5090'lı sisteme 3 kasa fanı yeterli mi?

• Konuyu başlatan E.E.E
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 2.013
4090 kullanıyorum, kasamda hiç fan yok. Sadece yaz aylarında daha az devirle daha serin çalışması için klimalı odada çalıştırmak gerekiyor o kadar. Kasadaki fan sayısı kadar nasıl bir ortamda çalışacağı da önemli.

Yanlış bilgi
Sizce 3 fan yeterli olacak mıdır?

Hayır hocam yeterli olmaz genel olarak üst düzey bir sistem için en az 5-6 kasa kaliteli kasa fanı önerilir ön tarafta 2 veya 3 fan havayı kasanın içine doğru iter. Arka tarafta 1 fan sıcak havayı dışarı atar. Üst tarafta 1 veya 2 fan sıcak havanın yükselmesi prensibinden faydalanarak dışarı atılmasına yardımcı olur.

4090 kullanıyorum, kasamda hiç fan yok. Sadece yaz aylarında daha az devirle daha serin çalışması için klimalı odada çalıştırmak gerekiyor o kadar. Kasadaki fan sayısı kadar nasıl bir ortamda çalışacağı da önemli.

Aşırı ısınan bileşenler hasarı önlemek için performanslarını otomatik olarak düşürürler muhtemelen alacağın FPS'ten daha az alıyorsundur.

Kasanın hava akışı ve fanların debisine göre değişir. Bazı kasalar var 6 fan da yetmez. Bazı kasalar fan tek fan bile yeter. Marka model verirseniz daha doğru olur.
*Zaten işlemci soğutucunuz sıvı soğutma dır diye düşünüyorum, 2 veya 3 fan daha içerdeki havayı dışarı atacaktır.

Aşırı ısınan bileşenler hasarı önlemek için performanslarını otomatik olarak düşürürler muhtemelen alacağın FPS'ten daha az alıyorsundur.
Hayır, arkadaşımla aynı değerleri alıyoruz. Ortam serin, klima zaten soğuk bir hava sirkülasyonu yaratıyor yaz aylarında. Basit bir BIOS fan/pompa profili ayarıyla işlemci tam yükteyken 79 dereceyi geçmiyor, oyunlarda 50-55 derece arasında çalışıyor. Ekran kartı 65 derece civarında kalıyor, diğer bileşenlerde de ısınma yok. Arkadaşımın da full tower, eşek ölüsü gibi ağır, önde 3 altta 3, kapakta 1, arkada 1, radyatörle birlikte üstte 3 tane fanlı kasası var. Benimkinin sessizliğini ve ısılarda pek değişiklik olmadığını gördükçe morali bozuluyor. :D

Hayır, arkadaşımla aynı değerleri alıyoruz. Ortam serin, klima zaten soğuk bir hava sirkülasyonu yaratıyor yaz aylarında. Basit bir BIOS fan/pompa profili ayarıyla işlemci tam yükteyken 79 dereceyi geçmiyor, oyunlarda 50-55 derece arasında çalışıyor. Ekran kartı 65 derece civarında kalıyor, diğer bileşenlerde de ısınma yok. Arkadaşımın da full Tower, eşek ölüsü gibi ağır, önde 3 altta 3, kapakta 1, arkada 1, radyatörle birlikte üstte 3 tane fanlı kasası var. Benimkinin sessizliğini ve ısılarda pek değişiklik olmadığını gördükçe morali bozuluyor. :D

Muhtemelen kasanız pasif soğutma için tasarlanmış çok büyük yüzey alanına sahip devasa ısı boruları/alüminyum bloklar içeren bir kasa diye düşünüyorum çünkü RTX 4090 ciddi miktarda ısı üretiyor TDP genellikle 450W civarındadır.

Muhtemelen kasanız pasif soğutma için tasarlanmış çok büyük yüzey alanına sahip devasa ısı boruları/alüminyum bloklar içeren bir kasa diye düşünüyorum çünkü RTX 4090 ciddi miktarda ısı üretiyor TDP genellikle 450W civarındadır.
Kasa Thermaltake Core P3 TG Pro. Aslında bir aparatla önüne 3 tane fan takılı olarak geliyor ama ben sistemin daha sessiz olması için onları da çıkardım. Tam yük testlerinde ısınma sorunu da olmadığını görünce geri takmadım. Kış aylarında oda sıcaklığı sabit 21, yaz aylarında klimayla sabit 23 derece ama klimanın en düşük fan modunda yarattığı serin hava sirkülasyonu bile yeterli oluyor.

FPS gosterge uygulamalari mevcut? Throttle yapip yapmadigini gayet frekanslarindan anlasilabiliyor. Benimki de fan yok. Gayet makul derecelerde seyretmekte. Yillardir uzay montaj halinde kullananlar sicaklik problemi yasamiyor. Kasa fanlari mecburi degil. Oyle havadan 30 derece sogutma saglamiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı