5000 TL sisteme ekran kartı ve monitör önerisi

CeyhunG97

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;

Ben bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçem 5000 TL. (Biraz daha üstü olabilir.) Her şeyi hallettim ama en son ekran kartında takıldım. GTX 1070 almayı düşünüyorum ama monitör olarak G-Sync mi almalı yoksa standart bir monitör mü? Alternatif olarak AMD ekran kartı alıp Freesync monitör mü almalıyım? Yoksa AMD'nin Vega mimarisini mi beklemeliyim? Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

GTX 1070 için illa G-SYNC şart değil, 144 HZ monitör alırsan o kart için iyi olur, G-SYNC gereksinimi de duymazsın. G-SYNC monitörlerde oldukça pahalı. Free SYNC monitörler fiyat olarak daha ucuz kesinlikle, Free SYNC monitör alacaksan kartında AMD olmalı ki, bu teknolojiden yararlanabilesin. GTX 1070 ile Free SYNC monitör kullanabilirsin ama Free SYNC özelliğinden yararlanamazsın. GTX 1070 gücündeki AMD kartlar Haziran ayında tanıtılacak Vega mimarili kartlarla gelecek. GTX 1070 modeline rakip gelecek kart performans olarak ya aynı performansı sunar, ya da 5-10 FPS daha iyi verir, devasa fark atmaz GTX 1070 modeline, fiyat olarak belki biraz daha ucuz gelebilir Vega mimarili rakibi, GTX 1070 fiyatları da baya düşmüş durumda zaten. Son olarakta GTX 1070 modelini 1080P de kullanacaksan mutlaka HZ değeri yüksek olan monitör al. 2K monitör alacaksan da G-SYNC destekli olursa iyi olur ama aşırı pahalı. 2K yüksek HZ değerli monitör de alabilirsin bütçen varsa.

Evet dediklerinizi anladım.Ama 144 Hz monitörlerin de fiyatı yüksek ve dolaştığım sitelerde de çok fazla seçenek yok. Başka önerileriniz var mıdır?

Toplamak istediğim sistem ise şöyle:
  • Ryzen 5 1600 veya 1600x
  • MSI B350M MORTAR ARCTIC
  • DARK Freezer X120 (1600x olursa)
  • G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-2800Mhz 16GB DDR4
  • Seagate Barracuda 1TB
  • Samsung 120GB 750 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
  • MSI GTX 1070 GAMING X 8G - Ekran kartı
  • Corsair VS Series VS650 - Güç Kaynağı 650 W Dahili – ATX
  • Corsair Carbide 270R Mid Tower Kasa
Toplam 4922 TL gibi bir fiyat çıkıyor. Tabi daha monitör ve klavye de gelecek. Düşüncem hepsini bir yerden toplayıp fiyattan indirim sağlamak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör olarak ASUS VG248QE öneririm. 1.250 liraya 1ms 24" 144 hz çok yaygın ve güzel bir monitör. Ekran kartı olarak GTX 1060 6GB veya GTX 1070 modeli güzel olur.

Bu sistemi almanı öneririm güç kaynağı olarak corsair tercih etme bence.

Dosya Ekleri

• dad.png
    64,6 KB · Görüntüleme: 155
144 Hz monitörler çok pahalı monitör konusunda hala düşünmekteyim. Ama sistem olarak yazdığım sistemi düşünüyorum.

@Emre TATAR kasayı değiştirmişsin ama biraz da olaya tasarımsal olarak bakıyorum o yüzden Corsair 270r'ı tercih ettim. Sade bir tasarımı olduğu için. Ama PSU için farklı markalar olabilir. Corsair kaliteli bir marka diye onu seçtim. Farklı önerileriniz varsa dinlerim.

Evet dediklerin doğru olabilir ama PSU için 350 TL gibi bir fiyat fazla değil mi? Bana pahalı gibi geldi. Daha uygun ve sistemi kaldırabilecek geleceğe yönelik olacak şekilde başka PSU önerebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…