5000 TL PC toplama

Bütçe
5000

Erc1919

Centipat
Monitör de dahil 5000 TL'ye bilgisayar toplamak istiyorum. Genellikle yazılımla uğraşıyorum arada sırada Valorant ve CS:GO gibi oyunlar oyunlar oynayacağım. Oyun konusunda fazla bir beklentim yok 60 FPS'den fazla alsam yeter. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Monitör de dahil 5000 TL'ye bilgisayar toplamak istiyorum. Genellikle yazılımla uğraşıyorum arada sırada Valorant ve CS:GO gibi oyunlar oyunlar oynayacağım. Oyun konusunda fazla bir beklentim yok 60 FPS'den fazla alsam yeter. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bir laptop alın derim. Yazılımlada uğraşıyorum diyorsun genelleme olarak işini görür. Ama GT 1030 Ryzen 5 3600 gibi bir sistem işini görcektir piyasanın düzelmesiylede daha uyguna getirttirirsin.

Ne diyorsun be. O fiyata öyle bir canavar toplanırki gözünü alamazsın.

Lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun.

GT 1030 zaten 1000TL işlemcide 2000 TL geri kalan sistem parçaları Max 1500 TL tutar bu da GT 1030 yerine başka karta değer 1500 2000 TL gibi bir aralıktaki kart diyorum. Bunu önermemin nedeni fazladan para harcamaması o zaman niye APU değil dersen işlemci gücünden bahsedeyim.

Şimdi arkadaşın istekleri oyunda 60 FPS versin akıcı olsun diyor yani. Öyle yüksek fiyatlara çıkmaya gerek yok. Ama ben oyun oynayacağım elimde para kalmasın hocam iliğine kadar diyorsa.

İşte o zaman bu dediklerinizi o arkadaşa iletebilirsiniz.

Burada 2 olasılık vardır 2.elden ekran kartı takmak ya da para biriktirip doğru zamanı beklemek idare etmek. Onun haricinde zaten sistemin oyun testleri yeterli.

Buyurun
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki RAM, anakart, Power Supply, monitör falan tavsiyeleriniz nelerdir?

Shp almanızı önermem. CV650 giriş seviyesi bir PSU.

500 TL'lik bir PSU işinizi görcektir

B450 4.nesil testeğiyle çok yararlı oldu. O yüzden B450 S2H F/P ancak overclock yaparım diyorsan güzel sonuç alırsın ama daha üst modeller tercih edilmeli oda 500 TL gibi bir fiyatta.

RAM olarak 300 TL gibi bir sıfır fiyat gelir size oda önerebileceğim bir RAM.

Son olarak SSD: Pek bilgili değilim araştırdığım bir konu değil ancak forumda sıkıntılı SSD'ler diye bir kaynak var 300 tutacaktır

Kasa ise RGB'ye önem vermeyin eski kasanıza kurun.

Top: 1600 TL kalan parçalar 3000 TL tutcaktır son olarak 400 TL daha kalan bütceye kasa alabilirsiniz.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat konunun ilk mesajında 5000 TL'nin içerisine monitör de dahil demiştim. İşin içerisinde monitör de olunca tavsiye ettiğiniz parçalar bütçemi aşmakta.

Monitör yoksa: GTX 1650, A320, R5 1600, 8 GB RAM, 500 GB HDD.

Monitör varsa: 1050 Ti, i3 1200, A320, 8 GB RAM, 500 GB HDD, 60 Hz güzel bir monitör.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat Gtx 1050 Ti' dan bahsediyorsunuz, kendisi en az 2600 TL yani bütçenin yarısından fazla. Bide kasa ve kablosuz ağ adaptörü de alacağım. Zaten monitör deseniz en az 800-900 TL ve oyundan daha çok yazılımla uğraşacağım için ryzen 3 1200 düşük gelir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı