5000 TL'ye i7 6700K ve GTX 980Ti ikinci el sistem alınır mı?

kadir1975

Decapat
asdhrdhf.JPG

Yanında ekipmanlarıyla (Kulaklık, mouse, klavye) birlikte satın alınır mı garantisi dolmuş. Ama şöyle bir şey de var ben bu senenin sonunda askere gideceğim. En azından askere gidene kadar doya doya oyun oynayayım istiyorum elimde çöp bir hp var (Hp Probook 4540s). Bu sistem bana yeter de artar zaten 1080p 1ms 144Hz monitör almayı düşünüyorum bununla birlikte iyi gideceğini düşünüyorum. Tabi 1 sene askerde olacağım için kullanamayacağım 1 sene ama siz olsanız ne yapardınız? Sizlere de danışayım dedim fiyatı uygun geldi bana bu külüstürle oyun oynadıysam bu bana hayli hayli yeter herhalde.

Aslında ekran alacak bütçem henüz yok ama bu bu ayki maaştan kalırsa bir şeyler sonraki aya alabileceğim. Bu arada çok teşekkürler çok gerilmiştim, ikilemde kalmıştım içime su serptiniz :kıkırda:.
Aslında hala ikilemdeyim ama alacağım sanırım. Bu kararsızlık beni öldürecek.
Bu arada yükseltmeye uygun bir sistem topladığımda yine bu civarda oluyor ama işlemci Ryzen oluyor. Ryzen iyi güzel lafım yok da tek çekirdek performansında Intel önde olduğu için ve ben 1080p monitörde 144Hz düşündüğüm için Ryzen sistem bana pek mantıklı gelmedi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz
@midgardian Senin dediğine de aklım gitti valla arapsaçına döndüm 1.5 sene sonra fiyatlar nasıl olur bilinmez... Ama öyle o zaman alacağım sanırım ya.

Son düzenleme:
İşlemcinin Ryzen olması gibi bir zorunluluk yok. 8. nesil İntel'de 8400, 8600K gibi işlemciler çok uzun süre götürür. İşlemci ve diğer bileşenlere yatırım yapıp, asker dönüşü iyi bir ekran kartı ile birleştirebilirsin. Askere gidene kadar 1050Ti gibi bir kart yeterli gelir. Muhtemelen sonraki nesilde GTX 1160 gibi bir ekran kartı, GTX 980Ti performansı verecek. 2K bir monitörle işlemcilerden de daha iyi verim alırsın. İyi para vereceğin bir şeyde garanti olması önemli bence. Yine de para senin, karar senin. :)

Bu arada büyük ihtimalle bu sistemi alacağım ben. Ama sağlamlığını stabilitesini vs. nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

İşlemcinin Ryzen olması gibi bir zorunluluk yok. 8. nesil İntel'de 8400, 8600K gibi işlemciler çok uzun süre götürür. İşlemci ve diğer bileşenlere yatırım yapıp, asker dönüşü iyi bir ekran kartı ile birleştirebilirsin. Askere gidene kadar 1050Ti gibi bir kart yeterli gelir. Muhtemelen sonraki nesilde GTX 1160 gibi bir ekran kartı, GTX 980Ti performansı verecek. 2K bir monitörle işlemcilerden de daha iyi verim alırsın. İyi para vereceğin bir şeyde garanti olması önemli bence. Yine de para senin, karar senin. :)
GTX 1160 980Ti performansı mı verecek? GTX 1160 neredeyse 1070Ti performansına sahip olacak. Belki de 1080 1070Ti arası bir performansa. Çok yanlış bilgi veriyorsunuz.

Dalga mı geçiyorsun arkadaşım? "Muhtemelen" kelimesinin neresini anlamadın? Çıkmamış ekran kartı için şu performansa sahip olacak diye kesin konuşmak, doğmamış çocuğa don biçmek olmuyor mu? Bu bilgi değil, geçmişe bakarak ortalama bir örnek.

Dalga mı geçiyorsun arkadaşım? "Muhtemelen" kelimesinin neresini anlamadın? Çıkmamış ekran kartı için şu performansa sahip olacak diye kesin konuşmak, doğmamış çocuğa don biçmek olmuyor mu? Bu bilgi değil, geçmişe bakarak ortalama bir örnek.
Muhtemelen söylenen şeyin de mantıken bir açıklaması olur. Siz GDDR6 olarak çıkacak GTX1160'ı gidip GTX980Ti ile bir tutarsanız doğmamış çocuk bile güler :) Ben muhtemeline ya da kesinliğine bakmadım. Nvidia'nın paylaştığı bilgiler doğrultusunda birçok forumda okuduğum bilgileri ve çıkarımları yazdım buraya. Sizin yorumunuzu okuyan ve GTX11 serisini bekleyen olabilir. Yanlış yönlendirebilirsiniz. Adam bu yorumu okuyup ha o zaman ben gidip GTX1050 alayım daha iyi diyebilir. Ben sizi küçük düşürmek amacıyla değil yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacıyla yazdım yorumu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı