5000TL'ye 290X Lightning + 4770K'lı Sisteme Anakart Tavsiyesi

Görende AM3+ anakart 1150 soket işlemci taktım sanacak. Ben sizin abarttığınız kadar büyük bir yanlış göremiyorum. Yaptığımı hataları sırasıyla söyler misiniz?
Sayayım.
  1. HDD'de çok önemli bir veri mi depolayacaksın da Black seçiyorsun? Sata 3 HDD'ler standart olarak 210MB okuma 200/205 yazmaya sahiptir. Bunun daha üstüne çıkamazlar yapıları gereği. Eğer çıkabilseydi zaten SSD yerine HDD alırdık değil mi?
  2. SSD Corsair seçilmiş. SSD'de Intel ve Samsung markaları hariç tüm firmalar aynı tas, aynı hamam. Hepsi aynı SandForce kontrolcüyü kullanıyor ve firmware'den mahzun ürünler. Intel'in SSD'leri hem gereksiz pahalı, gereksiz boyut yapılandırılması ve kontrolcüsünün yavaşlığı sebebiyle geriye bir tek Samsung kalıyor. Oda zaten elindeki kozları en iyi şekilde kullanıyor ve EVO serisi ile son kullanıcıya çok iyi şekilde hitap ediyor.
  3. Bellekler 2133MHz seçilmiş. Sanki render alacaksın, yada APU sistem kullanıyorsun? Oyun sisteminde belleğe ne diye o kadar para yatırdın? Hadi dedim ben bütçe geniş madem üst seviye istiyor 16GB yaptım. Bana kalsa bu devirde 8'den fazla alınmamalı (Render sistemleri hariç.).
  4. Soğutucu yine yanlış seçilmiş. O fiyata hazır su soğutma alabiliyorken ne diye hava soğutma?
  5. 500TL'yi sadece kasaya yatırmak zevk meselesi tabi ki.
  6. DVD okuyucu olarak +10TL pahalı seçmişsin. Asus'un 60TL'ye ürünü varken ne diye 70TL'ye okuyucu alıyorsun?
  7. R9 290X Lightning almakta ki amaç nedir? Orijinal 290X zaten hayvan gibi güç tüketirken üstüne birde Lightning alıyorsun ki bu yaklaşık 1,5 kat fazla enerji tüketmesi demektir. Ortaya çıkacak ısıdan bahsetmiyorum bile.
Şimdi anladın mı dostum?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı