5000 TL telefon önerisi

tugrul6733

Centipat
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. 5 bin liranın bile fazla olduğunu düşünüyorum ama günümüz şartlarında kaliteden biraz ödün vermeyecek olursak azıcık fazla para vermek gerekiyor bunun farkındayım.

Telefondan en öncelikli beklentim kamera performansının tatmin edici düzeyde olması. Elbette bir iPhone 11 Pro seviyesinde bir beklentim yok ama en azından ona yakın bir performans sunsun istiyorum. Kamera performansı en önemli kriterim. Telefondan oyun hiç oynamıyorum. Sosyal medya kullanımı+dizi izleme ve bol bol müzik dinleme amaçlı kullanıyorum telefonu. Bu yüzden müzik dinlerken vereceği performans da benim için önemli. Sonraki beklentilerim ise şarj, pil performansı ve uzun süre kullanılabilirlik. 1.5-2 sene sonra donmalar, kasmalar, uygulamaların kendi kendine kapanması vs. gibi sorunlar yaşamak istemiyorum. Min. 3 sene telefonu sıkıntısız değiştirmeden kullanmak istiyorum.

Bu kriterler doğrultusunda Huawei P30, Samsung S10 Lite, Samsung Note 10 Lite, Huawei NOVA 5T seçimleri arasında kaldım. Bu modeller arasında da P30 ve S10Lite çok ön plana çıkıyor.

Kamera, fiyat, kulaklık girişinin olması gibi özellikleriyle en çok ön plana çıkan model P30 fakat onun da bataryasının mAh düşük.
Samsung S10Lite işlemcisiyle, 45W hızlı şarja sahip olmasıyla, batarya mAh değeriyle ön plana çıkıyor fakat kamera konusunda P30'a göre nasıldır bilemiyorum. Kulaklık girişinin olmaması da dezavantaj.
İkisinde de Dolby Atmos özelliği var.

Bu kriterler doğrultusunda bu modeller arasından hangisini almamı tavsiye edersiniz? Ve de bu modeller dışındaki önerilere de açığım. Teşekkürler herkese şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki daha mantıklı seçenek sunacak arkadaşlar vardır ama ben S10 Lite öneririm özelliklerine bakarak. OIS olsun SD 855 olsun gayet performanslı duruyor. Kronik sorunları var mıdır veya genel olarak bir kullanıcı şikayeti bilmiyorum ama tercih edilebilir.

Belki daha mantıklı seçenek sunacak arkadaşlar vardır ama ben S10 Lite öneririm özelliklerine bakarak. OIS olsun SD 855 olsun gayet performanslı duruyor. Kronik sorunları var mıdır veya genel olarak bir kullanıcı şikayeti bilmiyorum ama tercih edilebilir.

Türkiye versiyonlarinda SD 855 le gelmiyor. Aradim hepsi Exynos.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kamera önemli ise Note 10 Lite. Değil ise S10 Lite.

Benim önerim S10 Lite. Mükemmel bir F/P oranına sahip bir cihaz.

Huawei telefonları gelecekleri belli olmadığından önermiyorum.
Evet en önemli etmen kamera,sonra da şarj ve pil performansı. P30 u da öneren çok oldu kamerada da daha ağır basıyor p30 sanırım o yüzden çok kararsız kaldım.

S10 Lite modelini alalı 1 hafta oldu gerçekten kelimelerle anlatılması zor bir cihaz.
Hangi özelliğini söyleyeyim bilmiyorum siz zaten kağıt üzerindeki bilgileri biliyorsunuzdur.
bende note 10 lite modeli arasında kalmıştım lakin ekranın büyük olması , uzun ömürlülük + performanslı bir işlemciye sahip olması nedeniyle s10 lite'da karar kılmıştım.
Şarj konusunu ele alırsak 1 saatte %100 oluyor siz fazla oyun oynamazsınız diye tahmin ediyorum
oyundan kasıtım pubg gibi ağır bir oyundan bahsetmek istiyorum. 1 günü geçerek 2. günü zorlama ihtimaliniz olabilir.
Sorunuz varsa cevaplayabilirim :)

Samsung S10Lite işlemcisiyle, 45W hızlı şarja sahip olmasıyla, batarya mAh değeriyle ön plana çıkıyor fakat kamera konusunda P30'a göre nasıldır bilemiyorum.
Arka kamera olarak P30 çok daha iyi bir cihaz. S10e ve P30 kamera olarak S10 Lite ve Note 10 Lite modellerinden açıkça daha iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı