5070 + R7 7800X3D sistem önerisi

Hocam tek tek topluyorum 9700x ile 7800x3d arasında 3k fark ediyor ondan dolayı 7800x3d tercih ettim 9070xt sapphire pulse almayıda düşündüm ama dediğim gibi hiç amd kullanmadım kullanan bütün arkadaşlarımdanda hep alma yorumu geldiğinden pek içim sinik değil 9070xt sapphire pulse beyaz modelini alsam 4k daha ucuza gelicek sistem ama çok aradayım ileride sorun yaşarım diye.

Bütçe pek mühim değil ama 5-6K fiyata daha iyi bir alternatif varsa düşünebilirim
Hocam güzel sistem toplamışsınız, bütçe sorun değil ve Nvidia olsun istiyorsanız 5070 yerine 5070 TI bakmanız gelecek açısından daha iyi olur.

9700x yapıp​

Galax RTX 5070 TI EX Gamer 1-Click OC White geçmek mantıklı mıdır?​

Mantıklı hocam 9700x düşünüyorsanız soğutucu olarakta kule tipi çift fanlı olanlara bakabilirsiniz, sıvı olsun diyorsanız 240mm yeterli olur.

Artan bütçeyi 850e yerine Corsairin RM850x modelinde kullanabilirsiniz.

SPL's PSU Tier List mainlistten tier list ulaşabilirsiniz PSU için, 850e B+ 850x A+ görünüyor.

Benzer bir sistem kullanıyorum bende.

Mantıklı hocam 9700x düşünüyorsanız soğutucu olarakta kule tipi çift fanlı olanlara bakabilirsiniz, sıvı olsun diyorsanız 240mm yeterli olur.

Artan bütçeyi 850e yerine Corsairin RM850x modelinde kullanabilirsiniz.

SPL's PSU Tier List mainlistten tier list ulaşabilirsiniz PSU için, 850e B+ 850x A+ görünüyor.

Benzer bir sistem kullanıyorum bende.
Sıvı soğutmayı aynı bırakmak istiyorum görüntü bozulmasın diye 5070ti + r7 9700x alırsam bütçenin 2-3k yukarısına çıkacağım. PSU aynı kalmayı düşünüyorum herhangi bir sıkıntı çıkar mı onuda arttırabilirim

Sıvı soğutmayı aynı bırakmak istiyorum görüntü bozulmasın diye 5070ti + r7 9700x alırsam bütçenin 2-3k yukarısına çıkacağım. PSU aynı kalmayı düşünüyorum herhangi bir sıkıntı çıkar mı onuda arttırabilirim
Yok hocam bir sıkıntı çıkmaz o modelde iyi. Tabi sıvı soğutma bambaşka hava katıyor sisteme, o yüzden anlıyorum sizi :) Diğer parçalar içinize sindiyse, 9700x ve 5070 TI almak her türlü daha mantıklı.

Hocam benim attığım ramler ve psu daha iyi. Tabi alacağınız psunun fiyatını bilmiyorum.

Hocam
Fanları nasıl çözeceğim link yollayabilir misin? Kaç tane fan almalıyım
Hocam bu kasanın hava akışı farklı diğer kasalara göre, özellikle bunu istiyorsanız araştırıp önce fan düzeneğinin nasıl olması gerektiği bakılmalı. Benim bilgim yok o yüzden ayrı konu açsanız daha iyi olur, en az 7 fan gerek gibi pahalıya gelecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı