5070 Ti sistemde RDR 2 FPS sabitlenmezse sürekli drop giriyor

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
32 GB 6000 MHz
Ekran kartı
RTX 5070 Ti
İşlemci
R7 7800X3D
4K Ultra ayarlarda dengeli DLSS ile 160 Hz monitörde oynuyorum. Yeni başladım oyuna, V-Sync ayarını yarım yapıp FPS'i 80'e sabitlemediğim sürece %1 FPS değeri sürekli çakılıyor ve oyuna drop giriyor. Sorun sırasında ekran kartı ısısını izledim ve sorun ısıyla ilgili de değil, ekran kartı drop sırasında hızını kısmıyor; hatta fanları manuel olarak yüzde 90 çalıştırıp 69 derecelerde oynadım ve sorun yine devam etti. Garip bir şekilde sabit 80 FPS ayarlayınca yüzde 1 değerim de 80 oldu ve drop çözüldü. Ek olarak sabit 80 FPS ayarlayınca ekran kartı kullanımı 70'lerde gezmeye başlıyor.

Ekran kartı sürücüm ve BIOS son sürümde, oyunum da orijinal. Windows 11 Home kullanıyorum ve tüm güncellemeler de yüklü. GTA 5 ve CS2 oyunlarında bir kere bile drop yemedim. Aslında bu konuyu açma sebebim bu sorunun normal olup olmadığını öğrenmek; maksimum 80 FPS almaya da razıyım.

@trip06 Hocam sizin de konunuzu gördüm sistemlerimiz aynı, ne yaptınız?

Son düzenleme:
DirectX ile deneyin sorun aynı ise dosya doğrulayın hocam. Genelde Vulkan'da %1 FPS'ler düşük olabiliyor. Font sorunun da çözümü vardı bu arada ben DirectX ile sorunsuz kullanıyorum her defasında.

DirectX ile deneyin sorun aynı ise dosya doğrulayın hocam. Genelde Vulkan'da %1 FPS'ler düşük olabiliyor. Font sorunun da çözümü vardı bu arada ben DirectX ile sorunsuz kullanıyorum her defasında.
Bahsettiğiniz font çözümünü atarsanız sevinirim. Ben DirectX ile forumda bulabildiğim her yamayı denedim ama hepsinde sorun oldu.

Donanım haberde kı guncel yamayı kurmustum aylar once. Oyunu DirectX moduna getır butun grafık ayarlarını fulle ıstersen, aynı kuruluma sahıbım. NVIDIA App'den DLSS en yenı ozellıkler sec, DLSS ayarını oradan DLAA'ya getır ve asagıdan yumusak hareketı etkınlestır. Turkce yama sorunsuz, DLSS kullanmak zorunda da kalmıyoruz. Bu yumusak hareket ayarı oyunda fg ozellıgını acıyor bıldıgın. 80-100 FPS cıvarı oynatıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı