500GB Harddisk Yeni Birim Oluşturamama Sorunu

• Konuyu başlatan M7DF
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 10.550

M7DF

Hectopat
Laptopum Asus x550jk. Uzun süre önce bir şeyleri karıştırırken yanlışlıkla bir şeyler sildim falan ama neyi sildiğim hakkında bir fikrim yok. Şimdi normalde 500gb hdd var ama bilgisayarımı açtığımda sadece C sürücüsü gözüküyor ve 156gb. Geri kalan kısımı disk yöneticisinden eklemek istediğimde, yeni basit birime basıyorum ve boyutunu yazıyorum ama en fazla 400mb yapıyor. Yani 300 küsür gb'lik bir biçimlendirilmemiş boş alan var ama bununla birim oluşturamıyorum. Sadece 156gb'lık C sürücüsü var. Farklı farklı yollar denedim ama yeni basit birim dediğimde en fazla 400mb oluşturuyor garip bir şekilde. Çözümü var mı yoksa tek çare format mı? :) Daha önce de konu açtım ama çözemedik. Anlaşılır olması için SS de atabilirim.

Bu şekil denedinmi ?

bilgisayarıma sağ tıkla ve yönet seçeneği ile aç
depolamayı aç
disk yönetimi(yerel) i aç
kullanamadığın birimi siyaha boyalı bir şekilde göreceksin.
siyah yerin üstünde sağ tıkla yeni birim oluştur.
Kullanamadığın boştaki alanı göreceksin nfts veya fat32 ile biçimlendir.

Bu şekil denedinmi ?

bilgisayarıma sağ tıkla ve yönet seçeneği ile aç
depolamayı aç
disk yönetimi(yerel) i aç
kullanamadığın birimi siyaha boyalı bir şekilde göreceksin.
siyah yerin üstünde sağ tıkla yeni birim oluştur.
Kullanamadığın boştaki alanı göreceksin nfts veya fat32 ile biçimlendir.
Denemiştim sanırım ama 400mb oluyordu en fazla, eve gidince tekrar denerim olmazsa SS de atarım.

Yok olmuyor. 308gb'lik ayrılmamış bölüm, 400 mb'lik ayrılmamış bölüm, 156gb'lik ayrılmış(C) sürücüsü var.308 gb'lik siyah kısma gelip yeni basit birim dediğimde en fazla 400mb'lik bir alan oluşturuyor. Bu alanı genişletmek istediğimde diskler üzerinde bunu gerçekleştirecek kadar boş alan yok gibisinden bir şeyler diyor. Bu 400mb'lik alan dururken, o 308gb'lık alanı yeni basit birim yapmak istediğimde de kapsamın boyutu en küçük boyuttan daha küçük falan diyor.

Son düzenleme:
Anladım. Verilerini yedekle bide format atmayı dene. Büyük ihtimal format atarken duzeltebilirsin. Hdd bozuk olsa bir kısmını zaten kullanamazsın. Bide hangi işletim sistemini kullanıyorsun. Bende iyice bi araştırıyım belki yardımım dokunacak birseyler bulabilirim.

Anladım. Verilerini yedekle bide format atmayı dene. Büyük ihtimal format atarken duzeltebilirsin. Hdd bozuk olsa bir kısmını zaten kullanamazsın. Bide hangi işletim sistemini kullanıyorsun. Bende iyice bi araştırıyım belki yardımım dokunacak birseyler bulabilirim.
Windows10 kullanıyorum, bugün format atmayı düşünüyordum. Daha önce hiç atmadım sıkıntı olmaz umarım. Gerçi zor bir şey de değil de. 500gb'ı yarı yarıya mı böleyim? Şimdi bende D sürücüsü olmadığı için her şey gidecek bir de sanırım. Bir de bir sorum vardı şu media creation tool'du galiba bu programı indirdim, Win10'u indirdim bu programla falan da bu fark eder mi? Yani home, pro vs. Pek bilgim yok. Yoksa microsoft'un sitesinden Iso dosyasını mı indireyim?

Laptop un yeni galiba format atmadan önce backup recevory ı sini al ve laptop unla verilen cd den yukle ve tekrar backup unu kur. Lisans sıkıntısı yaşamazsın bu şekilde. Veride kaybetmezsin. Özelden no mu verim sana

Bir de bir şey farkettim, şu cmd'den diskpart'a girdiğimde disk 0 465 gb, free kısmında ise 400 mb yazıyor. Halbuki 300 küsür gb boş yer var daha.

Ya yüklemeye çalıştım, şu an yüklüyor zaten de. Disk biçimlendirme bölümünde ne silebildim ne yeni disk oluşturabildim. Hata gibi bir şey verdi, windows bu alana dokunamaz mı ne... Yok yere mi gitti şimdi diğer dosyalarım da. Neyse bi yüklensin de editlerim yine.

Hata verdi şimdi de yükleme sırasında....

Ee şimdi ne olacak? Bilgisayar açılmıyor, indirdiğim format dosyaları da olmadı galiba...

Arkadaşlar, nasıl olsa altı üstü win10 kuracak diye dandik bir bilgisayarcıya götürdüm. Gpt mpt bir şeyler dedi, harddisk bozuk olabilir dedi. Şimdi bu adam kendi hdd'sini takmış denemiş falan, garanti dışına çıkıyor mu? Çıkmıyorsa garantiye gönderebilir miyim? Çıkıyorsa da hangi harddisk'i alabilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı