5000 TL'ye 3400G sisteme ekran kartı tavsiyesi

Bütçe
5000 - 6000₺
Evet 12v çıkışı 360W gözüküyor ama dönüştürücüye ihtiyacım olacak. Dönüştürücülerde kablo erimeleri vs. çok oluyormuş, ucuza kaçayım derken elimdekinden de olmak istemem açıkçası.

O PSU'dan PCI-e kablosu çıkmıyor mu zaten? 400W'da var 350W'de yok.

İnternette 132 yazıyor ayrıca önerilen en az 450W, şu an kullandığı PSU da pek iyi gibi durmuyor, bence 1K için diğer parçaları riske atmaya değmez.

Adam oyun sırasında işlemciyi Prime95 testine sokacak değil ya. Oyunlarda işlemci 40-50W tüketir en fazla.

Pinleri yetersiz. 3 senedir işlemcimi de 8 pin yerine 4 pin takarak kullanıyorum güç girişini.

1678485694660.png

Senin dediğin CPU girişi. Ben diğerini kastediyorum.
Ayrıca RX 6600 için onerilen PSU 300W ve 8 pin giriş istemekte. 6 pin to 8 pin kullanırsın.

Bu bilgilere rağmen tercih sana kalmış.

Eki Görüntüle 1697208

Senin dediğin CPU girişi. Ben diğerini kastediyorum.
Ayrıca RX 6600 için onerilen PSU 300W ve 8 pin giriş istemekte. 6 pin to 8 pin kullanırsın.

Bu bilgilere rağmen tercih sana kalmış.
Biliyorum, sadece CPU girişinden örnek verdim. 6600 8 pin değil mi? Ayrıca AMD kendi sitesinde 450W PSU önermiş.

1678485968594.png

Mesajımda belirtmiştim evet 8 pin. Dönüştürücü kullanabilirsin. 100W civarı çekeceğinden bir sıkıntı çıkartmaz gibime geliyor.
Peki sıkıntı yaşatmadan kullanabilir miyim? AMD kartlar daha çok kas gücüne dayalı olduklarından işlemci tarafı zayıf kalırsa sorun yaşar mıyım? Ona istinaden RTX 3050'yi düşündüm zaten.

Peki sıkıntı yaşatmadan kullanabilir miyim? AMD kartlar daha çok kas gücüne dayalı olduklarından işlemci tarafı zayıf kalırsa sorun yaşar mıyım?

120 FPS alacağına 90 FPS alırsın. Anlayacağına üzere sadece ekran kartının tam kapasitesini kullanamamış olursun. 3400G'i satıp aynı fiyatlara 3300X, 3600 gibi işlemcilere geçmen imkanın var. Bu sayede RX 6600'i beslemekte sıkıntı yaşamazsın.

120 FPS alacağına 90 FPS alırsın. Anlayacağına üzere sadece ekran kartının tam kapasitesini kullanamamış olursun. 3400G'i satıp aynı fiyatlara 3300X, 3600 gibi işlemcilere geçmen imkanın var. Bu sayede RX 6600'i beslemekte sıkıntı yaşamazsın.
Sizin dediğiniz çok mantıklı şu an ama içimdeki PSU korkusunu yenemiyorum bir türlü. 8 pin girişe 6 pin taksam şu anlık karta bir zarar verme ihtimalim olur mu acaba? Böyle bir hatayı telafi edecek ne bütçe ne mental var çünkü. 😅

Sizin dediğiniz çok mantıklı şu an ama içimdeki PSU korkusunu yenemiyorum bir türlü. 8 pin girişe 6 pin taksam şu anlık karta bir zarar verme ihtimalim olur mu acaba? Böyle bir hatayı telafi edecek ne bütçe ne mental var çünkü. 😅
Dayanamadım PSU siparişi verdim. 🥲

Son düzenleme:

Dayanamadım PSU siparişi verdim. 🥲
En iyisini yapmışsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı