5070 mi PS5 mi alınmalı?

Eğer PS oyunlarını daha oynamadıysan esnaftan ucuza PS5 alıp oyunları oynadıktan sonra geri satarsın ve tekrar 5070 alabilirsin gibime geliyor.

PlayStation denilen şey kolay bozulan bir cihaz da değil.

Oyunların çogu Steam imde var çoğu exclusive oyun artık PC'ye geliyor. Bana PS in çok rahat ve konforlu olduğunu ayrıca 60 FPS'in düşündüğüm gibi değil çok daha akıcü hissettirdiğini söylediler

5070 de çok güçlü bir kart değil hocam 4070 S'in biraz daha güçlüsünü düşünün tahminimce öyle olur. Çok uçuk bir fark olacağını sanmam fiyatları yakın çünkü. Çok korkunç bir darboğaz olmaz bence. Ama yine de ne istediğinize göre değişir sistemin idare ediyorsa yeterliyse PS5 de keyifli olur ama 1440p geçicem dersen ekran kartı da iyi tercih. PS5'in avantajlarını dezavantajlarını aşağı yukarı biliyorsunuzdur zaten.
Hocam bende aslındda 4070 s almayı düşünüyordum ancak alırken tam alayım dedim hazır ilk çıktığü zaman ucuzda olur diye

Bir süre rahatça iş görür. 5070 saf güç olarak sanıldığı kadar güçlü olmayacak zaten.

Bu söz sanılanın aksine içimi rahatlatıyor 😅 yorum için sağ olun

Oyunların çogu Steam imde var çoğu exclusive oyun artık PC'ye geliyor. Bana PS in çok rahat ve konforlu olduğunu ayrıca 60 FPS'in düşündüğüm gibi değil çok daha akıcü hissettirdiğini söylediler
İsteklerinize göre değişir hocam. İlla yeni exclusive oyunlar çıkıcak PS5'e Sony bundan komple vazgeçmeyecek şu aralar sadece oyun fazla yok. PS6 dönemleri yaklaştıkça özel oyunlar çıkar bence. Ve dedikleri gibi evet konforlu ama 60 Fps yine bildiğiniz 60 Fps'tir akar evet ama 144 hz ile 60 hz elbette aynı değil konsol da olsa bilgisayar da olsa aynı şey. Asıl avantajı Dualsense bence oynadığınız oyunları bile tekrardan keyifle oynatıyor efektleri çok güzel.

O yüzden eski oyunları oynamadıysan diye söyledim zaten. Hala eski nesil tonla oyun var PS Plus'ta mesela. En basit örneği İnfamous Second Son. Bu tarz oyunları oynamadıysan PS5'te istediklerini oynar üstüne satıp ekran kartını alınca PC'de denemek istediklerini RT ile beraber tekrar oynarsın. Ben resident evil 2-3'te öyle yaptım. İlk PS5 sonra PC'de bitirdim ikisinide.

Hocam bende aslındda 4070 s almayı düşünüyordum ancak alırken tam alayım dedim hazır ilk çıktığü zaman ucuzda olur diye

Bu söz sanılanın aksine içimi rahatlatıyor 😅 yorum için sağ olun
İlk çıktığında ucuz olmaz. Zamanla düşer fiyatı. Distribütörler boş durur mu ilk çıktığında milletin heyecanından faydalanıp iteleyecekler o kartları.

Artık miladı dolmuş bir ürün ile yeni çıkacak 5000 serisi ekran kartını kıyaslamak bile hata bana kalırsa. Artık çıkan exc. oyunlar 1 senelik sözleşmeyle çıkıyor. Sonrasında PC ye geliyor. Miladı dolmuş dememin sebebi konsolun artık iş görmediği anlamında değil, fakat güncel teknolojiye uzak ve yetersiz kalmış durumda. Pro modelinin çıkmasıda bu sebepleydi. 60 FPS'in PS5 te çok akıcı hissedilir denmesinin sebebi oyunun grafiklerinin ona göre portlanması ve ayarlı olması. PC ile aynı grafik kalitesinde oynamıyorsunuz. Rahat ve konforluktan kasıt gamepad veya tv karşısında oynamak ise, artık PC si olan ve oyun oynayan hemen hemen herkesde gamepad mevcut. Televizyon veya monitör farketmez PS5 kullanırken 4K altında olmamalı bana kalırsa. Sizdeki tv veya monitör çözünürlüğü nedir bilmiyorum ama bunuda ekleyin sebepler arasına. Çünkü zaten size verilen sınırlı grafik ayarlarıyla oyun oynuyorsunuz ve belli bir FPS te sabit iken 1080p de konsol kullanmak konsolun hakkını vermiyor.
Son olarak PS üyeliği ile belli oyunlara erişim sağlarsınız fakat üyeliğe dahil olmayan bir oyun oynamak isterseniz 2-3 tane oyun fiyatına Amd 7500f işlemci alırsınız zaten.

Ekran kartından verim alamayacaksın söylediğine göre çünkü sistemin zayıf kalıyor. PS aldığında kırdıracak mısın? Oyunları satın alacak mısın? bunlara cevabın hayırsa ikisini de alma.

Ekran kartından verim alamayacaksın söylediğine göre çünkü sistemin zayıf kalıyor. PS aldığında kırdıracak mısın? Oyunları satın alacak mısın? bunlara cevabın hayırsa ikisini de alma.
Hmm öyle düşünüyorsun demek

@CS Relboron sizde haklısınız hocam oyun fiyatları belini büküyor öğrencinin .

İlk çıktığında ucuz olmaz. Zamanla düşer fiyatı. Distribütörler boş durur mu ilk çıktığında milletin heyecanından faydalanıp iteleyecekler o kartları.

Başka bir forumda ilk çıktığı an 5080'in çok ucuz bir fiyata çıktığını ve kısa bir süre sonra fişeklendiğini duydum. Eğer 5080 de oluyorsa neden 5070 de olmasın ki

Hmm öyle düşünüyorsun demek

@CS Relboron sizde haklısınız hocam oyun fiyatları belini büküyor öğrencinin .
Tamam ama PS5'i kalıcı bir araç olarak almayacaksınız sonuçta. İçinde oynamak istediğiniz oyunları PS Plus ile oynar satınca ve PC'yi yenileyince asıl para vermek istediğiniz oyunları PC'den satın alıp devam edersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı