5000 TL'ye kasa önerisi

Bütçe
5000TL
Phanteks iyi bir marka aslında. Hele ki P600S gerçekten müthiş bir kasa. Görünüşündeki sadelik bile güzel bence. Sessizliğini deneyimlemek garipti gerçekten, sessiz olduğunu duymuştum ama bu kadarını da beklemiyordum, bayağı sessiz kasa hava akışı da gayet iyi. Bu bütçedeki en iyi kasa.

Phanteks iyi bir marka aslında. Hele ki P600S gerçekten müthiş bir kasa. Görünüşündeki sadelik bile güzel bence. Sessizliğini deneyimlemek garipti gerçekten, sessiz olduğunu duymuştum ama bu kadarını da beklemiyordum, bayağı sessiz kasa hava akışı da gayet iyi. Bu bütçedeki en iyi kasa.

En iyi demiyelim de en iyilerden biri diyelim 😁 bu fiyatta bu kasadan başka da güzel hava akışı ve sessizlik olarak yarışacak kasalar var fakat artık geri kalanı ufak detaylara kalıyor. Burada da kullanıcının kişisel zevkleri doğrultusunda karar vermek gerekiyor.

En iyi demiyelim de en iyilerden biri diyelim 😁 bu fiyatta bu kasadan başka da güzel hava akışı ve sessizlik olarak yarışacak kasalar var fakat artık geri kalanı ufak detaylara kalıyor. Burada da kullanıcının kişisel zevkleri doğrultusunda karar vermek gerekiyor.
Bu güzelliklere örnek verebilir misiniz acaba :)

Bütçe artmıyorsa ve uygun fiyatlı arıyorsan:

Tam bütçede arıyorsan:

Bütçe arttırabilirsen:

NZXT kablolama için kendi üzerinde birkaç adet cırt cırtlı kablo tutucu ile geliyor. Arkadaşıma topladığımız bir sistemde Lian Li yerine NZXT tercih ettik çünkü ufak farklar ile daha iyi kablolama yapılabileceğini düşündük. Lian Li olan kasa XL ve Full Tower olarak geçiyor fakat boyut farkı yaklaşık 1.5cm yükseklik ve genişlik olarak değişiyor yani E-ATX bir anakart kullanmayacaksan pek önemi yok. O yüzden hangisi hoşuna giderse onu almanı tavsiye ederim.

Bunların dezavantajı fiyat yüksek olup birde fanların çıkmaması bence.

Bunların dezavantajı fiyat yüksek olup birde fanların çıkmaması bence.
Evet haklısın ancak adamların 3 tane fanı 2500-3000TL olunca ister istemez fiyat artıyor fakat başka marka fanlar da takılabilir. Doğru hatırlıyorsam NZXT H9 Flow kasasında 3 adet RGB 1 adet stock fan geliyordu

Bu güzelliklere örnek verebilir misiniz acaba :)

Corsair iCUE x/d serisi (önü mesh olanlar.), Cooler Master HAF serisi, NZXT Flow versiyonları, Lian Li genel olarak (O11, O11 XL vs), ASUS Helios, AP201 gibi kasalar. Örnekler uzadıkça uzar 😄 bu kasalar malzeme kalitesi olarak birbirlerinden pek farklı değiller. Hava akışı olarak hepsi oldukça iyi ve aralarındaki farklar önemsenecek derecede yüksek değil. Bundan sonrası dediğim gibi kişinin kişisel zevklerine ve ufak detaylara kalıyor. (kasanın tipi, kablolama detayları vs.)

Son düzenleme:
Evet haklısın ancak adamların 3 tane fanı 2500-3000TL olunca ister istemez fiyat artıyor fakat başka marka fanlar da takılabilir. Doğru hatırlıyorsam NZXT H9 Flow kasasında 3 adet RGB 1 adet stock fan geliyordu

Bende alacağım kasa araştırıyorum benim aklımdakilerde H9 FLOW-HAF500-LANCOOL III

Bende alacağım kasa araştırıyorum benim aklımdakilerde H9 FLOW-HAF500-LANCOOL II'i.

HAF500 çok kaliteli bir kasa fakat bence (tamamen tipiyle alakalı) eskidi gibi. LANCOOL II çok güzel bir kasa nasıl bir kasa yapacağınıza göre tercih edilebilir. H9 Flow ise çok fan takabilecekseniz en doğru tercih olacaktır. RGB'ya da RGB olmayan fanlar tamamen sizin tercihinize kalmış. RGB istemiyorsanız Arctic P12 PWM'ya da Noctua NF-A12x25 önerebilirim aralarındaki fiyat farkı dolayısı ile kendi görüşüm olarak Arctic fanı daha mantıklı buluyorum. RGB fan ise bütçeniz varsa NZXT F120 RGB ya da Lian Li SL120v2 önerebilirim. Bütçeniz daha azsa eğer Deepcool FC120 gibi daha f/p fanlara yönebilirsiniz. Kasa önerilerinde de dediğim gibi söylediğiniz ve önerdiğimiz kasaların hepsi yüksek kalitede olduğu için kişisel zevklerinize, bütçenize ve nasıl bir kasa istediğinize kalıyor.

HAF500 çok kaliteli bir kasa fakat bence (tamamen tipiyle alakalı) eskidi gibi. LANCOOL II çok güzel bir kasa nasıl bir kasa yapacağınıza göre tercih edilebilir. H9 Flow ise çok fan takabilecekseniz en doğru tercih olacaktır. RGB'ya da RGB olmayan fanlar tamamen sizin tercihinize kalmış. RGB istemiyorsanız Arctic P12 PWM'ya da Noctua NF-A12x25 önerebilirim aralarındaki fiyat farkı dolayısı ile kendi görüşüm olarak Arctic fanı daha mantıklı buluyorum. RGB fan ise bütçeniz varsa NZXT F120 RGB ya da Lian Li SL120v2 önerebilirim. Bütçeniz daha azsa eğer Deepcool FC120 gibi daha f/p fanlara yönebilirsiniz. Kasa önerilerinde de dediğim gibi söylediğiniz ve önerdiğimiz kasaların hepsi yüksek kalitede olduğu için kişisel zevklerinize, bütçenize ve nasıl bir kasa istediğinize kalıyor.
Lancool II değil. Lancool III benim dediğim. Hepsinin hava sirkülasyonu olarak iyi olduğunu söylediler. Dediğim gibi 3ü arasında kararsızım arkadaşda ona o kadar para vereceğine gamepower warcry artan para ile sıvı soğutma alırsın diyor ne kadar mantıklı veya doğru bilmiyorum.

LANCOOL II değil. LANCOOL II'ı benim dediğim. Hepsinin hava sirkülasyonu olarak iyi olduğunu söylediler. Dediğim gibi 3Ü arasında kararsızım arkadaşta ona o kadar para vereceğine Gamepower Warcry artan para ile sıvı soğutma alırsın diyor ne kadar mantıklı veya doğru bilmiyorum.

Sıvı soğutmaya bütçen yoksa Gamepower Warcry da alabilirsin. Kasanın malzeme kalitesi yeterli, hava akışı gayet iyi. Tabii diğer markalarda olduğu gibi cırtcırtlı kablo düzleme aparatları vs beklememek gerekiyor. Gayet düz, cam ve ferah bir kasa olmakla beraber fiyatı da gerçekten diğer ürünlere göre uygun. Eğer sıvı soğutmaya bütçeniz sıkışıyorsa arkadaşınızın dediği şey çok mantıklı o yüzden. Sıvı soğutma önerisi isterseniz bütçe belirtirseniz ayarlayalım. Ek olarak bütçeniz sıkışıyorsa kasaya 12-14 adet Lian Li'ya da NZXT fan takmaya çalışmayın çünkü 15 bin TL civarı bir şey yapıyor sanırım 😁 şimdi linç edecekler fakat Warcry için Gamepower markasının düzgün fanları da iş yapacaktır sonuçta çok fazla fan var ve her şekilde sirkülasyonu sağlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı