5000 TL'ye GTX 970 Sistem Toplama

@M.Hakan şimdi bazı oyunlar ses kasmadan olmuyor hatta çoğu oyun. Bence ses oyunda en az görüntü kadar önem verilmesi gereken bir şey ki MSI bunu onboard şeklinde sunmuş. Normal bir anakartla Gaming 9 daki onboard ses düzeni çok fark yaratıyor kendim kullandığım için biliyorum. GTX980 kabulümdür piyasanın en iyisi fakat 970 1200 TL sularında iken 980'nin 2000 sularında olmasını gerektirecek bir performans yok. Ha 10 fps yeri gelince çok büyük bir performans olabiliyor ama yanında ısı değerleri daha düşükse veya bit değeri yüksekse bu aradaki farkın hakkını vermiş olur. Bütün forumda GTX970 mi? GTX980 mi? tartışması var. Bence 970 gayet yeterli bir performans sağlıyor kullanıcısına. Birde burda arkadaşımızın istekleri biraz daha ön plana geliyor "ses ve kalite benim için önemli" demiş o yüzden ya normal bir anakart önerip + ses kartı önereceğiz yada Gaming 9 AC/ACK. Sıvı soğutmaya gelince hepimiz biliyoruz ki soğutma bilgisayarın performasını direk etkileyen bir etken, bunun için en iyisi olmalı diye düşünüyorum ben.

  • Konuda " ben sese oyuna ve kaliyeteyede çok önem veriyorum" diye belirtmiş, sadece ses ve kalitede değil.
  • Ses konusunda dediklerine kısmen katılıyorum fakat anakarta 450 TL daha fazla verecek kadar fark var mı Gaming 5 ile arasında. Sırf biraz daha iyi ses kasmak için 450 TL daha fazla verilir mi? (Zaten böyle bir sistemde oyun oynayacaksa muhtemelen üst düzey bir kulaklığa sahiptir veya alacaktır. Üst düzey kulaklıklarda da ses kartı mevcut.) Gaming 5'de bulunan ses kartı yetecektir muhtemelen, ses ve müzik konusunda profesyonel çalışmalar yapmıyorsa. :)
  • Soğutma konusunda hala fazlaya kaçıldığını düşünüyorum. Arkadaş render gibi işlemciyi zorlayacak işlemler yapacağını söylemedi. Oyun amaçlı sistemde zaten ortalama üstü bir hava soğutma bile yetecektir işlemciyi serin tutmaya. OC yapılsa bile aşırıya kaçılmadıkça yine üst düzey bir hava soğutma veya ortalama bir sıvı soğutma yetecektir. Soğutucu, PC'nin ana bileşeni değildir.
    Örnek olarak, benim 4 yıl önce alınmış PC'de alt seviye bir işlemci soğutucuyla i7 860 işlemci var, belli aralıklarla kasa içi temizliğini yaptığın sürece oyun esnasına 35-40 dereceyi geçmiyor.
 
Tabi ki olmaz değil düşük sıcaklıklar elde edilebilir. Fakat hangi ayarlarda hangi oyunlardan bahsediyoruz birde o var şimdi sen bir BF4 Asassins Creed Unity oynamak istediğinde high ayarlarda o ısıyı elde edebiliyor musun? Eğer cevabın evetse senin tavsiye ettiğin soğutucuyu kullansın. Sonuçta o senin tavsiyen bu benim. Senin yorumuna itiraz sebebim her şeyden kısıp GTX980 önermiş olmandı. Senin tavsiyen kötü değildi.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı