500W 80Plus 24 Pin bağlantıda 23 Pin olması sorunu

Tharmasisian

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel CS:GO Oyuncusu
Arkadaşlar bu ürünü sipariş verdim kontrol ettim ama kablolara pek bakmadan direk monte ettim. Mouse ledli güç kaynağını açınca mouse açıldı ama PC'nin başlatma düğmesine bastığımda açılmıyordu eskisini taktım açıldı sonra kabloları incelerken 24 pinlik ana güç bağlantısında ortadaki pinlerden biri kayıptı.

Acaba kırıldı mı diye baktım. Kablosu da yoktu PSU bu acaba benim anakartta mı sorun var yoksa PSU mu sorunlu ona göre garantiye vereceğim veya geri iade edeceğim. Şimdiden teşekkürler.

PSU : Deep Cool Dn500-v2 500 Watt 80+ Bronze 120mm Fanli Guc Kaynagi 693 - n11.com

Anakart : Foxconn G41MXE

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi şöyle PSU'nun sitesine girdiğimde kablolarda sıkıntı yok 24'e 24 gözüküyor kahverengi bir kablo, fakat bende o kablo kayıp bomboş duruyor 1 pin 23 tane var ve sistem başlamıyor

DN500 DEEPCOOL DN buradan inceledim anakart'a giden kabloyu kahverengi kablo yok bende garantiye mi vermem gerekiyor ?

Şu an yabancı sitelerden bakıyorum normal diyorlar fakat anakartla ilgili bir sorunda olabilirmiş ingilizcem o kadar ileri düzeyde olmadığından pek anlayamadım ama anakarta bağladığımda 4 pinli olan bağlantı çalıştırıyor ama ana bağlantı sistemi başlatmıyor :(

@Recep Baltaş abi bi el atabilir misin ? :)

Şu an yabancı sitelerden bakıyorum normal diyorlar fakat anakartla ilgili bir sorunda olabilirmiş ingilizcem o kadar ileri düzeyde olmadığından pek anlayamadım ama anakarta bağladığımda 4 pinli olan bağlantı çalıştırıyor ama ana bağlantı sistemi başlatmıyor :(

O her psu da öyle sanırsam;
Kastınız bu ise eğer.

main24index.jpg

O her psu da öyle sanırsam;
Kastınız bu ise eğer.
Aynen tam aynı yerdeki pin yok ve o pin olmadığı için sistem başlamıyor. Başta HDD takılı değildi diye açılmıyor sanıyordum fakat taktım her şey eksiksizdi. Yine açılmadı ama ilgimi çeken şu 4+2 pinlik sokette 4 pini takınca mouse ledi yanıyor ama 24 pinlikte 23 pin var diye sistem başlamıyor, bios güncellemede de bulamadım. Güncellemeyi de bilmiyorum, ne yapacağım yardımcı olabilirsen çok minnettar kalırım :)

Pc açılmıyor ise bağlantıları kontrol ettir, eğer yapabilirsen psu'yu kısa devre ile başlatmayı dene. Nette videolar var, yapamam dersen en iyisi aldığın yere kontrol ettirmen de fayda var. Saygılar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı