5000 TL'ye bilgisayar toplama

Intel Core i7-5820K, 3300 MHz (33 x 100)
Asus Rampage V Extreme X99 DDR 4
G Skill F4-2400C15-4GRR 4X4 RAM
Zotac GeForce GTX 970
240 GB KİNGSTON SSD - 1TB HDD
PİONEER DVD-R
THERMALTAKE COMMANDER 700W KASA

Düşünürsen yardımcı olabilirim sana kardeşim

İşlemci soğutucusunu hava soğutmalı bir model ile değiştirip SSD yi yükseltedebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    95,4 KB · Görüntüleme: 381
GTX 980 ti fazla ısınan bir kart değil. Yakın zamanda incelemesini bir arkadaşımız yapmış idi, kart tam yükte 85 dereceyi geçmiyor. 4790k ve 980 ti ikilisi çok daha uzun süreli olur. Anakart olarak Giga G5 oc için çok daha iyi bir performans sunuyor araştırabilirsin. Yanlızca bir SSD için 4790k ve 980ti'den vazgeçmek saçmalık olur. Yine söylüyorum SSD'yi sistemi topladıktan sonra eline para geçtiğinde alabilir.

5000TL'lik sistem de SSD'yi önceden almak mantıklı. Buyrun kanıt:
i7 4790K + GTX 980'li Sistem Toplama | Technopat Sosyal konusunun; Sistem gayet iyi fakat o fiyatlı bir sistemde SSD olmalı bence. :) yorumu. Ayrıca yalnızca bir SSD demedim, i7 4790K aşırı gereksiz bir işlemci oyun için, i5 4460 diyorum bakınız.

İşlemci soğutucusunu hava soğutmalı bir model ile değiştirip SSD yi yükseltedebilirsiniz.
Bu arkadaşın sistemi'de çok güzel bir sistem :)

Intel Core i7-5820K, 3300 MHz (33 x 100)
Asus Rampage V Extreme X99 DDR 4
G Skill F4-2400C15-4GRR 4X4 RAM
Zotac GeForce GTX 970
240 GB KİNGSTON SSD - 1TB HDD
PİONEER DVD-R
THERMALTAKE COMMANDER 700W KASA

Düşünürsen yardımcı olabilirim sana kardeşim
Şu sistem de sadece DVD okuyucu'yu fazla gördüm

GTX 980 ti fazla ısınan bir kart değil. Yakın zamanda incelemesini bir arkadaşımız yapmış idi, kart tam yükte 85 dereceyi geçmiyor. 4790k ve 980 ti ikilisi çok daha uzun süreli olur. Anakart olarak Giga G5 oc için çok daha iyi bir performans sunuyor araştırabilirsin. Yanlızca bir SSD için 4790k ve 980ti'den vazgeçmek saçmalık olur. Yine söylüyorum SSD'yi sistemi topladıktan sonra eline para geçtiğinde alabilir.

O arkadaş bendim. Kullandığım kart GTX 980 Ti. GTA V değerlendirmemden bahsedeyim hocam;

* Mümkün olan en yüksek grafikte, 1444p çözünürlükte kart 80-83 derece de çalışıyor.

Aldığım FPS değerleri +90-100.. Bazı sahnelerde ise 140-150 civarı oluyor. Sistemim imzada (y)

NOT: MSI AfterBurner ile OC mevcut. +150 clock, +300 memory.. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Son düzenleme:
i7 4790K + GTX 980'li Sistem Toplama | Technopat Sosyal konusunun; Sistem gayet iyi fakat o fiyatlı bir sistemde SSD olmalı bence. :) yorumu. Ayrıca yalnızca bir SSD demedim, i7 4790K aşırı gereksiz bir işlemci oyun için, i5 4460 diyorum bakınız.

Nasıl yani kardeşim anlamadım :)

Nasıl yani kardeşim anlamadım :)
5k bir bütçe için DDR4 sistem kurmak fikri hoşuma gitti ve ilgimi çekti, tek fazlalık DVD okuyucu olmuş dedim :p
O arkadaş bendim. Kullandığım kart GTX 980 Ti. GTA V değerlendirmemden bahsedeyim hocam;

* Mümkün olan en yüksek grafikte, 1444p çözünürlükte kart 80-83 derece de çalışıyor.

Aldığım FPS değerleri +90-100.. Bazı sahnelerde ise 140-150 civarı oluyor. Sistemim imzada (y)

NOT: MSI AfterBurner ile OC mevcut. +150 clock, +300 memory.. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
Hocam kullanım amacınız arasında render var mı bilemem ama sisteminiz çok uzun süre gidecek bir sistem onu biliyorsunuzdur, öncelikle incelemeyi henüz görmedim ama konuyu duydum. Hayırlı olsun. Bütçenizi de bilemem ama arkadaş 5000TL için GTX980'li bir sistem istemiş, ben diyorum ki i7 4790K almak bu arkadaş için fazla olur (mesela i5 4690K biraz daha makul). Sizin elinizden bir tavsiye görmek hoşuma gider :)

Bence bus sistem oyun için anlamsız sonuçta arkadaş oyun oynayacak, render ile uğraşmayacak ekran kartından kısıp X99 tabanlı oyun sistemi toplamak bence saçmalık.

5k bir bütçe için DDR4 sistem kurmak fikri hoşuma gitti ve ilgimi çekti, tek fazlalık DVD okuyucu olmuş dedim :p

Hocam kullanım amacınız arasında render var mı bilemem ama sisteminiz çok uzun süre gidecek bir sistem onu biliyorsunuzdur, öncelikle incelemeyi henüz görmedim ama konuyu duydum. Hayırlı olsun. Bütçenizi de bilemem ama arkadaş 5000TL için GTX980'li bir sistem istemiş, ben diyorum ki i7 4790K almak bu arkadaş için fazla olur (mesela i5 4690K biraz daha makul). Sizin elinizden bir tavsiye görmek hoşuma gider :)

Benim kullanım amacımda render pek yok. Sadece oyun videolarını çekip YouTube'a yüklüyorum bazen. Ti bunu rahatlıkla yapabiliyor zaten 4790K var arkasında. Bilgisayarın sadece gaming için olacağını varsayarsak K ibaresinin olması anlamsız. Direk 4790 alabilir. Hatta i5 bile olabilir dediğiniz gibi. Bütçe çok aşırı yüksek bir rakam olmadığı için de Ti yerine normal 980 alınabilir. SSD ve anakart(anakart güçlendirmesinin sebebi, daha iyi anakartlarda internetin daha hızlı çalışmasını sağlayabilecek özellikler oluyor. Mesela Asus z97 Deluxe. Online oyun oynuyorsa eğer LoL,CS:GO gibi daha da iyi pinglere sahip olur.) güçlendirilir, sağlam bir bellek konur. Ortaya güzel bir oyuncu sistemi çıkar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı