5070 Ti 7800x3D sistem için 2K monitör tavsiyesi

Color temperature diye bir ayar yok. Size bahsettiğim ayar menüsüne (r gain olan) white balance 2 pointsden ulaşıyorum. Eve gidince yine bakacağım ama zaten çoğu renk ayarı standart ve doğalda.

15K'ya kadar alternatif ne önerirsiniz? Belki Dual modlu bir monitör veya KTC'nin 300Hz modeli vb. Belki de dediğim gibi bana gelen panelde sorun vardır ama yandaki Full HD IPS renkleri daha güzel gösteriyor gibi (kalite olarak demiyorum). @bluerr
Renk Sıcaklığı diye geçer orada R G B ve özelleştirme olur özelleştirmeden ayarlanır R G B.

Anladım. Yani böyle bir ayar olduğuna itiraz etmedim zaten bu ayara nasıl ulaşacağımı bilmiyorum.

İlk resimdeki colour space ayarlarından red ve green i 0 a çektim sonuç 2. Resimdeki gibi. Başkada rgb ayarı bulamıyorum yok. @bluerr

Düzeltme ayarlar menüsü

Anlaşıldı cevaplar beğenilmiyor... Yani yoksa yok işte öyle bi ayar yok bu monitörde haberiniz olsun. Yine de verilen cevaplar için teşekkür ederim . Her monitör osd menüsü ve her monitörün ayarlarının ismi de aynı değil aklınızda bulunsun. Kendini beğenmişliğin dışavurumu diye yorumladım. Konu kapatılabilir.

Dosya Ekleri

• 20251116_210210.jpg
    20251116_210210.jpg
    140,8 KB · Görüntüleme: 10
  • 20251116_210145.jpg
    20251116_210145.jpg
    153,9 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Anladım. Yani böyle bir ayar olduğuna itiraz etmedim zaten bu ayara nasıl ulaşacağımı bilmiyorum.

İlk resimdeki colour space ayarlarından red ve Green'i 0'a çektim sonuç 2. resimdeki gibi. Başka da RGB ayarı bulamıyorum yok. @bluerr

Düzeltme ayarlar menüsü.

Anlaşıldı cevaplar beğenilmiyor... Yani yoksa yok işte öyle bir ayar yok bu monitörde haberiniz olsun. Yine de verilen cevaplar için teşekkür ederim. Her monitör OSD menüsü ve her monitörün ayarlarının ismi de aynı değil aklınızda bulunsun. Kendini beğenmişliğin dışavurumu diye yorumladım. Konu kapatılabilir.

Kendini beğenmişlik kısmını bana demiyorsunuzdur umarım. 3 sayfa ilgilendim sizinle olmayınca olmuyor, monitörü kullansam kendi ayarlarımı paylaşırdım. Sorunu buradan saptamak çok zor. Referans veya ölçüm cihazı olmadan ayar yapmaya çalışıyorsunuz. Haliyle istediğiniz şekilde ayarlamak da zor. Kullanmadığım ve OSD menüsü ağzına kadar özellik dolu olan bir monitör için nokta atış cevap vermem mümkün değil. Temel olarak söylemem gerekenleri söyledim. Eğer OSD menüsü yetersiz ise bu monitörün sorunudur. Ama kullanıcı büyüklüğüne ve dönütlere baktığımda G65B için kırmızımsı bir sorun var demek mümkün değil. Yılların monitörü, yorumları ortada. Sorunun çözümünü de saptayamıyoruz.

Doğal olarak bende başka konulara bakıyorum. Ücret karşılığında bir hizmet alıyormuş gibi dört dörtlük bir destek beklemeyin insanlardan.

İlk resimdeki colour space ayarlarından red ve green i 0 a çektim sonuç 2. Resimdeki gibi. Başkada rgb ayarı bulamıyorum yok. @bluerr

Düzeltme ayarlar menüsü

Anlaşıldı cevaplar beğenilmiyor... Yani yoksa yok işte öyle bi ayar yok bu monitörde haberiniz olsun. Yine de verilen cevaplar için teşekkür ederim . Her monitör osd menüsü ve her monitörün ayarlarının ismi de aynı değil aklınızda bulunsun. Kendini beğenmişliğin dışavurumu diye yorumladım. Konu kapatılabilir.
Bulmuşsun işte custom ayar RGB ondan başka olmaz. Ondan gerçek sonuç almak için cıhaz lazım o yüzden gözüne göre ayarlayacaksın. Türkçe OSD varsa daha rahat edersin. Dil seçimide ayarlarda olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı