5200 TL Monitörlü GTX980 tabanlı sistem toplama

Makaleler
3
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Mühendisi
Dizdiğim sistem şu şekilde. Eksikleri belirtirseniz sevinirim.
663.PNG

Güzel sistem. İsterseniz gtx1070' i bekleyebilirsiniz. Hdd' yi 7200rpm seçmede fayda var.
HDD yanlışlıkla seçilmiş neden 5400 RPM seçtim bende anlamadım. GTX1070 GTX980 performasını verebilir mi, ilk seri problem çıkartır mı kestiremiyorum biraz korku sözkonusu diyelim.

Stok soğutucu gelmiyor. Bu yüzden ayrı olarak işlemci soğutucusu almanız şart. Coolar Master Hyper T4 soğutucuyu öneririm... ;)
Bilmiyordum teşekkürler, fiyatı çok tuzlu değilmiş eklenebilir. :)

Stok soğutucu gelmiyor. Bu yüzden ayrı olarak işlemci soğutucusu almanız şart. Coolar Master Hyper T4 soğutucuyu öneririm... ;)
Yanlış bilgi! Skylake işlemcilerde K ibresi olmayan tüm işlemcilerde stok soğutucu geliyor.
Eksikler:
  1. Anakart o bütçeye çok düşük kalmış, o sisteme en az MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart alınmalı.
  2. RAM için fazla para dökmeye gerek yok, Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram şu an için ideal, yetmemeye başladığında aynı RAM'den bir adet daha alabilirsiniz.
  3. GTX980 fiyatını hak etmeyen bir kart, bekleyip GTX1070 almanızı, eğer beklemeyecekseniz R9 390 veya R9 390X almanızı öneririm.
  4. Kasa güzel, fakat VS serisi, kaliteli bir markanın kalitesiz ürünüdür. VS serisi PSU'larda yük altında tabiri caizse PSU cortluyor.

Yanlış bilgi! Skylake işlemcilerde K ibresi olmayan tüm işlemcilerde stok soğutucu geliyor.
Eksikler:
  1. Anakart o bütçeye çok düşük kalmış, o sisteme en az MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart alınmalı.
  2. RAM için fazla para dökmeye gerek yok, Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram şu an için ideal, yetmemeye başladığında aynı RAM'den bir adet daha alabilirsiniz.
  3. GTX980 fiyatını hak etmeyen bir kart, bekleyip GTX1070 almanızı, eğer beklemeyecekseniz R9 390 veya R9 390X almanızı öneririm.
  4. Kasa güzel, fakat VS serisi, kaliteli bir markanın kalitesiz ürünüdür. VS serisi PSU'larda yük altında tabiri caizse PSU cortluyor.
Dediklerinizi dikkate alarak şimdi yeniden diziyorum. GTX1070'in Haziran ortasında Türkiye'ye gelme olasılığı var mı ?

GTX1070'in GTX970'ten +400,500 TL fiyatında olması beklenirse üstüne SSD'de eklenerek 5000 TL yapılabilir sanırım. Bu haliyle bir sıkıntısı var mıdır?

Dosya Ekleri

• 220.PNG
    220.PNG
    24,8 KB · Görüntüleme: 170
10 Haziran'da satışa sunulacak, Türkiye'ye de tahminimce yaklaşık 2 hafta sonra gelecektir.
Sisteme gelecek olursak; Seagate yerine WD Blue tercih edin, Seagate daha sesli çalışıyor WD Blue'ya göre. Bir diğer değinmemiz gereken bileşen ise güç kaynağı, açıklamasını da yaptım. Kasa aynı kalabilir, güç kaynaksız modeli ile ayrı bir güç kaynağı alabilirsiniz. 600W bir PSU işinizi fazlasıyla görecektir.

Tecrübeli arkadaşlar var anlaşılan sizlere birşey danışacam vatan bilgisayara gittim kararsız kalıp geri döndüm sizce VIII Extreme mi Rampage V mi VIII de ekran kartları 16 ile 8'de çalışıyor dedi Rampage'de 16 da çalışıyormuş 2 ekran kartı sizce hangisi alınmalı ? İşlemcileri farklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı