5000 TL Yazılım İçin Sistem Önerisi

GPU'ya ihtiyacınız yoksa İntel sistemler bu konuda avantajlı gibi duruyor, laptopta ise Ryzen'in Render ve diğer işlerdeki performansları bambaşka bir seviyede gördüğüm kadarıyla, masaüstünde bu işlerde İntel, Laptop'ta ise AMD kullanılır bence.

Anakart: 552 TL

İşlemci: 1255 TL

Kasa: 469 TL

PSU: 558 TL

RAM: 2x8 645 TL

Ekran kartı: 2420 TL

Kasa Toplam 5899 TL tuttu bütçenizi aşıyorsa RAM'i 8 GB alın.

PSU'yu 500W yapın böylece 5300 TL civarına gelir fakat Şu anki durumunda sistem çok iyi oldu.

Anakart: 552 TL.

İşlemci: 1255 TL.

Kasa: 469 TL.

PSU: 558 TL.

RAM: 2x8 645 TL.

Ekran kartı: 2420 TL.

Kasa toplam 5899 TL tuttu bütçenizi aşıyorsa RAM'i 8 GB alın.

PSU'yu 500W yapın böylece 5300 TL civarına gelir fakat şu anki durumunda sistem çok iyi oldu.

LPX RAM'lerin çipi sorunlu, R5 3500X yerine i5 10400F almak daha mantıklı illa AMD alınacaksa i5 10400F yerine Ryzen 5 3600 alınmalı 3500X değil,

Toplam 5100TL bütçe artarsa 1 adet daha RAM alın 2100TL ekran kartına vermek yerine Gaming gecesinden çift fanlı model alınabilir 1650S ya da RX 5500 XT hangisi denk gelirse.

Sadece render mı yapacaksınız sistemde?
Arada sırada kaçamak olabilir. Az da olsa oyun oynarım. Fazla oynamam ama. Çünkü oyunla aram fazla iyi değil.

Ben şu an bu bilgisayarı kullanıyorum. Yazılım için ekstra bir özelliği olmasına gerek var mı bilmem ama çok güzel bir fiyat/performans ürünü bu piyasada. Zaten YouTube üzerinde de birçok incelemesi var oradan bakabilirsiniz.
İşletim sistemi linux yazıyor. Windows 10 yapabilme şansım var mı? Ve Windows 10 yaparsam sıkıntı yaşar mıyım?
Nasıl bir yazılım? Sadece kod yazmaktan bahsediyorsanız size entegre ekran kartlı ince hafif bir laptop önerelim.
Olabilir ama önceliğim masaüstü (toplama)

Arada sırada kaçamak olabilir. Az da olsa oyun oynarım. Fazla oynamam ama. Çünkü oyunla aram fazla iyi değil.

İşletim sistemi linux yazıyor. Windows 10 yapabilme şansım var mı? Ve Windows 10 yaparsam sıkıntı yaşar mıyım?

Olabilir ama önceliğim masaüstü (toplama)
Laptop yerine masaüstüyü almanız daha iyi olabilir.

Laptopun performansı ile masaüstünün performansı bir değil heleki renderda.

Web tabanlı yazılım geliştirme işindeyseniz; mimari fark etmeksizin AMD veya Intel uygun bir pc 5000 TL'ye toplanabilir.
Ama masaüstü yazılımlar geliştirip Windows tabanlı çalışacak programlama yapacaksanız;
Java, C, C++, C#, Delphi gibi programlama dilleri kullanacaksanız, sistem olarak tek çekirdek performansı yüksek, arabirim ve IDE'den compile yeteneği yüksek minimum i5 bir Intel sistem tavsiye ederim. Bu tip geliştirmeler için daha optimizedir, bilginiz olsun.
Sistem ile ilgili ise; buradaki arkadaşlar gerçekten çok uygun fiyatlarda çıkarabiliyorlar. Tavsiyem yukarıdaki kriterleri baz alın, başınız ağrımaz.
*RAM kesinlikle 16 GB'ın altına düşmeyin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı