5000TL SSD önerisi

Bütçe
5000
Hocam hızında büyük düşüşler yaşar mıyım? Ufak düşüşler sorun olmaz benim için.

Samsung marka bir SSD'nin bu kadar ucuza satılacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz hocam. Günümüz de birçok sahte ürün üretiliyor kanmayın bunlara özellikle N11'deki ürünlere. Attığınız Amazon linki taşınabilir SATA SSD ayrıca bilinmedik bir marka. Depolaması dolunca hızı düşecektir diyecektim ki yorumlarında birçok kişi bundan bahsetmiş. 500GB SATA SSD var zaten bende.

Hocam şimdi kontrol ettiğimde NV2 SSD'nin de aynı fiyatta olduğunu gördüm(200TL daha ucuz)
Hız konusunda da 3500/2800MB/s hızlarını veriyor. NV2 yerine NV3 almak daha mantıklı değil mi?

Hocam önerdiğim SATA'yı bende kullanıyorum memnunum hiç önermeyecek olsam bile 5K ya 3TB aşağısı depolama birimi almayın SSD HDD fark etmez sadece tavsiyem bu olacak marka önermesem bile.

Hocam önerdiğim SATA'yı bende kullanıyorum memnunum hiç önermeyecek olsam bile 5K ya 3TB aşağısı depolama birimi almayın SSD HDD fark etmez sadece tavsiyem bu olacak marka önermesem bile.

Dostum zaten 3TB depolama birimi yok. 4TB olanlardan da 5K fiyatlı bulursan haber ver 3 5 tane alayım. Dalgamı geçiyorsun anlamıyorum. Bilgisayarda hız önemlidir bilirsin. Bahsettiğin SATA ilk başlarda hızı iyi olabilir ama dolduğu zaman yavaşlayacaktır. Hem normal bir SATA SSD almak varken neden taşınabilir alayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum zaten 3TB depolama birimi yok. 4TB olanlardan da 5K fiyatlı bulursan haber ver 3 5 tane alayım. Dalgamı geçiyorsun anlamıyorum. Bilgisayarda hız önemlidir bilirsin. Bahsettiğin SATA ilk başlarda hızı iyi olabilir ama dolduğu zaman yavaşlayacaktır. Hem normal bir SATA SSD almak varken neden taşınabilir alayım?

Olmadığı için öyle önerdim hocam kişisel tercic tabii ki.

Eğer oyun odaklı bir SSD arıyorsan, özellikle NVMe M.2 formatında bir SSD düşünmeni öneririm çünkü bu tür SSD'ler hız açısından SATA SSD'lere göre çok daha iyi performans sunar. 5000 TL bütçeyle Samsung Samsung 970 EVO Plus veya Kingston KC3000 gibi performans/fiyat (F/P) dengesi yüksek olan modellere göz atabilirsin. Eğer bağlantı uyumu açısından bir SATA SSD düşünüyorsan Samsung 870 EVO 2TB uygun bir seçenek olabilir. Tercih ettiğin SSD'nin okuma/yazma hızlarına dikkat ederek seçim yapman oyun yükleme sürelerini iyileştirebilir düşünüyorum hocam.

Eğer oyun odaklı bir SSD arıyorsan, özellikle NVMe M.2 formatında bir SSD düşünmeni öneririm çünkü bu tür SSD'ler hız açısından SATA SSD'lere göre çok daha iyi performans sunar. 5000 TL bütçeyle Samsung Samsung 970 EVO Plus veya Kingston KC3000 gibi performans/fiyat (F/P) dengesi yüksek olan modellere göz atabilirsin. Eğer bağlantı uyumu açısından bir SATA SSD düşünüyorsan Samsung 870 EVO 2TB uygun bir seçenek olabilir. Tercih ettiğin SSD'nin okuma/yazma hızlarına dikkat ederek seçim yapman oyun yükleme sürelerini iyileştirebilir düşünüyorum hocam.

Hocam önerin ve açıklaman için teşekkür ederim. Şu an bilgisayarımda ekstra bir SATA SSD mevcut(500GB). NVMe M.2 formatında (500GB) bir SSD daha var benim amacım bu SSD'yi yükseltmek. Günümüzde en kötü oyunlar bile 50GB'dan başlıyor birçok oyun oynamak istediğim de yer kalmıyor doğal olarak. Amacım NVMe M.2 formatındaki SSD'yi 2TB yapmak. Yukarıda arkadaşın önerdiği Kingston 2TB Renegade ve benim düşündüğüm Kingston NV3 2TB mantıklı geliyor. Anakartımda yükseltme yapana kadar tam kapasite hız alamayacağım ama buna razı geleceğim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı