5060 Ti 16 GB ile 2K monitör uyumlu mudur?

Fatih053

Centipat
Daha fazla  
2K oyun oynamak ısterım. 5060 Ti ve R5 7500F zaten 1080p'de darbogaz yapıyor. Hem de daha guzel goruntu alırım, 2K'da cok daha zevklı olur. Elımde 180Hz 1080p MSI MAG 256F var, satıp 2K guzel bır monıtor alsam 5060 Ti 16 GB ekran kartı sorun çıkartır mı acaba? Oyunlarda 30-45 gıbı FPS'lere dusus olur mu? Şahsı fıkrım 60 ve ustu yeterlıdır. 2K Ultra ayarlar ıcın 1080p ıle 2K arasında cok fark olur mu? Sızce alınır mı 5060 Ti 16 GB ıcın 2K monıtor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 4070 + R5 7500F ikilisi var 1080p de Ultra hatta varsa Extreme ayarlarda her şeyi sonuna kadar açıp kullanıyorum 2K ekrana geçsem muhtemelen ayar kısmam gerekecek FPS düşmemesi için o yüzden 1080p de tüm grafik ayarlarını ultraya çekip kullanmayı tercih ediyorum yüksek FPS güzel görüntü olması için.

2K oyun oynamak ısterım. 5060 Ti ve R5 7500F zaten 1080p'de darbogaz yapıyor. Hem de daha guzel goruntu alırım, 2K'da cok daha zevklı olur. Elımde 180Hz 1080p MSI MAG 256F var, satıp 2K guzel bır monıtor alsam 5060 Ti 16 GB ekran kartı sorun çıkartır mı acaba? Oyunlarda 30-45 gıbı FPS'lere dusus olur mu? Şahsı fıkrım 60 ve ustu yeterlıdır. 2K Ultra ayarlar ıcın 1080p ıle 2K arasında cok fark olur mu? Sızce alınır mı 5060 Ti 16 GB ıcın 2K monıtor?

Oynadığınız oyunlara göre değişir. Bir iki oyun dışında tüm oyunlarda 5060 ti 60fps üzerini görüyor. Bence en temizi 1080p devam etmek gibi sanki. Garanti yol çünkü. 2K için 5070' e bile uzun vadede güvenemiyorum artık. Oyun yapımcıları optimize etmeden çıkardıkları için bu şekilde oluyor maalesef.

1440p Ultra ayarlarda 60+ FPS için 5060 Ti doğru tercih değil gibi hocam. İleride çıkacak çoğu oyunda ayar düşürmek zorunda kalacaksınız.

O zaman en mantıklısı 5070 veya 5070 Ti alıp bir de PSU değiştirip 2K oynamak da. Hocam, sizce PSU değiştirmek zor mu? Değiştirirken elimde kalır mı? Bir şeyler bilgisayara zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman en mantıklısı 5070 veya 5070 Ti alıp bir de PSU değiştirip 2K oynamak da. Hocam, sizce PSU değiştirmek zor mu? Değiştirirken elimde kalır mı? Bir şeyler bilgisayara zarar verir mi?

Evet hocam, bence de en mantıklısı o şekilde.

PSU değiştirmenin zor olduğunu düşünmüyorum, tek yapmanız gereken anakarta ve ekran kartına bağlı olan kabloları sökmek ve daha sonra yenisini takmak.

Evet hocam, bence de en mantıklısı o şekilde.

PSU değiştirmenin zor olduğunu düşünmüyorum, tek yapmanız gereken anakarta ve ekran kartına bağlı olan kabloları sökmek ve daha sonra yenisini takmak.

Gerçekten bu kadar basit mi? PSU'yu sokunce tüm kablolamayi baştan yapmak gerekmiyor mu? Sonuçta eski PSU'nun kabloları.

Bu arada 16 gb 5060 bence neredeyse her oyunu 2k da en az 60 fps de açabilecek yazılımsal güçte gibi geliyor bana.
Çünkü hem dlss açıyorsun hemde multi 4x fg açıyorsun. Vramda 16 sonuçta. Bence saf kas gücünde tabi 2klık kart değil ama dlss ve multi fg ile bence rahat açar gibi geliyor 2k da her oyunu.

Gerçekten bu kadar basit mi? PSU'yu sokunce tüm kablolamayi baştan yapmak gerekmiyor mu? Sonuçta eski PSU'nun kabloları.
Hayır, sadece eski kabloları söküp PSU'yu yerinden çıkaracaksınız ve daha sonra yeni PSU'yu takıp anakarta, ekran kartına, işlemci güç girişine vs yeni kabloları takacaksınız. Gözünüzü korkutan bir kablo karmaşası varsa muhtemelen anakart ve kasanın kablolarıdır, onlar çok daha karmaşık. Sizin onlarla bir işiniz olmayacak.

Hayır, sadece eski kabloları söküp PSU'yu yerinden çıkaracaksınız ve daha sonra yeni PSU'yu takıp anakarta, ekran kartına, işlemci güç girişine vs yeni kabloları takacaksınız. Gözünüzü korkutan bir kablo karmaşası varsa muhtemelen anakart ve kasanın kablolarıdır, onlar çok daha karmaşık. Sizin onlarla bir işiniz olmayacak.

O zaman basit, hocam. Gerçekten çok teşekkürler. Ben sandım kasaya gelen power tuşu bile değişmesi lazım falan, çok uğraştırıcı sanmıştım da. Şu an siz böyle deyince gerçekten çok basit olduğunu anladım. Sadece ekran kartı güç girişi ve anakart güç girişini söküp yeniliyoruz. YouTube'da anlatımlı video falan bulabilir miyim? Bende şu görseldeki bu kadar kablo karmaşasından korkmuştum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı