yasingunaydin
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Bilgisayar Bilimci
Bahsettiğiniz konuda haklı olabilirsiniz çok bilgim yok açıkçası. Başta da dediğim gibi benim bir sonraki yükseltmem belki de AM7’yi bulacak. O zamana kadar beni idare edebilsin diye tercihim bu yönde oldu açıkçası.Upscaling teknolojisi dahil olarak oyunlardaki farkı %2-4 arası. Bu konuda performans testlerini inceleyebilirsin. Sadece oyunlar CPU ağırlıklı simulasyonlar kullanıyorsa (bunlar seçili AAA oyunlar ve simulasyon strateji oyunları sadece, belki %1'lik oyunları bile kapsamıyorlar) aradaki fark %8'e kadar dayanabiliyor. Yani ortalama %5 civarı daha yüksek performans için %45 civarı daha fazla para vermiş oluyorsun. Herşeyi geçtim sürekli upscaling kullanan oyunları oynuyorsan zaten bunlarda framegen'de olacağından 2 CPU arasındaki fark gözle farkedebileceğin değerlerin dışında olacak çünkü fark 140 ile 150 fps gibi değerler olacak. AM6 CPU'larının AM5 platformunda kullanılabileceğini hatırlarsak 9800x3d'e para yığmak yerine AM6 çıktığında gelecekte upgrade yapılması çok daha fazla bir performans farkı + yeni teknoloji imkanı sağlar.