5000 TL'ye kasa önerisi

Bütçe
5000TL
Şu an 12400F anakrt Asus B660 ekran kartı 3079 ileriye dönük almak istiyorum. Aslında şöyle diyeyim hepsi içinde psu kasa ram 10-12000 arası bütçe ayırmıştım.
5500TL'ye sıvı soğutma + kasa + fanları alacaksak ya kasadan kısacağız ya da sağlam bir hava soğutma alacağız. Sizin tercihiniz.

Şu an 12400F anakrt Asus B660 ekran kartı 3079 ileriye dönük almak istiyorum. Aslında şöyle diyeyim hepsi içinde psu kasa ram 10-12000 arası bütçe ayırmıştım.

Oyun testlerinde işlemcinizi 60 derecelere kadar soğutabiliyor.

5500TL'ye sıvı soğutma + kasa + fanları alacaksak ya kasadan kısacağız ya da sağlam bir hava soğutma alacağız. Sizin tercihiniz.

Oyun testlerinde işlemcinizi 60 derecelere kadar soğutabiliyor.
Kasadan kısmak istemiyorum. Çünkü ileri zamanlarda sadece içini değişirim diyorum soğutucu için şu an acelem yok. Diğer kasalar da olabilir. Ancak derseniz ki diğer kasaya o parayı verme fanları bu olsun kasa bu olsun eyvallah. Ama fan şu bu derken zaten bu parayı bulacaksa kaliteli kasayı al ayı tercih ederim tabiki.Burada işin ehli sizsizniz hangisi doğru ise onu yapalı .

Kasadan kısmak istemiyorum. Çünkü ileri zamanlarda sadece içini değişirim diyorum soğutucu için şu an acelem yok. Diğer kasalar da olabilir. Ancak derseniz ki diğer kasaya o parayı verme fanları bu olsun kasa bu olsun eyvallah. Ama fan şu bu derken zaten bu parayı bulacaksa kaliteli kasayı al ayı tercih ederim tabii ki. Burada işin ehli sizsizniz hangisi doğru ise onu yapalı.

Bu hava soğutucu işlemcinizi her türlü soğutuyor o yüzden kasadan kısmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. İleride en kötü ihtimalle görüntü açısından bir sıvı soğutma alırsınız.

Bu hava soğutucu işlemcinizi her türlü soğutuyor o yüzden kasadan kısmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. İleride en kötü ihtimalle görüntü açısından bir sıvı soğutma alırsınız.
Peki sona gelmiş olsak siz almış olsanız kasa ve ram bu sisteme göre neler alırdınız neler tavsiye edersiniz. Ram + kasa 8 bin civarı

Anakartta bütçeniz kısıtlıysa ve düşük model alacaksanız dikkat etmeniz gereken şey 4 adet RAM slotu ve 2 adet (minimum) M.2 slotu olmasıdır. Geleceğe yatırım için daha sağlıklı olacaktır.

Uygun fiyat olarak aşağıdaki remleri önerebilirim. İleride 2 adet daha alıp 32GB yapabilirsiniz.

Bütçe çıkarsa

Anakartta bütçeniz kısıtlıysa ve düşük model alacaksanız dikkat etmeniz gereken şey 4 adet RAM slotu ve 2 adet (minimum) M.2 slotu olmasıdır. Geleceğe yatırım için daha sağlıklı olacaktır.

Uygun fiyat olarak aşağıdaki remleri önerebilirim. İleride 2 adet daha alıp 32GB yapabilirsiniz.

Bütçe çıkarsa

Hocam Kasa + 2x16gb Ram başka bir şey şimdilik lazım değil sadece 2 si kaldı. Heh bütçe artarsa kule tipi soğutma belki alırım.

Kurallara uygun mu bilmiyorum ama bende konu sahibinin güncel sistemine yakın bir sisteme sahibim ve kasa arıyorum. Hakkında konu açtım ama şansıma kimse bakmadı 😂
Mümkünse bana da yardımcı olabilir misiniz?
Phanteks markasını ilk defa görüyorum, corsair gibi bilindik bir markanın yerine tercih edilir mi sizce?

Kurallara aykırı ise şikayet etmeden önce beni uyarabilirseniz mesajı düzenleyeyim😅
Hocam yukarda konuyu takip et butonu var oradan gelen mesajlardan haberdar olabilirsiniz

Hocam iyi güzelde anakartım ASUS B660PLUS işlemcim 12400F DDR5 anakarts uymuyor. İşlemci isi 3200MHz çalıştırabiliyor.

Çok pardon 13400F diye okumuşum benim hatam 😁

İşlemcinin 3200MHz çalıştırması o RAM'i daha yüksek çalıştıramazsınız anlamına gelmiyor. (elbette attığım DDR5 onu kesinlikle almayın.)

Bu RAM'leri alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı