soruyu cevaplayayım.
  1. Sistemin çoğunu Sinerji'den topladım çünkü tüm parçaları aynı yerden almak istedik ve Sinerji çok uygun fiyata satıyordu.
  2. Ekran kartını 2. el aldık çünkü piyasada en ucuz 1800 TL olan kart Sahibinden'de GeT ile 1150 TL'ye satılıyordu ve 100 TL chip puan kazandık. 1050 TL'ye geldi.
  3. RAM'i tek slot aldım çünkü 2x4 olarak aldığımızda 150 TL daha pahalı oluyordu.
  4. SSD olarak çok yüksek bir SSD aldım çünkü babamla daha önce 960 EVO, APU bir sistem dizmiştik. Sistem uçuyordu.
  5. PSU High Power 500W alsaydık anakartla uyumsuz olacaktı. Çünkü 500W'da 1x4 pin CPU güç girişi bulunuyor, anakart 2x4 istiyor.
  6. Kasada 5.25 özelliği bulunmalı çünkü bu bir iş bilgisayarı. İş bilgisayarı olunca da çok fazla USB çıkışı lazım oluyor. Yazıcı, termal yazıcı, E-imza vb. 5.25 portuna bir adet "5.25 Media Dashboard" koyacağız.

Umarım sistemi beğenmişsinizdir bu parçalarda herhangi bir uyumsuzluk gördüyseniz hemen söylerseniz iyi olur.
Güzel sistem hayırlı olsun. İleride RAM arttırırsınız. Asus DUAL modelini her ne kadar beğenmesem de bu fiyata gayet iyi olmuş.

Sistem güzel. Tek eksiği 8 GB RAM olmuş. Onu da ileride ekleyerek Dual Channel yaparsan uzun bir süre güncelleme almadan idare edebilecek bir sistem olur. Hayırlı olsun.
Güzel sistem hayırlı olsun. İleride RAM arttırırsınız. Asus DUAL modelini her ne kadar beğenmesem de bu fiyata gayet iyi olmuş.
Teşekkürler, en yakın zamanda testlerini yapıp paylaşacağım.

Bence tek eksiği GTX 1060 3 GB olması onun yerine 6'lık versiyon daha iyi olurdu ayrıca ilerde 8 GB daha RAM eklerseniz mükemmel olur.

Bence tek eksiği GTX 1060 3 GB olması onun yerine 6'lık versiyon daha iyi olurdu
Bu bir eksiklik değil, bütçeye göre yapılan doğru bir tercihtir. Bu arkadaş gidip 2000 TL'ye alsaydı 1060 3 GB'yi dediğiniz doğru olabilirdi. 1150 TL'ye 1060 3 GB bu piyasada harika.

Bence tek eksiği GTX 1060 3 GB olması onun yerine 6'lık versiyon daha iyi olurdu ayrıca ilerde 8 GB daha RAM eklerseniz mükemmel olur.
6 GB olan versiyonlar 2500 TL'den aşağı değil. Tabi sıfırlarından bahsediyorum. VRAM ve ufak frekans değerleri dışında oyun performansı yani FPS açısından 3 GB ve 6 GB olan modeller arasında ekstrem bir fark bulunmuyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı