51.000TL'ye MSI Katana 15 alınır mı?

Bütçe
25.000-50.000
Hocam bunun tartışmasını kendim Victus alırken bu forumda çok verdim evet bu cihaz serin çalışıyor ama işlemcide limit var ve ciddi FPS farklarına yol açabiliyor bu durum özellikle işlemci bazlı CS2 Valorant gibi oyunlarda 30-40FPS'leri bulabiliyor. MSI Katana zaten kötü bir cihaz benim kıyasım onunla da değil bahsettiğim şey bu bütçelerde Victus gibi kasa kalitesi düşük modellerin alınmaması gerektiği.

Ha ben memnun muyum memnunum ama ben geçen sene 28.500e aldım bu cihazı. Benim bütçeme göre sunduklarından memnunum ama bu bütçelere de önermem.
Limit o kadar farkeder mi bilemiyorum. i9 bile 125W kullanıyor CS2'de.
1722699976423.png

1722700010645.png

Sevgili Arkadaşlar,

Konu sahibi olarak bütçe konusunda bir güncelleme yapmak istiyorum. 65.000 TL üzerini çok fazla geçmemek kaydıyla bir laptop almayı düşünüyorum. Ancak bu fiyat aralığında 64GB RAM ve işlemci konusunda yeni nesil olma şartını arıyorum. Yani, cihazın yüksek performans sunabilmesi benim için önemli. Bu gereksinimlere uygun laptop önerileriniz varsa, paylaşmanızı rica ederim.

Önerileriniz ve yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim :)
Hocam işleriniz ağırlıklı olarak ekran kartı mı yiyor yoksa işlemci mi, bunu da belirtirseniz ona göre önerelim. Yada kullanacağınız uygulamalar nedir. Oyun içinse ekran kartına ağırlık veririz

Hocam işleriniz ağırlıklı olarak ekran kartı mı yiyor yoksa işlemci mi, bunu da belirtirseniz ona göre önerelim. Yada kullanacağınız uygulamalar nedir. Oyun içinse ekran kartına ağırlık veririz
İşlemci bazlı ama ben boş vakitlerimde oyunlarıda rahat oynamak istiyorum o yüzden sizlerin bilgilerinden yararlanmak istemekteyim.

İşlemci bazlı ama ben boş vakitlerimde oyunlarıda rahat oynamak istiyorum o yüzden sizlerin bilgilerinden yararlanmak istemekteyim.
Anlıyorum, şimdi şu an piyasada şöyle bir sıkıntı var. Intel 13 ve 14. nesil işlemcilerde özellikle i9 larda güç probleminden dolayı mavi ekran verebiliyor sürekli bir şekilde ve bu da bi yerden sonra işlemciyi bozuyor. Bundan kurtulmanın yolu var ama onu yaptığınızda işlemcinin gücü i7 seviyelerine düşüyor, e öyle olunca da doğal olarak diyeceksiniz ki ben neden o paraları verdim. Amd işlemcileri şu an mükemmel iş çıkarıyor fakat laptop piyasasında hala intelin baskısı nedeniyle üretimi çok az, o yüzden önerebildiğimiz model sayısı da çok az. Marka olarak biraz daha iyi olsun hem, hem de isteklerinizi karşılayabilecek bulabildiğim bir bu var. Siteyi bilmiyorum şahsen onun dışında ürün güzel.

EDIT:
Stok bitmiş

Msi isterseniz bu var ama RAM 32gb, satıcıyla görüşüp belki 64 olanı bulunabilir.

EDIT 2:
Ekran kartı bunun daha iyi, msi ekran kartlarını hep düşük watt olarak kullandığı için performans anlamında bu daha iyidir. Onun dışında msi'ın batarya bilgisini göremedim ama bunun batarya da baya büyük uzun süre gider. Eksi yanları ram 16gb o kesinlikle konuşulmalı satıcıyla ve ssd 512gb maalesef.
Asus Tuf Gaming A15 FA507UI-lP124 R9-8945H 16 GB 512 GB SSD 8 GB RTX4070 15.6" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı