5200 TL 2-Crossfire RX 480 vs GTX 1070 Sistem Toplama

Devka

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 5200 TL'ye PC topladım. Kendi çabalarımla bir şeyler topladım, ekran kartlarını eklemedim listeye. Çünkü ekran kartında kararsız kaldım. Crossfire RX 480 mi (yani 2 tane 480 mi) yoksa ASUS GTX 1070 Strix mi? Siz hangisini önerirsiniz? Fiyat olarak hemen hemen Crossfire RX 480 ile GTX 1070 aynı fiyata denk geliyor zaten.

Bu arada topladığım sistem şu eleştirirseniz veya önerileriniz varsa söylerseniz sevinirim.
upload_2016-7-18_20-1-45.png

Bu MSI Z170 Gaming M5'in yanında mouse hediye geliyor. O yüzden 0 TL olarak gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Crossfire ile ikinci Rx 480'den tam performans alamayabilirsiniz. Bunun sebebi İşlemcinizin i5 olması. Genelde sli ve Crossfire için x99 anakart ve i7 işlemci tavsiye ediyorlar. Bu yüzden tek Gtx 1070 öneririm. Gene de karar sizindir.

Sistemi şuanda değiştirdim şuanda şöyle sistemim var :
upload_2016-7-21_2-53-25.png

Bu sisteme göre sizce hangi ekran kartı daha uygundur?

RX 480 CF yerine GTX 1070 alman daha mantıklı. Her oyun CF desteklemiyor, ayrıca elektrik faturasını da düşünüyorsanız sizin için sorun olabilir. Ayrıca CF yaptığınızda 2 kart da ortalama %5-10 daha az performans verecektir. Yine de kararı size bırakıyoruz tabii ki de. Ayrıca sisteminizde birkaç hata var;
  • Kasanız MicroATX fakat anakartınız ATX. Yani anakartı kasaya takamazsınız. MidATX standartında kasalara bakın.
  • SSD'yi 750 EVO yerine 950Pro veya 850EVO tercih etmenizi öneririm.
  • RAM'e 500TL vermeye gerek yok. Çünkü 3200MHz gereksiz diyebileceğimiz durumda şu an. Eğer video çekmeyecekseniz Youtube için, 2666MHz hatta 2400MHz bile çok çok yeterlidir.
  • Son olarak i7 6700K çok da gerekli değil yine render almayacaksanız. i5 6600K oyun için fazlasıyla yeterli.
Dediklerimi bir düşünmenizi tavsiye ederim.

RX 480 CF yerine GTX 1070 alman daha mantıklı. Her oyun CF desteklemiyor, ayrıca elektrik faturasını da düşünüyorsanız sizin için sorun olabilir. Ayrıca CF yaptığınızda 2 kart da ortalama %5-10 daha az performans verecektir. Yine de kararı size bırakıyoruz tabii ki de. Ayrıca sisteminizde birkaç hata var;
  • Kasanız MicroATX fakat anakartınız ATX. Yani anakartı kasaya takamazsınız. MidATX standartında kasalara bakın.
  • SSD'yi 750 EVO yerine 950Pro veya 850EVO tercih etmenizi öneririm.
  • RAM'e 500TL vermeye gerek yok. Çünkü 3200MHz gereksiz diyebileceğimiz durumda şu an. Eğer video çekmeyecekseniz Youtube için, 2666MHz hatta 2400MHz bile çok çok yeterlidir.
  • Son olarak i7 6700K çok da gerekli değil yine render almayacaksanız. i5 6600K oyun için fazlasıyla yeterli.
Dediklerimi bir düşünmenizi tavsiye ederim.

Hocam şimdi ben bi 5-6 yıl kullanacağım için bu pcyi rahat şekilde 4 yıl boyunca falan mediumdan aşağı götürmesin ve az bütçeyle bi kaç daha yükseltme yapaibleyim istiyorum o yüzden 6700K aldım işlemciyi , yaklaşık 5200 tl falan bütçem olduğu için 750 evo tuttum hani oraya gittiğimde dolar düşeceğinde gtx 1070 li bu sistemin yaklaşık 5300 tl falan çıkacağını söylediler. o yüzden bende 750 evo alıyorum hem ssd ile işim yok pc yi rahat ve biraz hızlı tutsun diye alıyorum ssd yi zaten ram dediğim gibi 3200mhz alma sebebim 4 yıl falan rahat bir şekilde götürsün

MidAtx kasalardan öneriniz hangileri olur hocam 400-500 tl ye veya daha düşüğüne bu arada atx ve microatx i falan neye bakarak belirlediniz anlamadım yardımcı olup bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkür ederim bu arada

Bir düzeltme yapayım* kasayı zalman z11 neo 700w ile değiştirdim fiyat biraz arttı ama daha güzelmiş

Son düzenleme:
i5 6600K önümüzdeki 4 yıl boyunca yeterli gelecektir diye düşünüyorum, bu yüzden masraf yapmanıza gerek yok i7 6700K alarak. Ayrıca işlemcinizin zorlandığını düşündüğünüzde OC yapabilirsiniz, böylece daha da uzun kullanırsınız. RAM'i de 2400 veya 2666MHz alın. Tekrar söylüyorum, uzun götürsün diye masraf yapmanıza gerek yok. Zaten oyunlarda veya günlük kullanımda siz o farkı anlayamayacaksınız. GTX 1070 zaten önümüzdeki 3-4 yıl boyunca sizi Ultra ya da Very High ayarlarda götürecektir. Zaten RX 480 CF yaptığınızda, oyunlarda CF desteklememe sıkıntısı olabilir. Onun dışında sistem güzel. Ha illa diyorsanız ki ben i7 alacağım, 3200MHz RAM alacağım, seçim sizin. Ben sadece fazla gereksiz masraf yapmamanızı istiyorum :) Ben de imzamdaki sistemi topladım, bir de ekran kartı aldığımda zaten Üniversiteye 2'ye kadar değişmeyeceğim :D Yeterli de gelecektir diye düşünüyorum :)
Ha son olarak, kasa ve anakartın ATX olup olmadığını nasıl anladığımı sormuşsunuz. Şöyle cevap vereyim. Kasanızda MicroATX yazıyordu; yani orta boyutlu kasa demek. Fakat anakartınız ise ATX. Bu da büyük boyut anlamına geliyor. Kasanın veya anakartın üreticisinin sitesinde bulabilirsiniz bu bilgileri :)

i5 6600K önümüzdeki 4 yıl boyunca yeterli gelecektir diye düşünüyorum, bu yüzden masraf yapmanıza gerek yok i7 6700K alarak. Ayrıca işlemcinizin zorlandığını düşündüğünüzde OC yapabilirsiniz, böylece daha da uzun kullanırsınız. RAM'i de 2400 veya 2666MHz alın. Tekrar söylüyorum, uzun götürsün diye masraf yapmanıza gerek yok. Zaten oyunlarda veya günlük kullanımda siz o farkı anlayamayacaksınız. GTX 1070 zaten önümüzdeki 3-4 yıl boyunca sizi Ultra ya da Very High ayarlarda götürecektir. Zaten RX 480 CF yaptığınızda, oyunlarda CF desteklememe sıkıntısı olabilir. Onun dışında sistem güzel. Ha illa diyorsanız ki ben i7 alacağım, 3200MHz RAM alacağım, seçim sizin. Ben sadece fazla gereksiz masraf yapmamanızı istiyorum :) Ben de imzamdaki sistemi topladım, bir de ekran kartı aldığımda zaten Üniversiteye 2'ye kadar değişmeyeceğim :D Yeterli de gelecektir diye düşünüyorum :)
Ha son olarak, kasa ve anakartın ATX olup olmadığını nasıl anladığımı sormuşsunuz. Şöyle cevap vereyim. Kasanızda MicroATX yazıyordu; yani orta boyutlu kasa demek. Fakat anakartınız ise ATX. Bu da büyük boyut anlamına geliyor. Kasanın veya anakartın üreticisinin sitesinde bulabilirsiniz bu bilgileri :)

Teşekkür ederim ramleri çıkacak fiyata göre düşürebilirim işlemciyide. tekrardan teşekkürler. ki büyük ihtimal ramleri düşüreceğim 2666mhz e teşekkür ederim tekrardan

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı