5070 Ti sistem toplama önerisi

Etzel40

Hectopat
Daha fazla  
Acelem yok. Peyderpey bir sistem toplamak istiyorum. Her şeyini parça parça alayım diyorum. Kafamda belirlediğim ve sizin de tavsiye ettiğiniz modeller (anakart, RAM vb.) İndirime girdikçe birkaç ay içerisinde tamamlamayı düşünüyorum.

Parça parça alırsam daha rahat öderim hemde indirime girdikçe almış olurum dedim ama. 100k diyelim bütçeye
100 bin TL ye 5080 e çıkabilirsiniz hocam. Hazır sistem olarak söylüyorum. Ama dediğiniz gibi tek tek alacaksanız

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)

Bu şekilde 102.700 TL yapıyor. Sıvı soğutma eklemedim. https://www.akakce.com/islemci-sogu...-phantom-spirit-120-evo-fiyati,629409669.html

Bunun gibi kule tipi bir soğutma kendi fiyatındaki sıvı soğutmalardan çok daha etkili olur.

Bütçeyi aşıyor derseniz 5070 ti ekleyebilirsiniz AMD tarafında 9070xt de ekleyebilirsiniz sadece oyun odaklı olacaksa 9070xt de çok iyi bir seçenek ve daha fiyat performanslı.

İşlemci olarak r7 9800x3d abartı mı olur

Bir de attığınız ram dual değilmiş.

Valla hocam aslında hepsini tekte almak yerine her parçadan bi kaç ayrı model belirledikten sonra indirime düştükçe almayı düşünüyorum. Şuanki bilgisayarım iyi idare ediyor beni.

İşlemci olarak r7 9800x3d abartı mı olur

Bir de attığınız ram dual değilmiş.

Valla hocam aslında hepsini tekte almak yerine her parçadan bi kaç ayrı model belirledikten sonra indirime düştükçe almayı düşünüyorum. Şuanki bilgisayarım iyi idare ediyor beni.
Ramden 2 tane alacaksınız belirttim zaten, çokta önemli değil bir çok farklı ram var herhangi birine indirimdeyken yönelebilirsiniz. Zaten en uygun parçalardan bir tanesi kasadaki.
İşlemci abartı olur dediğim gibi sadece oyun odaklı olacaksa. Ama derseniz ki işlemcim yüksek olsun veya başka parçalarda daha iyi seçimlere gideyim dediğim gibi ekran kartında 9070xt ye yönelebilirsiniz bu fiyatı bayağı düşürecektir.

Ramden 2 tane alacaksınız belirttim zaten, çokta önemli değil bir çok farklı ram var herhangi birine indirimdeyken yönelebilirsiniz. Zaten en uygun parçalardan bir tanesi kasadaki.
İşlemci abartı olur dediğim gibi sadece oyun odaklı olacaksa. Ama derseniz ki işlemcim yüksek olsun veya başka parçalarda daha iyi seçimlere gideyim dediğim gibi ekran kartında 9070xt ye yönelebilirsiniz bu fiyatı bayağı düşürecektir.
Siz hangisini tavsiye edersiniz Amd ilerde sıkıntı yaşatır mı ?

CPU: 9800x3d
GPU: 5070Ti
Anakart: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Kingston Renegade 1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: Enermax Revolution 1200W
Kasa: Raijintek Ponos Ultra MS4

100k

CPU: 7800x3D
GPU: 5080
Anakart: Gigabyte B650 X AX V2