5000 TL'ye Les Paul kasa elektro gitar ve amfi önerisi

_blackeagle

Hectopat
Herkese iyi forumlar, elektro gitara başlamak istiyorum ama gitar ve amfiler hakkında çok fazla bir bilgim yok fakat biraz araştırma yaptım ve amfi olarak Blackstar ID Core 10 V3, gitar olarak da Ibanez ART120QA-TKS almaya karar verdim. Tavsiyelerinize açığım. Bütçem 5000 TL'ye kadar.

Amfi yerine iş görecek bir ses kartı ve monitör sistemi alıp, artan bütçeyi gitara ekleyin derim. Ibanez kötü değil, gayet iyi ancak Les Paul için farklı alternatiflere yönelin, listemde birkaç LP vardı, onlara bakıp konu altından ekleme yaparım.

Özellikle 80'ler rock gruplarının (gnr, scorpions, whitesnake) yapmış olduğu ballad'lar çok hoşuma gidiyor. Slash ve Gary Moore da gitara başlamak istememin sebebi diyebilirim.
Sanırım çaldığım grupların tamamına ilgin var. Kendi gitarımı önerebilirim, Cort CR250. İşçilik kalitesi oldukça iyi, ileride manyetik değişimi gerçekleştirirsen ömürlük olur. Eğer bütçeyi biraz daha arttırabilir, veya ses kartını/monitörü erteleyebilirsen CR300 tavsiyemdir, manyetikleri EMG.

CR250 manyetik olarak Cort'un kendi manyetiklerini kullanıyor, tonu hoş, sıcak bir tonu var. Ancak hazır alırken CR300'e çıkmak veya bulunabilirse CR Custom almak çok daha iyi olur. Custom manyetikleri S.Duncan, burgular Kluson.

Bunların haricinde Epiphone da bakabilirsin, fakat Epiphone, alt skalada pek tercih etmediğim ürünler üretiyor. Bütçeyi yukarı çekersen Epiphone da kalitelidir ama bahsettiğin fiyat aralığında CR300 veya CR Custom doğru bir tercih olur. Bu iki ürünü bulamazsanız CR250 alıp manyetik takviyesi ile ilerleyebilirsiniz.

Metalci bir birey olarak gitar konusunda başkaları yardımcı olur.

Amfi iyi değil ama. Mümkünde biraz daha biriktirip BOSS Katana-50 mkii'ye çık derim. Ya da en kötü Fender Mustang LT25 al. Şahsen ID:Core'ların çöpten farksız olduklarını düşünüyorum.

Bilgisayardan da gidebilirsin ama ses kartı+monitör+kulaklık+amfi simülatörü+IR filan başlangıç amfisinden daha ucuza gelmez. Ama alacağın ses her şekilde ID:Core'dan iyi olacaktır.

Amfi yerine iş görecek bir ses kartı ve monitör sistemi alıp

Amfiden vazgeçmeyin. Ses kartı ile gitar çalınmaz.

Beğendiğiniz Ibanez istediğiniz tarzlara yanıt verir. Sabit köprü olması başlangıç için önemli bir nokta. Elden çıkarması da kolaydır. Sonrasında çalım sitiliniz ve tarzınıza göre farklı alternatiflere yönelirsiniz. Şu anda bunlar sizde oluşmadı.

Bu arada aldığın yerde sapını, actionı filan kontrol etmelerini iste. Üzerinde hangi tel olduğunu da öğren, eğer sonra mesela 10-46 telden 9-40 gibi bir tele geçersen tekrar sap ayarı gerekir, zorluk yaşarsın. Eğer üzerindeki telleri bilmiyorlarsa (pek mümkün değil ya) uygun bir tel versinler, ona göre ayarlasınlar. Nut'u (Türkçesi ne hatırlayamadım şimdi, tellerin perdelere girdiği parça işte) da kontrol etsinler. QC sorunu varsa farklısından versinler, fabrikasyon ve budget olduğundan bu gitarlar fazla geniş vb. sorunlarla çıkmış olabilirler.

Gerçi Tune-o-Matic bu gitar, action dediğim tel yüksekliğini sen de çok kolay ayarlayabilirsin. Ama sap ve nut kontrol edilmeli en azından. Sonra niye bu tel cızırdıyor, ne bu tel sanki sitarmış gibi ses çıkarıyor dersin. Sap ayarı da çok kolay ama bilmeyen birini korkutabilir işte.

Ses kartıyla da çalınır bir güzel kayıt da alınır, arkadaşların yorumlarına takılmayın. Köprünün de çok düşük bir model olmadığı sürece bir önemi yok. Gidip de 800 liraya Aria almıyorsunuz sonuçta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı