512 GB diskte 160 GB kayıp

Thenormalplayer

Hectopat
Daha fazla  
Diskim 512 GB ve görünürde 475GB var ama dosyalara iyice baktığımda toplam dosyaların 274 GB olduğunu gördüm. Ayrıca 38,4 GB yerim var peki ya 160 GB'ım nerede merak etmeyin bütün dosyalara baktım bakılmayan dosya yok. Dosyalar sıkıştırılma gibi bir durum da yok. Yani gerçek boyut bu sizce format mı atmalıyım yoksa başka çözümü var mı?

Diskim 512 GB ve görünürde 475GB var ama dosyalara iyice baktığımda toplam dosyaların 274 GB olduğunu gördüm. Ayrıca 38,4 GB yerim var peki ya 160 GB'ım nerede merak etmeyin bütün dosyalara baktım bakılmayan dosya yok. Dosyalar sıkıştırılma gibi bir durum da yok. Yani gerçek boyut bu sizce format mı atmalıyım yoksa başka çözümü var mı?
Hayatta pek çok kişi aynı problemi yaşar başkalarıyla, sağ üstteki arama tuşu candır:

512 GB aslında 512 GB çünkü üreticiler 1 GB' ı 1000 MB olarak alıyorlar. Windows 1024 aldığı için fark çıkıyor, 475 görünüyor bu gayet normal bir durum. O konuda bir kayıp yok. Eğer kayıp dosya meselesi gerçekten varsa, gizlenmiş olabilir belki. Nadiren yaşanan durum. Temiz kurulum çözer.

475 GB ile ilgili sorunum yok onu ben de biliyorum ama dosyalara tarattığımda 160GB fark var böyle olmaması gerek peki gizli dosya olabilir mi veya nasıl silebilirim?

475 GB ile ilgili sorunum yok onu ben de biliyorum ama dosyalara tarattığımda 160GB fark var böyle olmaması gerek peki gizli dosya olabilir mi veya nasıl silebilirim?
Virüs olabilir, çöp dosyalar olabilir, sistem geri yükleme noktaları olabilir...

Disk analizi yapacak bir yazılımla hangi dosya ne kadar yer kaplıyor bakabilirsin.
Link vermek yasak değildir umarım.

Şunu indir kur, Disk Alanı Çözümleyici seçeneğiyle bak bakalım, hangi dosya ne kadar yer kaplıyor.

Eğer dosya yoksa, 160 GB alan kayıpsa, format atarsın geçer. Bunu söylemiştim yukarıda zaten. Okusaydın sormazdın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı