5000TL IPS monitör önerisi

troool

Hectopat
Selam, şu an kullandığım monitör çok eski olduğundan ve kabloda temassızlık olduğundan dolayı 5000TL bandında yeni bir monitör arıyorum.
Genel olarak mobil yazılımla uğraştığım için renklere önem veriyorum ayrıca FPS oyunları da oynuyorum o yüzden en az 144Hz ve IPS olmasını istiyorum.
Bütçeyi biraz arttırabilirim, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana tavsiyem alacaksan 24 inc yerine, geleceğe yatırım için en azından 27 inc 2k bir monitör alman, sonradan çift monitör de yapabilirsin, diğer şekilde iş ve proje yapmak veya en azından ders çalışmak bile eziyet oluyor ekran küçük geliyor, bir elin hep alt tab'da oluyor. Tabii 27 inc 2K için en az 7-8k bütçe lazım, eğer şuanda uygun değilse attıklarıma bakabilirsin.

Sana tavsiyem alacaksan 24 inc yerine, geleceğe yatırım için en azından 27 inc 2k bir monitör alman, sonradan çift monitör de yapabilirsin, diğer şekilde iş ve proje yapmak veya en azından ders çalışmak bile eziyet oluyor ekran küçük geliyor, bir elin hep alt tab'da oluyor. Tabii 27 inc 2K için en az 7-8k bütçe lazım, eğer şuanda uygun değilse attıklarıma bakabilirsin.

Şuan monitör biraz acil olduğundan dolayı maalesef bütçem şuan yetmiyor ama ileride yeni aldığım monitörü satıp üstüne para ekleyerek dediğiniz şekilde yapabilirim tavsiye için teşekkürler.

Bu ikisi arasından hangisini önerirsiniz? Farkları tam olarak nedir? İnternetten baktığım kadarıyla herkes ikisi arasında gidip geliyor.
24G4X 180 Hz bir monitör, tepkime süresi olarak daha iyi. 24G2SP ise parlaklık konusunda önde. İkisinin renk gamutu olarak fazla bir farkı yok deniyor ama tabi küçük yüzdeler de olsa 24G4X bir tık daha üstte kalıyor renk gamutu konusunda. İki model de üzmez 24G4X daha piyasada yokken 24G2SP alıyordum stokta yok diye almamıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı