PC varken neden konsol?

Aklım almıyor neden PC toplama varken hatta 4K 120FPS+ alabilecekken bir insan PS5 Pro alır ki?
Xbox kullananlara hiçbir şey demiyorum. Tüm oyunları PC'de var zaten. 😂
Nintendo alacağıma da Steam Deck alırım, hem Emu'dan Nintendo oynarım hem de PC oyunları oynarım. :D
Sessiz, çok az yer kaplıyor, evin en ortasında dursa bile estetik duruyor, oyun kurması, hatası, ekran kartı güncellemesi osu busu hiçbişeyi uğraştırmıyor. Üstüne bunlar sadece 25 bin tlye falan işte.

Bilgisayardan tek beklentisi oyun oynamak olan biri için konsol çok mantıklı. 25 bin TL'ye alınan bir PS5 ile tüm güncel oyunlar oynanabiliyor. Bilgisayarda aynı performansı almak için bazen 2-3 kat para vermek gerekiyor.

Sonuna kadar PC'ciyim o ayrı ancak konsol kullanıcılarının da hakkını yememek lazım. Gamepadi alıp koltuğa oturup 65 inç 4K TV'den oyun oynamanın zevki bambaşka.

Artık üniversite mezunu oldum, yüksek lisansa kadar bir araştırma yapmayacağım. Ders çalışsam bile çalıştığım şirketin verdiği laptop var. Bir şeye bakmak istesem telefondan veya laptopumdan bakıyorum zaten. Bir şey izlemek istersem eğer zaten PS5'de YouTube, Netflix var. Bir şey dinlemek istersem Spotify var, Apple Music var. Konsol aldığın zaman bilgisayarlardan çok uzun süre gidebiliyor. Hala çatır çatır oynatan PS3'ler var. PS4'lerin hala performans olarak devri çok fazla bitmedi. Gamepadi alıp gerek salonda, gerek odamda, gerek koltukta, gerek yatakta yayıla yayıla oynuyorum. Belki monitörüm 4K karşılamıyor evet ama güzel bir monitör de alınıp bu sorun çözülebilir. Yeni çıkan bir oyun bilgisayara optimizasyon sorunlarıyla çıkıyorken konsolda sadece oyuna giriyorum, hiçbir şekilde grafik ayarıyla uğraşmıyorum. Tek kötü yanı çoğu eski oyunda Türkçe dil desteği yok ancak bir şekil oynanır. 64 saat RDR2 oynadım B1-B2 arası İngilizce ile. Üstelik oyunlar daha erken çıkıyor, PS5 özel oyunları artık PC'ye de çıkmayacak. Daha sessiz, 25-30K paraya hadi en kötü 36K paraya PS5 performansı verecek hiçbir cihaz yok.

Daha sessiz, 25-30k paraya hadi en kötü 36k paraya PS5 performansı verecek hiçbir cihaz yok.

Hocam bu konuda ki bir arkadaşımız PS5 fiyatına PS5'ten daha güçlü bir makine topladı. Velhasıl PS5 abartıldığı kadar güçlü bir makine değil. GTA 6'nın çalışması için rocsstar ne kadar çok içerik çıkaracak bilmiyoruz bile.
PS 5 22.500'e buldum ona göre toplayacağım:

RAM 2.100 TL https://www.sahibinden.com/ilan/iki...s8-16gb-ddr4-3200mhz-rgb-ram-1285095546/detay

Ekran kartı: Gigabyte RX 7600 XT Gaming OC 16 GB 12.000 TL.

Kasa: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...u-vento-kasa-kutulu-faturali-1285090933/detay 2099 TL.

Anakart https://www.sahibinden.com/ilan/iki...d-am4-ddr4-micro-atx-anakart-1285116137/detay pazarlık ile 1400 TL.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 İşlemci 2900 TL.

SSD: Kioxia G2 1TB m2 SSD 1700 TL.

22.199 TL toplam.

Ayrıca ben 21 k ya toplarım dedim ama PS5'ler ortlama 22.5 civarında satılıyor bu dediğim fiyatlar pazarlıksız(biri hariç) hepsinde pazarlık yaparsanız 700-800 TL en kötü düşer.

Hocam bu konuda ki bir arkadaşımız PS5 fiyatına PS5'ten daha güçlü bir makine topladı. Velhasıl PS5 abartıldığı kadar güçlü bir makine değil. GTA 6'nın çalışması için rocsstar ne kadar çok içerik çıkaracak bilmiyoruz bile.

Not olarak sisteme @He stole my money katkılarıyla bazı değişiklikler yaptık sonraki mesajlarda.

Aklım almıyor neden PC toplama varken hatta 4K 120FPS+ alabilecekken bir insan PS5 Pro alır ki?
Xbox kullananlara hiçbir şey demiyorum. Tüm oyunları PC'de var zaten. 😂
Nintendo alacağıma da Steam Deck alırım, hem Emu'dan Nintendo oynarım hem de PC oyunları oynarım. :D
Evden çalışanlar zaten 7/24 PC başında. Oyunu da mı orada oynasın? Genel olarak da konsollar oyun için tasarlanmış, çok rahat bir deneyim sunuyor açıkçası.

Ayrıca Xbox, Türkiye şartlarında bence çok harika bir konsol, her şey exclusive oyun değil yani. Oyun fiyatları Xbox'ta en yeniler hariç çok ucuz, bunun yanı sıra geriye dönük eski oyunları orijinal oynayabiliyorsunuz 10-20 TL'ye, Quick Resume özelliği var kaldığın yerden başlıyorsun. Kolu ele cuk diye oturuyor, konforlu.

"😂" emojisi atan birinin de zaten başkalarının fikrine saygı duyacağını düşünmüyorum ama neyse.

Yanlız o sistemde PSU yok. Sonradan revize ettik 18000TL'lik olarak.

Ben yine o fiyat bazında konsolun daha verimli olacağını düşünüyorum. Çok uzun yıllar harika performans sağlayabiliyor konsollar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı