5000 TL'ye oyun oynamak için ve Twitch yayınları izlemek için F/P monitör önerisi

Dostum benim attığım bütçeden biraz kar etmelik harbi güzeldir.
Birinci atılan AOC renk canlılığı açısından benim attığımdan daha iyidir.
TUF ise uzun ömürlü + kavislidir.

Senin için renk mi önemli uzun ömürlü olmasımı kavisli olması mı yoksa yukarı aşağı sağa sola ve dik dönebilmesimi önemli?

Dostum benim attığım bütçeden biraz kar etmelik harbi güzeldir.
Birinci atılan AOC renk canlılığı açısından benim attığımdan daha iyidir.
TUF ise uzun ömürlü + kavislidir.

Senin için renk mi önemli uzun ömürlü olmasımı kavisli olması mı yoksa yukarı aşağı sağa sola ve dik dönebilmesimi önemli?

Hocam benim için renk olarak karanlık yerleri iyi aydınlatsın.
Uzun ömürlü olması mutlaka lazım çünkü TR şartlarında artık bütçem kısıtlanıyor.
Kavisli veya kavissiz fark etmeyen,
Sağ sola dönmesi değil fakat arkaya ve öne yatması olsa benim için kafidir.

Gigabyte G24F-2 öneririm, İtopya'da en son 4.799₺ idi.

SS IPS ve 180 Hz, severek kullandığım bir monitör.

VX2428 alınmaz. En iyi seçenek 24G2SPU zaten. Samsung IPS modeller dışı alınmaz. ASUS VA alınmaz. G24F-2 alınabilir fakat G2SPU daha iyi. Yani en iyisi 24G2SPU.

Bütçeden biraz kısmak istersen.

Bu arada ViewSonic en baba monitör markalarından yani monitörleri ASUS'u MSI onları beğenirsen kafnda kalmasın.
Ama benim attığımda güzeldir.

Samsung Odyssey G3'mü severek kullanıyorum ama bu bütçede VA önerilmez. Pivot almak zorundaysa belki işte oda belki. VA paneller blurr ve smearingli oluyor bende olduğu gibi içindeki ayarlar bunu azaltsa da IPS panelin yakınında bile değil. Response time ayarı sayesinde cüzi bir miktar overshoot yapması da cabası. 😀

VA panellerin doğasında bu sorunlar olduğundan iade ile uğraşmadım ama başkasının başına ghosting sorunu adı altında yansımasını istemem. Ayarları ile uğraşmasam kullanılamaz durumdaydı monitör.

VA panellerin kendi içinde avantajı IPS glow ve kontrast oranları muhtemelen IPS bir modele geçtiğimde ilk buna takılacağım. Direkt OLED'e geçip siyahlardan ödün vermeden level atlamak isterdim ama öyle bir para daha bende yok. 🤪

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı