52 derece GPU ısısı normal mi?

ASUS GTX 1060 3GB ekran kartı. Üzerinde 2 tane fan var.

ASUS GTX 1060 3GB ekran kartı. Üzerinde 2 tane fan var. Yalnız 2K çözünürlükte kullanıyorum bilgisayarı. Bu etkiler mi bilmiyorum.

Bakımları ne zaman yapıldı bir de FurMark yapar mısın?

Boşta 52 normal mi arkadaşlar? FurMark testi yapar mısın?

Hocam zaten artık yaz geliyor birkaç haftaya bu sıcaklık değerine şükretçek durumda olabiliriz ve zaten benim bildiğim ekran kartları fanları boştayken dönmüyor yani kendini soğutmaya çabalamıyor ve benim kartta mesela maksimum 70 dereceye sabitleme var mesela fan RPM değerleri değişse bile yük altında hep sıcaklığı 70 derece görüyorum çünkü kart o sıcaklığın altına inmek içinde fazladan enerji harcamamaya çalışıyor enerji verimliliği için yani çok fazla etken var aslında.

Hocam zaten artık yaz geliyor birkaç haftaya bu sıcaklık değerine şükretçek durumda olabiliriz ve zaten benim bildiğim ekran kartları fanları boştayken dönmüyor yani kendini soğutmaya çabalamıyor ve benim kartta mesela maksimum 70 dereceye sabitleme var mesela fan RPM değerleri değişse bile yük altında hep sıcaklığı 70 derece görüyorum çünkü kart o sıcaklığın altına inmek içinde fazladan enerji harcamamaya çalışıyor.

Yazla ne alakası var ya, boşta 52 yazıyor. Ve hala yazda değiliz.

Hocam zaten artık yaz geliyor birkaç haftaya bu sıcaklık değerine şükretçek durumda olabiliriz ve zaten benim bildiğim ekran kartları fanları boştayken dönmüyor yani kendini soğutmaya çabalamıyor ve benim kartta mesela maksimum 70 dereceye sabitleme var mesela fan RPM değerleri değişse bile yük altında hep sıcaklığı 70 derece görüyorum çünkü kart o sıcaklığın altına inmek içinde fazladan enerji harcamamaya çalışıyor enerji verimliliği için yani çok fazla etken var aslında.

Her ekran kartı böyle değil bende RX 5700XT kullanıyorum çok arıyorum o ayarı.

Bakım dediğiniz nedir? Hiç termal macununu değiştirmedim ben kartın. Ama en son kasanın içine 7-8 ay önce temizlemişimdir. Tozlanma mevcut.

İçi açılıp macun ve termal pedler değiştiriliyor performansa bayağı etkisi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı