Çözüldü 5070 sistem açılış ekranında donup kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SivasLeem

Hectopat
RAM
XPG 32GB(2x16) DDR5 6400MHz CL32 1.4V PC Ram
SSD veya HDD modeli
Kioxia 1TB Excea PRO Serisi (7300/6400)
Ekran kartı
RTX 5070 12GB OC 3X
Anakart
ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI DDR5 8000MHz(OC)
İşlemci
AMD R5 7600X
Bilgisayar normal kullanımda bir anda donup kaldı. Güç düğmesini basılı tutarak kapatıp açtım fakat bu sefer 2 monitörümden 1'ini algılamıyordu ve ana monitörümün hem çözünürlüğü düşüktü hem de Hz'i 60'dan yukarı çıkmıyordu. Görev Yöneticisi'ni açıp performans sekmesine geldiğimde ekran kartımın gözükmediğini fark ettim. Ardından Windows güncellemesi denetleyip yaptım ama sonuç değişmedi. En son GeForce Experience'de yeni bir sürüm olduğunu fark ettim fakat kurulum sırasında ekran gitti ve 10 dakika boyunca geri gelmedi. Tekrar güç düğmesine basılı tutup kapattım ve artık ekran bilgisayarın açılış kısmında donup kalıyor.

Güncelleme: Bilgisayarı alalı 1-1.5 ay oldu ve o zamandan beri monitörleri anakartın girişine takmışım. İşin garip tarafı böyle taktığımda hiçbir sıkıntı yaşamamıştım bugüne kadar. Az önce PSU'nun kablosu dahil tüm kabloları çıkarıp taktım ve monitörleri de ekran kartına taktım ve sorunum düzeldi ama aklıma takıldı sorun nedendi ve nasıl düzeldi bilen var mı? Ayrıca şu anda monitörü tekrar anakarta takmaya çalışınca görüntü gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@SivasLeem PC'yi Güvenli Mod'da açıp DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırın.

@SivasLeem PC'yi Güvenli Mod'da açıp DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırın.

Sıkıntı şu ki direkt anakart ekranında donup kalıyodu yani windowsa bile erişemiyordum fakat az önce psu dahil tüm kabloları kasadan söküp geri taktım sorunum düzeldi fakat şöyle bir sorum var ki 1-1.5 aydır monitörleri ekran kartı yerine anakarta takmışım ve bugüne kadar bir sorun yaşamadım. Az önce monitörleri ekran kartına bağlayınca sorunum da geçti ve şuanda tekrar anakarta bağlamaya çalışınca görüntü gelmiyor tam olarak neden acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı